Zámek u řeky

Zámek u řeky https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/399402/bmid_zamek-u-reky-zZX-399402.jpg 4 73 73

Dynamickou mladou podnikatelku Alexandru odjakživa fascinovala Francie. Když narazí na fotografii své předchůdkyně Gabrielly D’Arcy, pózující před sídlem Ferté-Chandeniers, zjistí, že sama má francouzské kořeny. Rozhodne se zjistit vše o této ženě, která před sto lety opustila svou zemi a přestěhovala se do Ameriky. Alex se vydá do francouzské vesnice Chandeniers, kde pozná Erica, nového majitele kdysi impozantního sídla, zruinovaného požárem na počátku dvacátého století. Eric se však obrátí proti této Američance, která se sama pozvala na usedlost, na níž jeho otci tak záleželo, a kterou musí usilovně bránit před potenciálními kupujícími, jimž na zachování jejího odkazu pramálo záleží.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Omega
Originální název:

The Chateau by the River , 2018


více info...

Přidat komentář

locin
22.04.2024 5 z 5

První kniha od této autorky a musím říct, že jsem byla mile překvapená...
Několikrát se mi stalo, že jsem zalapala po dechu jakým směrem se příběh vydal či jak mě nějaká situace překvapila vystřídala ukapnutá slzička... . Musím říct, že to se mi tak často nestává... Za mě opravdu velmi příjemné prolínání současnosti s historií a velmi krásně napsaná kniha.. Moc mi sedla. Autorka má také skvělý sklon k tomu kdy ukončit kapitolu, takže vás to nutí neustále číst dál a dál :D
Doporučuji :o)

cukrovka
24.04.2023 3 z 5

Oddechová romantika ve které se prolínají dva příběhy. Jeden ze současnosti, druhý o sto let dříve. Oba příběhy jsou si hodně podobné a dost přeslazené a trochu nudné.


knihovniceS
11.04.2022 1 z 5

Zámek u řeky
Nerada odkládám nedočtenou knihu. Mám už za sebou 200 stran a čekám na nějaký spád – stále nic. Střídání dějů a století po každé kapitole, po každé vzdychání a láska ... ne to už nedám, končím. Možná je chyba ve mně, nikoho neodrazuji, ale škoda času u takového románu. Dávám 2 hvězdy za snahu autorky.

Mikindada
11.07.2021 3 z 5

Zajímavé, ale trochu zdlouhavé a táhlé , ke konci to teprve nabralo grády, jinak jsem se chvílema nudila

Medvědářka
08.06.2021 1 z 5

Kniha by mohla mít potenciál, ale od začátku přeslazené a ani překlad tomu nepomohl... Těšila jsem se na čtení, ale díky použitým výrazům v překladu a přeslazenosti hned od začátku jsem raději odložila z nechutí a dočítat nehodlám.

JJJ007
09.05.2021 5 z 5

Krásné, pohodové, nenáročné čtení. Skvělé na odreagování se od starostí nebo po nějakém náročnějším čtení. Zajímavě psané dva příběhy lásky.

helenkan
08.05.2021 4 z 5

Dva romantické příběhy navzájem si podobné. Jeden je ze současnosti a druhý z minulosti. Zajímavě a střidavě vyprávěno po kapitolách. Vždy kapitola skončila záhadně a zvědavost poháněla číst dál. Já si to užila.

Pralinka1910
28.12.2020 4 z 5

Jedna z nejromantičtějších knih, kterou jsem četla. Krásná, příjemná, dobre vymyšlený i zpracovaný děj. Měl by velký potenciál oslovit spoustu čtenářů, nebýt příšerneho překladu! Uvozovky, špatně přeložené negativní věty, slovní spojení.... Přečetla si to překladatelka po sobě? Existuje nějaká korektura před tiskem? Preklad značně degraduje práci spisovatelky. Ještě, ze neumí česky (předpokládám), určitě by ji mrzelo, co z jejího krásného příběhu u nás vzniklo.

martinaandulka
25.09.2020 5 z 5

Alexandra a Gabrielle,dvě ženy,dvě epochy,dva osudy,dvě srdce,která potkají svou spřízněnou duši.Mimořádně píjemná romance,která zahřeje na duši.

Tvefisto
25.10.2019 4 z 5

Nojo, čistá romantika. Příběh samotný byl fajn, ale...uvozovky u přímé řeči by neškodily a slovo vykřikl/a po přímé řeči bylo tolikrát!!! - v normalní rozhovoru lidé prostě nevykřikují!

surikata246
14.10.2019 4 z 5

Dočteno dnes v noci v nemocnici při čekání až dokapou infúze s léky. Taková pěkná oddechovka četla se pěkně. Donesla ji má sestra abych se zabavila a nemyslela při náročném léčení co mne ještě nepříjemného čeká. Jsem vděčná, pobavila.

Marjory
25.08.2019 5 z 5

Jeden z takových těch lepších romantických příběhů. Člověk si odpočine a je mu fajn.

