Zdravé střevo

Zdravé střevo https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/319013/mid_zdrave-strevo-iy8-319013.jpg 4 32 5

Mít zdravá střeva je touhou všech lidí. Trávicí proces je komplikovaný a většina jeho dějů se odehrává mimo naši vůli. Péče o trávicí systém ovšem složitá není, jak prozrazuje tato praktická kniha. Přibližuje ho v celém komplexu příčin a důsledků vzniku nemocí a jejich prevence. Uvádí méně známé souvislosti, nabízí nový pohled na střevo jako náš druhý mozek, popisuje orgánové hodiny a jejich význam pro správné trávení, předkládá terapeutický vliv přírodních signatur, principy antroposofické nebo biomodulační medicíny a smysl a cíl probiotik, prebiotik, symbiotik a psychobiotik. Ukazuje také negativní vliv porodu císařským řezem nebo chronického stresu na střevní mikroflóru. Především ale přináší metody, postupy a desítky způsobů přírodní terapie trávicích a střevních potíží a onemocnění, od udržení acidobazické rovnováhy až po očistné klystýry a bylinné kúry. Kromě dalších nemocí a potíží, například obezity, věnuje velkou pozornost žaludečním problémům, zácpě, Crohnově nemoci a ulcerózní kolitidě, syndromu propustného střeva, plísním v gastroenterickém systému, syndromu dráždivého tračníku nebo obávaným rotavirovým dětským průjmům.... celý text

Literatura naučná Zdraví
Vydáno: , Eminent
Originální název:

Komplexní prevence a terapie trávicích a střevních potíží a onemocnění.


více info...

Přidat komentář

dzejkbeltygros
31.12.2023 4 z 5

Výborná a velmi podrobně popsaná kniha o trávicím systému, který je rozepsaný od úst až po konečník. V knize je spousta odkazů na další užitečné knihy. Osobně bych ocenila více rad ohledně vhodné stravy, přišlo mi tam toho málo, ale chápu, že kniha je spíš o tom, dozvědět se, jak celý trávicí systém funguje.
Sama se teď chystám na pročištění, takže jsem ráda, že tento kousek budu mít po ruce.
V závěru je i test, který vám napoví, jestli máte nějaké závažnější problémy a máte je řešit, nebo se nemusíte obávat a váš stav je zcela v pořádku.

Martina1725
24.05.2020 4 z 5

Z knihy jsem si napsala několik praktických typů, určitě doporučuji, na druhou stranu by se dala napsat stručněji a méně rozvláčně.


Richie1
11.01.2018 5 z 5

Výborná kniha o zdraví - a to doslova, protože ve střevech je základ naší imunity, základ našeho zdraví. Autoři jsou dostatečně zkušení a znalí v problematice trávicího systému a jeho vlivu na lidské zdraví. Jejich kniha se navíc velmi dobře čte, takže i přes poměrně složité popisy trávicího systému a různých procesů v něm je vše srozumitelné a stále zajímavé. Během čtení jsem si uvědomil důležitost správné péče o střevní mikrobiotiku a našel jsem i řešení různých střevních potíží, které mohou člověka během dlouhého života potkat. Tuhle knihu ještě budu určitě vícekrát číst a čerpat z ní důležité informace, pomocí jichž budu usilovat o pevnější zdraví a tím i spokojenější život. 90%

Metroušek
04.01.2018 5 z 5

Další velice záslužný počin pana doktora Freje a pana Kuchaře! Tak nějak si představuji celostní medicínu. Autoři stojí na vcelku pevné půdě moderní medicíny, ale uvědomují si i její meze, a proto se vyznají a nebojí přikročit jak k bylinkářství a léčitelství obecně, tak k východní, zejména indické a čínské medicíně, a využít jejich zkušeností. Výsledkem je čtivá, poučená, moudrá, užitečná kniha, která může pomoci nejen těm, kteří trpí nějakým z mnoha zdravotních problémů se střevem spojených, a je jich víc, než si myslíte, ale i těm, kteří si uvědomují důležitost této problematiky, a snaží se o včasnou a účinnou prevenci v tomto smyslu. Témata mikrobioty a střevního mozku jsou dnes módní, myslím si však, že málokdy se móda tak trefuje na hlavičku hřebíku jako tato. Doporučuji též knihy, které jsem přidal do Podobných knih, zejména Perlmuttera a Shinyu.

RenataP
15.03.2017

Je několik věcí, které lze na této knize pochválit kromě obrovské preciznosti a informační plnosti! Opravdu tam vůbec nic nechybí a pokud vás napadají nějaké otázky v průběhu čtení, tak jsou téměř vzápětí zodpovězeny. Je to encyklopedie zdraví pro naše trávicí ústrojí, domácí lékař, který poradí, jak se vypořádat s některými nemocemi, jež na první pohled s trávením ani nesouvisí (alergie, ekzémy, úzkosti, deprese…) a často to nevědí ani sami lékaři či je tato oblast nezajímá. Logická a ve všem návazná kniha – velká pochvala autorům!