Začni tam kde jsi

Začni tam kde jsi https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56099/zacni-tam-kde-jsi-56099.jpg 4 8 4

Praktické rady a vedení, jak pracovat se svým strachem, pěstovat odvahu a probouzet soucit ve svém srdci.

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Šťastní lidé
Originální název:

Start where you are , 1994


více info...

Přidat komentář

martiline
17.10.2021 5 z 5

Četla jsem už před desítkou let. Ale mám ji přítomnou doma v knihovničce a vracím se k ní. Velmi uklidňující a naplňující čtení. Cítíte jen klid a mír a smíření.

knihyKeMne
11.10.2020 4 z 5

Kniha americké buddhistické mnišky, založená na přednáškách, takže ne úplně přehledná, co se témat týče. Zvláštně přitažlivá. Při čtení cítíte mír.

Nebylo mi srozumitelné vše (např. rady typu vdechněte bolest, vydechněte soucit), ale už jen čtení je příjemným zážitkem. I to málo, co jsem ze své pozice schopna pobrat, mi přišlo jako velmi užitečné.

Kniha je plná "sloganů" jakéhosi mistra, kterými se máme řídit. Akorát to slovo "slogan", to mi zní odpudivě. Ale to je můj problém :-)


Beebee
10.10.2016 5 z 5

Kniha je pro mně hodně nosná, nicméně předpokládá alespoň základní orientaci ve filozofii budhismu, nebo schopnost pochopit, nebo přijmout "paradoxní" postoje. Autorka je žačkou Trungpa Rinpocheho, takže spolu žánrově dobře souvisí a propojují se knihy Pemy a jejího učitele. Nejlépe je přečíst si Začni tam, kde jsi a Když ztrácíme půdu po sobě (tuto jak první).

Indilwen
20.07.2013 5 z 5

Tuto knihu by si měl povinně přečíst každý. Krásně vysvětluje a naslouchajícím ukazuje, že člověk ve svém duchovním vývoji může jít neustále dál a dál.. aby nakonec zjistil, že cesta k absolutnímu klidu a radosti ze života je ta nejprostší a nejzábavnější věc na světě.. a že ona láska a radost spočívá například v dělání věcí, na které bychom jindy absolutně ani nepomysleli - jeden z mnoha příkladů :)