Zbraně druhé světové války

Zbraně druhé světové války https://www.databazeknih.cz/img/books/97_/97235/velka-encyklopedie-zbrane-druhe-svetove-valky-97235.jpg 4 4 2

Velký obrazový průvodce více než 1500 zbraněmi včetně tanků, automobilů, ručních zbraní, letadel, dělostřelecké techniky, lodí a ponorek

Literatura naučná Vojenství Encyklopedie
Vydáno: , Svojtka & Co
Originální název:

Complete encyclopedia of weapons of World War II


více info...

Přidat komentář

AdmiralPata
04.06.2019 5 z 5

Opravdu kvalitní sbírka prostředků k ,,tvorbě míru,,.Jen škoda že některé opravdu zásadní zbraně (zejména Me-109) chybí a hlavně námořní sekce je dosti odfláklá.
Na druhou stranu potěší méně známé zbraně a velké,opravdu hodně velké množství fotek,nákresů a řezů techniky,vždy detailně popsaných.

R.E.M.
24.02.2016

Informačně bohatá encyklopedie, která disponuje kromě kvantity i kvalitou. Kniha uvádí jak základní technické údaje v tabulce, např u pušek informaci o ráži, délce, délce hlavně, úsťové rychlosti střely, zásobníku, nebo u plovákových letounů údaje o typu, pohonné jednotce, výkonu, hmotnosti, rozměrech a výzbroji; tak v textové části charakteristiku, vývoj, často varianty jednotlivých zbraní, popř. srovnání jednotlivých typů zbraní.
V padesáti kapitolách se seznámíme se zbraněmi a zbraňovými systémy, používanými na souši, ve vzduchu, i na moři. Každá kapitola začíná úvodním shrnutím určitého druhu, který následuje výčtem jednotlivých typů s popisem. Vybrané druhy, popř. nejlepší typy zbraní jsou detailněji popsány a představeny na barevných vyobrazeních. Větší pozornost věnují autoři, pro informaci, mj. bitevním lodím, letadlovým lodím, stíhacím bojovým letounům, bombardérům s dlouhým doletem. Tvůrci nezapomínají ani na zbraně pěšáků - na pistole, pušky, na kulomety a podpůrné zbraně k ničení tanků, ani na samotné tanky (stíhací tanky, speciální tanky) a automobily (užitkové, lehké) nebo na plamenomety, minomety a protiletadlové kanony.

Předpokládám, že pro zájemce, milovníky zbraní, techniky a také vojenské historie je tato publikace radostí. Jen dodám, že knize nechybí úvod, rejstřík, ani množství barevných i, autenticitu navozujících, černobílých fotografií.
(Přiznávám, že stoprocentní odbornou přesnost nejsem schopná potvrdit ani vyvrátit, navzdory úspěšnému ověření některých informací na specializovaných internetových portálech.)


Autorovy další knížky

Chris Bishop
americká
2007  70%Německé válečné ponorky 1939-1945
2005  88%Vietnamský válečný deník 1964-1975
2000  85%Zbraně druhé světové války
2008  95%Divize Waffen-SS 1939-1945
2003  93%Německé insignie