Z lásky k vám

Z lásky k vám https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/207405/bmid_z-lasky-k-vam-JXp-207405.jpg 4 135 46

Není větší lásky série

< 2. díl >

Zničili byste rodinu, abyste zachránili své děti? Kathryn je žena ředitele prestižní školy. Je dokonalým obrázkem matky a manželky, která žije spokojený a naplněný život. Život, který jí budete závidět. Dnes ráno připraví snídani pro svou rodinu a vypere prádlo. Dnes odpoledne zastřihne květinové záhony a upeče koláč na synův kriketový zápas. Dnes večer si klekne před svého manžela a bude čekat na jeho soud. Za každé porušení pravidel ji stihne trest. Její tělo je pokryté jizvami. Kvůli dětem nikdy nevydá ani hlásku. Dnes v noci Kathrynina trpělivost přeteče. Vyndá z kapsy nožík a muže, který ji šestnáct let týral, zabije. Zítra ji čeká vězení, soud a ztráta dětí. Ještě pořád jí závidíte? Příběh vypráví o tom, jak Kathryn zkouší znovu vybudovat svůj život a usmířit se s dětmi, které se jí odcizily. Povznášející román o vnitřní síle, přátelství a houževnatosti lidského ducha.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Host
Originální název:

What Have I Done? , 2013


více info...

Nikky000
Nikky000
08.06.2021 4 z 5

Znáte ten pocit kdy se vám chce brečet vzteky?? Pokud ne,stačí se jen začíst.. Jak já toho chlapa nesnáším....to co zažívala Kathryn bych nepřála ani svému největšímu nepříteli.

INCOGNITOREADER
INCOGNITOREADER
19.04.2021 3 z 5

Na knihu jsem se moc těšil, to co jsem o ní věděl mě totiž velice zaujalo. Manžel brutálním způsobem týrá manželku 16! let až jednoho dne ho manželka zabije. Věděl jsem jen tohle a to mě opravdu zaujalo.
ALE!
Podle mě je toto rozhodně menší část knihy.
Příběh je vyprávěný tak, že nejdříve sledujeme co se stalo před deseti lety a postupně se přibližujeme k současnosti. A sledujeme spíše Kate na cestě z toho pekla zpět do normálního života a na cestě zpět ke svým dětem.
Je to rozhodně čtení pro ženy. O tom není pochyb.
To co Jste zažívá je strašné, ale na mě kniha jako celek moc nefungovala. Kate mi nebyla sympatická a její jednání ať v manželství nebo potom mi nepřišlo uvěřitelné.
Kniha není špatná, ale nebyla pro mě.
Navíc font v knize je opravdu malý a špatně se čte.


hlentilka
hlentilka
06.03.2021 4 z 5

Otřesné vzpomínky týrané ženy, nejhorší trest za svůj čin bylo, že jí vlastní děti odmítaly. Čekání na odpuštění, znovu vybudování nového života, velké zoufalství silné ženy. V knize bylo pro mě nepohodlné - neustálé skákání v čase ( před 10 lety, před měsícem, před 4 lety....).

Janaves
Janaves
27.02.2021 5 z 5

Kniha se mi líbila a jen tak na ni nezapomenu

sabca
sabca
28.11.2020

To, že Kathryn před dětmi skrývala jak sadisticky se k ní manžel chová se nakonec obrátilo proti ni. Kdyby ona nezabila manžela, zabil by jí on. Případ u nás známy - spisovatelka Simona Monyová. Za to co udělala jí odsoudili a dlouho trvalo než si k sobě zase našli cestu. Kniha přesto, že je smutná se četla dobře.

martiline
martiline
03.06.2020 5 z 5

Příběh je uvěřitelný ... ač se to někomu nemusí zdát. Jednou položil Jan Kraus ve své Show jedné naší rozvodové právničce (která se specializovala na týrání žen) otázku "jak se stane, že taková žena, cílevědomá, hrdá, chytrá ... se sebou nechá takhle zacházet ?" a ona na to "je to jako když dáte žábu do teplé vody a začnete vodu pomalu zahřívat ... ta žába nepozná, že se vaří" - kruté přirovnání, avšak pravdivé.
Není lehké napsat, že se mi kniha velmi líbila (je to až nemožné, když je v příběhu tolik bolesti) ... ale líbila a zůstane mi dlouho pod kůží.

kačenka80
kačenka80
10.01.2020 4 z 5

Kniha se čte jedním dechem. Je neuvěřitelné jak dokáží být lidé krutí a co vše dokáží udělat.

Allla9
Allla9
20.11.2019 5 z 5

Mnohokrát se ve mě všechno sevřelo a křičelo - nedej se, řekni si o pomoc. bojuj ......

orinka3
orinka3
14.04.2019 3 z 5

Od té knížky se člověk těžko odtrhne. Tak dobře je napsaná. Jenže...aby to bylo výborné, mělo by to být uvěřitelnější. Nemůžu si pomoct, ale příběh JE sice strašný, manžel je zrůda par excellence, ale nechce se mi věřit, že po takovém týrání by byl někdo schopen ve dne fungovat a nedat na sobě znát bolest. Nakonec ji právě ty děti, kvůli kterým všecko snášela a přemáhala, odmítají. V knize jsou až kýčovité pasáže - viz setkání s duchovním v Karibiku, snaha vybudovat domov pro problematické dívky - prostě mi celý ten román přijde jaksi přemrštěný a za vlasy přitažený. A Kate mi bohužel sympatická není. Daleko líp by udělala, kdyby po prvním manželském extempore navštívila lékaře.

