Za každou lží

Za každou lží https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483645/bmid_za-kazdou-lzi-TdT-483645.jpg 4 104 27

Jak dokážete, že jste to neudělali, když si to nepamatujete? Eva Hansenová se probouzí v nemocnici poté, co ji zasáhl blesk, a zjišťuje, že její matka Kat byla zavražděna. Evu našli v bezvědomí na stejné ulici o kus dál. Nepamatuje si, co se stalo, ale policie ji vážně podezřívá. Odhodlaná očistit své jméno se Eva vydává ze Seattlu do Londýna – Katina původního bydliště – aby vypátrala odpovědi. Ale jak postupně odhaluje pečlivě střežená tajemství své matky, Eva si brzy uvědomí, že někdo nechce, aby se dozvěděla pravdu. A když se jí navíc v hlavě začnou vynořovat vzpomínky plné násilí, Eva neví, jestli může vůbec někomu důvěřovat. Nejméně ze všeho sobě. V Za každou lží od Christiny McDonald se prolínají dvě různé perspektivy z Evina pátrání po odpovědích a Katiny záhadné minulosti. Je to „komplexní, citově intenzivní“ (Publishers Weekly) domácí thriller, jenž zkoumá komplikovanou povahu vztahů mezi matkou a dcerou, rodinné trauma a nebezpečí, které číhá za dlouho skrývanými tajemstvími.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Behind Every Lie , 2020


více info...

Přidat komentář

aliza
28.11.2023 5 z 5

Kdo má rád psychologické thrillery, tak bude naprosto spokojen. Stejně jako první kniha, kterou jsem četla od autorky "Osudný pád", je i tato skvělá. Napínavá a velice čtivá. Doufám, že se dočkám i další knihy od autorky.

Jidu
02.11.2023 4 z 5

Tak tohle byla jízda, přátelé. Od začátku do konce napínavé, strhující, promyšlené. Ano, nebudu kecat, spousty toho můžete odhalit cca za půlkou knihy, ale to byl podle mě autorčin záměr, abychom si mysleli, jak vše víme, a na samém konci koukali jak péro z gauče.

Eva mě bavila, byla vykreslená bravurně, ostatně jako všechny další postavy. Maličko mi tam nehrál ten zásah bleskem, že to je přitažené za pačesy, ale vlastně proč ne? Šance, že se to stane, existuje.

Opravdu musím ještě jednou zmínit nečekaný konec. Už si myslíte, jak to dojede, že už toho bylo až až, ale vůbec ne. To byl teda blázinec!!

No zkrátka nemám moc co vytknout. Pokud si chcete přečíst thriller, kde si s hlavní postavou hraje její mysl a vůbec neví, na čem je a dumá stylem "udělala/neudělala", tak do toho jděte. Budete nadšení!¨

Samozřejmě knihu doporučuji a půl hvězdičky uberu za úplně malinkato hluchá místa a pro mě až těžkou předvídatelnost. Asi bych to neměla číst pořád .

Hodnotím 4,5/5.


putpuda
25.08.2023 5 z 5

Minulost se střídá s přítomností, je to napínavé, zároveň trochu smutné. Bylo mi líto Kat i Rose. Moc dobře se mi to četlo a moc se mi to líbilo.
Pro mě neznámá autorka, určitě si přečtu i její další knihu.

Lindulinek
06.08.2023 5 z 5

Skvělá kniha. Na tuto autorku jsem narazila náhodou a obě knihy, které jsem četla, byly super. Příběh strhující a závěr nečekaný.

Špekyn
10.07.2023 4 z 5

Ucházející thriller. Zápletka byla celkem brzy odhalitelná, ale přesto byl příběh čtivý. Některé pasáže byly těžko reálné (lehké přijetí nové identity, nepronásledování policií, žádné otisky skutečného pachatele...), ale celek dával smysl. Takový "odpočinkovější" thriller. První kniha autorky mne zaujala více.

marekB78
14.06.2023 4 z 5

Celkem jsem se té knihy bál. Šel jsem s ní do neznáma, ale příjemně mě překvapila. Kniha byla napínavá, čtivá a dobře napsaná se zajímavým koncem.

Moniska2410
08.05.2023 5 z 5

Skvěle napsaný příběh, který má spád a je plný zvratů.
Vyprávění z dvou pohledů matky a dcery a střídání minulosti s přítomností.
Líbilo se mi to pozvolné rozluštění příběhu.

Člověk tak nějak tuší, jak by to mohlo celé dopadnout, ale pak se to celé najednou otočí a vy začnete přemýšlet, co se to vlastně stalo.

Většinu postav sem si oblíbila, ale jednu z duše nesnášela.

Kniha mě docela překvapila a určitě se podívám i po dalších knihách od autorky.

Littlemonday
16.04.2023 4 z 5

Velmi dobrý thriller plný nečekaných zvratů! Po dlouhé době jsem četla knihu, u které jsem napjatá otáčela stránky a říkala si: Tak jak to teda bylo?!
Příběh propracovaně gradoval a podsouval tipy na záporáka, aby je posléze vyvrátil.

Kniha je dělena na několik pohledů a na minulost a přítomnost, vše je však krásně přehledné, postav je tak akorát k zapamatování, takže není potřeba se někam vracet k utřídění myšlenek.

Děj sestává především z Eviny snahy si vzpomenout na jeden večer a při tom se dozví spoustu věcí, které ani netušila. Několik situací přináší wow moment, většinou spíše negativní nebo smutný, ale v thrilleru asi úplně nečekáme radostné zprávy a postavy, ze kterých srší stěstí.

