Zahrada bez zalévání: Chytré zahradničení se 44 rostlinami, které dobře snášejí sucho

Zahrada bez zalévání: Chytré zahradničení se 44 rostlinami, které dobře snášejí sucho https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488450/bmid_zahrada-bez-zalevani-KMZ-488450.png 4 8 4

Nechce se vám stále zalévat záhony ani udržovat anglický trávník? Raději byste se zkrátka starali o zahradu, která by fungovala udržitelnějším způsobem? V této knížce vám ukážeme, jak toho docílit. Nabídneme vám 44 odolných trvalek, keřů, popínavých rostlin a rostlin do květináčů užitečných i pro obyvatele z řad živočichů. Inspirovat se přitom můžete chytrými projekty, jako ¬je tzv. dešťová zahrada nebo zazelenění zdí. Vybudujete si tak zahradu, které sucho nevadí, a nezaskočí vás ani choroby rostlin či tzv. škůdci. Navíc se dozvíte základy týkající se koloběhu v přírodě, péče o půdu a zahradničení uzpůsobeného stanovišti a šetrného ke zdrojům. Věděli jste například, že spoustu vody na zalévání lze ušetřit chytrým mulčováním? A jen tak mimochodem: vytvoříte tak pro sebe i přírodu dobré mikroklima.... celý text

Literatura naučná Příroda, zvířata Zahrada
Vydáno: , Kazda
Originální název:

Garten ohne giessen: Mit 44 trockenheitstoleranten Pflanzen clever gärtnern , 2021


více info...

Přidat komentář

vladku
13.03.2023 2 z 5

Relativně útlá kniha, navíc obsahující hodně barevných fotografií. Pokud chcete rychle získat tipy, které rostliny jsou odolnější vůči suchu, dozvíte se jejich seznam se stručným popisem s členěním na pár kategorií. K tomu se dozvíte pár všeobecných rad, např. o kompostu. Celkově mě kniha příliš nezklamala, ale ani nepřekvapila. Pro své účely znovu začátečníka musím hledat jinde.

jahlina
08.09.2022 5 z 5

Knížka nese název Zahrada bez zalévání a jejím poselstvím je předat tipy, jak zahradničit udržitelně, bez plýtvání a pro zdravou planetu, ale přitom vytvořit příjemné místo pro sebe i obyvatele zahrad z řad živočichů. Pokud Vás tato myšlenka oslovuje, je tato knížka určená i Vám.

Knížka začíná pěkně od základu, seznamuje čtenáře, co všechno hraje roli při zahradničení – kvalita půdy, stanovitě, mikroklima…velký význam pro vybudování udržitelné zahrady, která lépe hospodaří s vodou, je chytré mulčování. V neposlední řadě je důležitý výběr vhodných a na vodu nenáročných rostlin. Knížka nabízí výběr 44 odolných trvalek, keřů a popínavých rostlin.

Inspiraci knížka nabízí také v chytrých projektech – dešťová zahrada, zalesnění zdí, apod.
Najdeme zde i tipy k řešení nejčastějších problémů – škůdci, choroby, či škody způsobené počasím.
V závěru jsou uvedené odkazy na prodejce potřeb pro zahradničení, literaturu a weby, kde můžeme hledat další informace a inspiraci.

Knížku jsem zatím spíše prolistovala, ale už tak mi poskytla pár zajímavých nápadů, a hlavně chuť a elán se pustit do některých úkonů na naší zahradě, které mi budou přinášet radost. A to je další poselství této knížky: „Zahradničení je cestou ke štěstí.“ Z vlastní zkušenosti můžu potvrdit, že práce na zahradě přináší radost, zvlášť pokud se daří. A k tomu se autorka knížky snaží napomoci.


sporran
06.07.2022 5 z 5

Jednoduchá, jasná kniha, žádná velká omáčka. Zaměřuje se na přírodní a životaschopnou zahradu. Výběr rostlin opět poněkud jednodušší, ale velmi vhodný. Tenká kniha s využitím každé stránky.

Josh
01.06.2022 5 z 5

"Vytvořit zahradu znamená věřit v zítřek". Audrey Hepburn
Slova jako oteplování, udržitelnost, sucho, nedostatek vody známe všichni. Teď už také hodně z nás co znamená šetřit - energií i vodou s ohledem na cenu. Takže vypadá snad už reálněji perspektiva, že nebudeme jen brát, ničit, bezohledně vyčerpávat přírodu, která nás živí, lépe řečeno díky níž žijeme ALE začneme.... šetřit vodu i půdu v přírodě, v našich zahradách, městech, a ještě lépe začneme.... zlepšovat sami, nejen nadávat, že to tamti "zemědělci, nebo ti velcí, nebo ti jiní" nedělají. Protože malý krůček zlepšit si mikroklima v bytě, doma či na zahrádce poznáme sami osobně a v mnoha ohledech. Tahle kniha nabízí širokou inspiraci, zajímavé prakticky ověřené postřehy, rady a také nakl. Kazda přidalo doporučení na české knihy, weby i prodejce!! Skvělé:o)) Žádné výmluvy a zkusme to....

Autorovy knížky

2022  85%Zahrada bez zalévání: Chytré zahradničení se 44 rostlinami, které dobře snášejí sucho

Kniha Zahrada bez zalévání: Chytré zahradničení se 44 rostlinami, které dobře snášejí sucho je v

Přečtených9x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce3x
Chystám se číst3x
Chci si koupit5x