Zbojník Hocenploc

Zbojník Hocenploc https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/502896/bmid_zbojnik-hocenploc-52b-502896.jpg 5 7 7

Kradne, čo sa mu zachce a ničoho sa nebojí. Taký je zbojník Hocenploc, najväčší lúpežník, akého svet kedy videl. Ibaže jedného dňa, keď sa ulakomí na babičkin spievajúci mlynček na kávu, natrafí na nezvyčajnú prekážku. Sú ňou dvaja odvážni kamaráti Martinko a Gašparko, ktorí sa odhodlajú dolapiť ho a zrovnať spravodlivosť. Má to však háčik. Pasca, ktorú nachystajú, nepohltí zloducha, ale ich samotných a namiesto jedného darebáka sú tu zrazu dvaja. K Hocenplocovi totiž pribudne Petrosílius Hokuspokus, čarodejník so slabosťou na zemiakové maškrty. Už-už to vyzerá, že z tejto šlamastiky niet cesty von, no práve vtedy sa objaví malá žabka, ktorá je v skutočnosti niekým úplne iným a prezradí tajomstvo vedúce k nečakanému zvratu. Kto sa napokon dostane na slobodu, kto odhalí svoju pravú tvár a kto zostane zakliaty?... celý text

Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , Verbarium
Originální název:

Der Räuber Hotzenplotz , 1962


více info...

Přidat komentář

simca9342
09.02.2023 5 z 5

Pěkný pohádkový příběh o jednom loupežníkovi. Krade, co může a v podstatě je to jeho koníček, ale když ukradl jednou jedné staré paní jeden vzácný předmět a vnuk s kamarádem se to rozhodnou vyřešit a babičce pomoct.

Knihomolka506
01.08.2020 5 z 5

Příběh pro děti o tom, že krást se nevyplácí, protože se to člověku může vymstít.


Kapis
16.11.2017 4 z 5

To jsme si tak jednou s děckama vyjeli úzkokolejkou z Třemešné do Osoblahy. Jízdu parní mašinkou mohu jen doporučit, protože v "jídelňáku" nalívají pivo i domácí slivovicu, takže když donutíte ženu řídit zpátky, může být jazda o to příjemnější. Jízda byla tématická - jízda s loupežníkem Hocenplocem, kterého vozili autem po cestě k vlaku a on nás jako přepadával, až jednou vrazil přímo do vagónu a chtěl po nás love. Moje drahuša malinká, skoro pětiletá v té době, tomu ještě věřila a bála se, takže divadelní část fcajku. No a tato kniha se, krom vynikajících makových a tvarohových rohlíčků po 5 korun, pak prodávala na nádraží - tuš kupovat knihy mi nikdy nebylo proti srsti, tak jsem vyplázl 120 nebo 130 a loupežník nám ji osobně podepsal s věnováním a od té doby jsme ji už dvakrát sjeli. Je moc pěkně napsaná, čte se to příjemně a je to docela sranda, čaroděj Petrosilius Cvaklman nemá chybu. A víte, co je to vlastně Hocenploc? To je německy Osoblaha, shodou okolností první česká vesnice, kterou osvobodila Rudá armáda na našem území. Fašouni se bránili tak urputně, že prej z ní skoro nic nezbylo. Teď už zase stojí, ale teda přiznám se, že bydlet tam bych úplně nechtěl.

stepanka8415
07.04.2017

četla jsem jenom v originále a ten je výborný! na překlad ještě mrknu...

l001
01.05.2016 5 z 5

mě se líbila, byla zábavná