Zahrady od Dany - Naplánujte si zahradu krok za krokem

Zahrady od Dany - Naplánujte si zahradu krok za krokem https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468172/bmid_zahrady-od-dany-d2l-468172.jpg 4 13 5

Nejlepší praktické tipy od známé zahradní architektky pro vytvoření i přestavbu zahrad. Moderátorka televizních pořadů pro zahrádkáře Dana Makrlíková ví o zahradní architektuře první i poslední! Díky svým mnohaletým zkušenostem vám nyní představí hlavní principy při budování zahrad. Co vzít v potaz s ohledem na jejich velikost, orientaci a tvar? Jaké rostliny a stavební prvky použít? V souboru srozumitelných návodů, které doplňují profesionální fotografie, osazovací plány a grafické vizualizace, najdete jasnou vizi právě pro vás!... celý text

Přidat komentář

Kolka97
16.04.2023 4 z 5

Pěkné fotky i zajímavé rady, ale v podstatě jen pro novostavby a moderní domy, což zrovna není můj styl.

Nočnípták
24.01.2022 4 z 5

Vždycky když čtu nějakou knihu o zahradě, tak doufám, že se nechám strhnout a konečně se do úpravy naší zahrady pustím. Zahrady od Dany mají opravdu mnoho rad a nápadů. Hlavně použitelných v našich podmínkách. Čtení jsem si užila, ale jak se říká skutek utek. Už teď vím, že změny v zahradě nejspíš neudělám žádné. Přece nebudu pracovat, když si mohu lehnout na lehátko s knížkou.


LadyCotton
18.09.2021 3 z 5

Pokud máte čerstvou novostavbu a nevíte co se zahradou, tato kniha vám může být skvělým pomocníkem - alespoň pro představu co byste okolo svého domu mohli mít.
Líbil se mi počátek a konec knihy, kde byli praktické rady, tipy a triky pro zakládání zahrady. Prostřední část, která je věnovaná už konkrétním zahradám mne nezaujala prakticky vůbec, a to jsem se na ní těšila možná nejvíc - kvůli inspiraci. Bohužel zahrady autorky jsou jako přes kopírák: pár stejných květin a dřevin stále do kola + všude samá mulčovací kůra.

knihyKeMne
11.07.2021 5 z 5

Nejpraktičtější kniha na téma zakládání zahrad, co jsem v poslední době četla. Plusem je už minimálně české prostředí a aktuálnost. Doprovodné texty jsou k věci, fotografie názorné.

Kniha se zabývá nejprve základními věcmi, co si o zahradě musíte zjistit, než se do něčeho pustíte. Potom samotnými zásadami plánování, jednotlivými prvky zadrady, několika ukázkami projektů (velmi zdařile podanými, včetně osazení), potom pár návody, jak si něco zhotovit svépomocí, a na konci je seznam použitých rostlin - i s fotografiemi.

Doporučuji, podle této knížky si zahradu opravdu lze udělat.

Daenerys.Tar
14.06.2021 5 z 5

Výborná kniha pro laiky o tom jak si vylepšit/založit zahradu.

Štítky knihy

zakládání zahrad

Autorovy další knížky

Dana Makrlíková
česká, 1975
2021  71%Zahrady od Dany - Naplánujte si zahradu krok za krokem
2023  75%Zahrady od Dany 2 - Jak na problémy v zahradě

Kniha Zahrady od Dany - Naplánujte si zahradu krok za krokem je v

Právě čtených1x
Přečtených18x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce4x
Chystám se číst8x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x