Jediné, co mě malinko vytáčelo, bylo občasné nelogické a zbrklé chování právě hlavní hrdinky Evy. Z některých jejích nápadů a jednání mi šla hlava kolem a říkala jsem si, že je úplně hloupá.

Každopádně určitě doporučuju knihu všem milovníkům napětí a zajímavých zvratů.

4/5

dzzarka
25.03.2023 4 z 5

Autorku jsem neznala a jediné anotace jsem četla zde....
Kniha mne velmi bavila, jediné, čeho bych ubrala byla sebeanalýza hlavní hrdinky, jinak nemám co vytknout....
Ano, od jisté části, již to bylo předvídatelné, ale jelikož je kniha dobře napsaná, tak stejně čtenáře nutí ji dočíst dál.
Téma a děj mne moc bavil a jelikož mám od autorky v knihovně ještě jednu knihu, určitě se díky tomu dostane v žebříčku knih, na které se chystm, do první pětky :-)

pavpaz
14.02.2023 5 z 5

Velmi čtivé a napínavé. Určitě si přečtu další knihy od autorky.

Kekik
29.01.2023 5 z 5

I podruhé se mi kniha Christiny McDonald líbila. A líbila by se mi ještě více, kdybych již neměla tolik načteno. Takhle jsem toho celkem dost vytušila, ale i tak čtení stálo za to. A je pravda, že pár překvapivých momentů mě čekalo.
Od autorky si ráda přečtu další knihu.

Miro67
05.01.2023 4 z 5

Napínavé, čtivé, neotřelá zápletka. Jedna postava mi už od počátku nesedla (nechci prozrazovat) a proto nelituji, jak dopadla. Jen té ztráty paměti bylo trochu moc.

Imis
30.11.2022 4 z 5

Dobře napsaná kniha, hvězdičku dolů za závěr, který byl na můj vkus už moc přitažený za vlasy. "Udřel blesk a ona si najednou na vše vzpomněla" atd. Jinak jsem si nevědomky koupila od autorky už další knihu a docela se na ní těším.

jasmína
27.11.2022

Mrzí mě to, ale já jsem knihu nedočetla, protože jsem si udělala delší pauzu, ale neseděla mi od začátku, jako mé mamce, která se naopak od knihy nemohla odtrhnout.....

Nemám ráda ani takové skoky z minulosti do současnosti. Jen u některých knih to dávám, ale tady mi to nešlo....

vera4669
16.11.2022 4 z 5

Kniha mě mile překvapila a líbila se mi více než Osudný pád...2 dějové linky, zajímavě napsáno, postupné rozuzlení příběhu, já jsem spokojená a ráda si od autorky ještě něco přečtu :-)

Lily101
01.10.2022 4 z 5

Kniha byla opravdu čtivá a napínavá. Až na to, že mi hlavní “záležitost” knihy nesedí.

SPOILER: Stane se tragédie. V médiích se objeví jméno oběti a pár dní od tragédie se podaří jiné osobě vycestovat ze země na jméno oběti. To to nikomu nepřišlo na letišti zvláštní? Když zprávu o tragédii museli zaznamenat v médiích?KONEC SPOILERU.

V knize se vyskytuje jistý druh trestného činu, o kterém nerada čtu, ale zde to aspoň má smysl v rámci příběhu, což se mnohdy o knihách říct nedá. A další trestný čin (vražda) byl za mě poměrně brutální, tak pokud jste citliví na obojí výše uvedené, tak četbu knihy zvažte.

Suma sumárum recenze: O obsahu knihy rozhoduje výhradně autor/spisovatel, tudí z mé strany není součástí hodnocení. Hvězdičku musím ubrat za jistou praktickou nelogičnost jedné z nejstěžejnějších (ne-li nejstěžejnější) linie příběhu (viz SPOILER výše). Je to za mě zásadní na tolik, že je opravdu potřeba ubrat hvězdičku místo půlhvězdičky (a pak zvažovat zaokrouhlení, neb zde není možné hodnotit i s pomocí půlhvězdiček.

#prvnikniharijen

Darja.8
15.09.2022 5 z 5

Napínavá knížka

KatyM.
04.08.2022 5 z 5

Druhá kniha od autorky a opět spokojenost, kniha velmi čtivá.

honajz
15.07.2022 3 z 5

Autorka použila stejný postup jako u předchozího Osudného pádu, ale popravdě tady mi spíše vadil, protože neměl až takové opodstatnění jako u předchozí knihy. Navíc tam jsme byli vrženi hned do děje, který navíc může potkat každého z nás, tady jsme tentokrát lákáni v úvodu nejprofláklejší scénou všech možných kriminálek včetně následné anamnézy. Postavy mi navíc nepřišly moc propracované a celé jako by to bylo psané jen pro ten závěrečný efekt. Ale napsané je to z formálního hlediska dobře, lehce se to čte, takže určitě své čtenářky si to najde.

cornetka
07.07.2022 5 z 5

Skvěle napsaný příběh, ve kterém se střídá vyprávění matky a dcery. Kniha má spád a je plná zvratů. Jedině mi nesedělo, jak vypadají jahodově bloňďaté vlasy, jinak super.

Štítky knihy

thrillery anglické romány

Autorovy další knížky

2022  80%Za každou lží
2020  83%Noc, keď som spadla