Kamiliana
Kamiliana
21.02.2019 3 z 5

Český překlad názvu knihy mi přijde mnohem výstižnější než původní originální. Jedná se o syrový román popisující nemoci duše, přičemž cesta na svobodu je dlouhá a nemusí vždy končit dobře, obzvlášť děláte-li v životě spoustu věcí ne z lásky k sobě, ale z lásky k lidem okolo vás.

MirkaProk
MirkaProk
11.12.2018 5 z 5

Smutná kniha. Ještě smutnější byl postoj dětí k mámě, která strašně trpěla až to vyústilo v "zločin", který je pochopitelný pro mne, ale bohužel ne pro její děti. Kathy jsme strašně fandila a obdivuji ji, že to vše vydržela tak dlouho snášet a nejde jen o násilí, ale i to, jak ji manžel zesměšňoval a ponižoval před dětmi.

Martina023
Martina023
10.10.2018 5 z 5

Nenápadná knížka, která , ale zůstane čtenáři dlouho v srdci. Neuvěřitelný příběh o domácím týrání a o tom co je žena schopna vydržet pro své děti...a co se stane, když už nemůže dál...a jak dál žije svůj život.

Janynka
Janynka
21.07.2018 5 z 5

Tak na tuto budu ještě dlouho myslet... Neskutečný příběh, boj, odvaha, utrpení, životní pouť, radost,konec mně potěšil, už jsem nedoufala... :-)

Pistácie
Pistácie
30.05.2018 3 z 5

Chtěla bych to hodnotit výš, ale nějak mi pořád některé věci nejdou na rozum. Celkově je to poutavý příběh o odvaze ženy, která bojuje za přežití, aby mohla být s dětmi. Je to čtivé, a bavilo mě to. Ale pořád mi tam něco nesedělo. Možná mi byla hlavní hrdinka nesympatická. Věřím, že to může být i dobrý apel na ženy, které zažívají podobné okamžiky. Krok k tomu, aby s tím něco udělaly. Ale ten konec mě celkem zklamal, ale i překvapil. Myslela jsem, že to dopadne jinak, což je částečně výhra. A takové překvapivé konce mám ráda. Ale tenhle konec mě spíš zarazil a nějak jsem ho úplně nezbaštila.

allyce
allyce
10.04.2018 4 z 5

Dvanáct bodů není kolik, ale jak hluboko.... Až si knihu přečtete, pochopíte.

Onceuponthetime
Onceuponthetime
07.04.2018 4 z 5

V knize se krásně prolíná minulost s přítomností. Ani jednou jsem neměla chuť knihu odložit i když některé scény byly opravdu nechutné. Je vidět že autorka umí psát. Umí čtenáře vtáhnout, ne přímo vcucnout, do děje. Rozhodně je to jedna z těch knih u kterých se člověk nenudí a rád se k nim zase jednou vrátí.

maličkán
maličkán
09.01.2018 4 z 5

Zpočátku jsem myslela, že snad tu knihu odložím a nebudu číst. V nějakém momentě to ale přišlo a pak jsem hledala každou volnou chvilku a hltala stránku za stránkou. Vadilo mi, jak dlouho snášela Katy týrání, jaká se z ní stávala bezduchá troska, jak se nechala ponižovat vlastními dětmi. Tím víc jsem ji fandila v jejím novém životě, ale ukázalo se, že ani ten nebyl šťastný. Jsem ráda aspoň za ten konec.

JustWomen
JustWomen
27.11.2017 4 z 5

Nedovedu si představit, že by tohle nějaká žena trpěla tolik let, že by nikdo nic nepoznal, děti nic nezaslechly... Líbily se mi skoky v čase a moc jsem si užila pomstu Kate.

lejla22
lejla22
15.11.2017 4 z 5

Zajímavé a ... nepochopitelné. Nemyslím, že tajit takovouto situaci pomůže ochránit děti. Spíš ještě podpoří tyrana, kam až může zajít. Kate zřejmě čekala až narazí na samé dno. Dál už to nejde. Pak je čas vše vyřešit .... a ta pomsta je sladká a úlevná, aspoň v ten večer.

jakulka
jakulka
28.08.2017 5 z 5

Po prvních asi 50 stránkách jsem myslela, že knihu nedočtu...ale nerada se vzdávám a v případě této knihy jsem ráda, poté jsem se totiž nemohla odtrhnout...příběh, který nenechá spát, co se může dít kdekoliv kolem nás...a zároveň si člověk uvědomí, jak je rád za svého milujícího partnera a za to, že nežije v každodenní lži :)

Štítky knihy

pro ženy rodina domácí násilí týrané ženy

Autorovy další knížky

2015  83%Z lásky k vám
2017  81%Pomněnčino dítě
2016  67%Poppy Day

Kniha Z lásky k vám je v

Přečtených160x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených12x
Knihotéce87x
Chystám se číst169x
Chci si koupit39x
dalších seznamech3x