Zázrak porodu

Zázrak porodu https://www.databazeknih.cz/img/books/64_/64731/zazrak-porodu-64731.jpg 5 13 5

Kniha americké porodní asistentky Iny May Gaskin má tři části: První obsahuje bezmála šedesát inspirujících porodních příběhů, které ženám dávají sílu a víru ve vlastní schopnost porodit přirozeně, pokud mají po ruce zkušenou porodní asistentku. Druhá je rádcem pro rodiče v období těhotenství, porodu a šestinedělí; podává také cenné rady a zkušenosti s péčí o novorozence a s kojením. Třetí by se dala nazvat technickým manuálem s velkým množstvím názorných vyobrazení pro porodní asistentky pro prenatální péči, vedení porodu a poporodní péči o matku i novorozence.... celý text

Přidat komentář

Štěpinambura
01.06.2022 5 z 5

Doporučujiji všem ženám! Moje maminka mi í doporučila a já nejsem zklamaná. Dovoluji si tvrdit, že je to nejlepší kniha o porodu!

misa1110
03.06.2020 5 z 5

Určitě doporučuji, moc hezké vyprávění porodních příběhů. Jsem o dost klidnější co se týče vnímání porodu.


lenka0383
30.11.2019 4 z 5

Kniha má dvě hlavní části - jednou jsou příběhy porodů, druhá je odborným výkladem pro porodní asistentky. Porodní příběhy jsou krásné a ukazují, jak normální a fyziologickou funkcí je porod. Odborná část je dle mého názoru plná již zastaralých informací a přístupů, některé z nich ani nesedí do našeho kulturního prostředí, ale pro laiky může posloužit.

Cageyy
29.10.2019 5 z 5

Krásná kniha na téma porodů????

lilienn
17.01.2016 5 z 5

Nádherná kniha, kterou bych opravdu doporučila každé těhulce :) U mě jedna z prvních, ale dostala mě. Vypráví o tom, jak lze vnímat vše, co se v naší společnosti bere jako špatné, z jiného lepšího úhlu. Např. na porodní bolesti a kontrakce nahlíží jako na návaly energie, které umožňují lepší otevření - jako prostor k lepšímu průběhu porodu. Je jen na nás, jak to vnímáme. Je to krásně citlivá kniha vyprávějící spoustu příběhů z "farmy", kde se narodilo mnoho dětí v láskyplném prostředí domovů s duchaplnou přítomností žen z farmy, které pomohly svou odborností a oduševnělostí a znalostí přirozených metod... Musím třeba zmínit, což je pro mě úžasné: pokud bylo třeba porod popohnat, nepodaly umělý oxytocin, ale řekly podporujícímu partnerovi, aby ženě masíroval bradavky, že toto uvolní přirozený oxytocin stejně dobře.
Už jsem toho prozradila dost :) Velebím knihu velice!

Štítky knihy

porod

Autorovy další knížky

Ina May Gaskin
americká, 1940
2010  94%Zázrak porodu
2011  77%Průvodce kojením

Kniha Zázrak porodu je v

Právě čtených1x
Přečtených20x
Doporučených2x
Knihotéce10x
Chystám se číst20x
Chci si koupit7x
dalších seznamech2x