Vlcice72
27.06.2019 4 z 5

Uf, tak jsem ji nakonec dala. Zpočátku jsem se nedokázala na tento žánr naladit, snad vzhledem k předchozím knihám s vážnějšími tématy. Knihy ale zásadně dočítám, takže od poloviny už jsem jí přišla na chuť.

piliticek
08.06.2019 4 z 5

Pohodová a chová romantika. Žádný nervák. Po několika knihách se závažným tématem týkajících se většinou totalitních režimů, to byl příjemný balzám a odpočinek.

ivca7818
06.06.2019 3 z 5

Přeslazená limonáda oblečená do rádoby historických kulis a prostředí rozbořeného zámku na francouzském venkově. Tato kniha se nejvíce podobá románům Rosamunde Pilcher, které z oblibou dávají na všech možných televizních kanálech. Je to tak přeslazené, že tomu prostě neuvěříte, je to tak naivní, že máte chuť jít si hodit s prominutím mašli a místy máte pocit jako by jste zbaštili pytlík marshmallows a udělalo se vám z toho špatně. Postavy mi lezly už v první čtvrtině silně na nervy, všechno se drželo podle šablon z řady patetických romantických knih. Ve dvou časových rovinách máme dvě mladé ženy - Alex a Gabrielle, které se sobě vlastně podobají jako vejce vejci, byť ta druhá z nich je rozhodně sympatičtější a k nim máme takřka totožné dva mužské hlavní protagonisty - Thomas a Érica. Pokud po této knize saháte z toho důvodu, že se v ní prolínají dvě časové roviny a jedna v roce 1900, tak budete zklamáni, poněvadž jste čekali víc. Já jsem tedy čekala mnohem více, třeba minimálně přiblížení doby, ve které se jedna z rovin románu odehrává.
Co mi taky hodně vadilo, byla celková jazyková korektura knihy - ve druhé části pojednávající o Gabrielle se totiž na každé stránce minimálně třikrát ne-li víckrát opakuje spojení "mladá žena". To je to snad stará bába, že má autorka tendenci nám neustále připomínat, že je mladá? Za mě tři hvězdy, dočteno jen z důvodu, že nerada nechávám nedočtené knihy.

lenka7848
04.06.2019 5 z 5

Musím říct, že to byl jeden z nejlepších románů, které jsem četla. Trochu mě mrzí, že kniha není nikde propagovaná, zasloužila by si rozhodně více pozornosti. Všem romantickým povahám vřele doporučuji.

alnahu
28.05.2019 4 z 5

Tentokrát jsem sáhla po příjemném romantickém čtení z francouzské vesnice Chandeniers ,kam se vydá podnikatelka Alexandra aby pátrala po svých francouzských kořenech.To ovšem vůbec netuší ,co ji zde bude čekat,když pozná nynějšího majitele zničeného zámku.Příjemné čtení ,ke kterému vás naláká pěkná obálka.

Knižní střípky
28.05.2019 4 z 5

Nádhera, jedním slovem nádhera! Ač je kniha docela bichlička, děj krásně plynul bez sebemenších zádrhelů. Se zatajeným dechem jsem sledovala jak příběh minulý, tak tentokráte i příběh současný. To, že se mi skoro vždy výrazně více líbí linky z minulosti, je skoro pravidlem, ale zde byla i ta současná dějová linie pro mě hodně dobrá. O to více si knihu cením.
Hlavními hrdiny z minulosti jsou Gabriella a Thomas, setkáváme se s nimi roku 1899. Gabriella se svým otcem vlastní krásné knihkupectví, což mimochodem mé srdce okamžitě zaplesalo. Linie ze současnosti zachycuje mladou emancipovanou Američanku Alexandru, která se vydává po stopách své příbuzné. Její pátrání ji zavádí až do Francie. Přijíždí do malebné francouzské vesničky Chandeniers a zde se setkává s Ericem, posledním majitelem místního zámku Ferté-Chandeniers. Zámek je bohužel vinou požáru v dezolátním stavu a hrozí mu prodej. Alexandra je ženou činu a nejenom, že se se svým pátráním po předcích dostává stále hlouběji, rozhodne se i pomoci Ericovi se záchranou zámku. Tento příběh má v sobě vše, co mám ráda. Dvě dějové linie, malebné prostředí Francie, sympatické hlavní hrdiny a jako třešnička na dortu se oběma příběhy line láska ke knihám, čímž dávám další body k dobru.

Katana83
05.05.2019 5 z 5

Krasna, prijemna oddychovka plna romantiky kdy se mi v pribehu nejednou sviral hrudnik. Nenasla jsem vcelku zadne hluche misto i pres preskakovani casoprostoru jsem se orientovala perfektne. Vse melo spad. Pokazde jsem s nadsenim pokracovala a tesila se co bude dal. Za me fakt super

mariva
02.05.2019 5 z 5

Krásnému obalu nešlo odolat, francouzské zámky na Loiře jsou kouzelné a ráda bych je někdy navštívila. Zatím jsem si tedy s chutí přečetla dva romantické příběhy, ve kterých se navzájem prolíná minulost se současností. Pěkné romantické čtení.

Štítky knihy

pro ženy kanadská literatura

Autorovy knížky

2019  81%Zámek u řeky