Z domu a zahrady

Z domu a zahrady https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/109604/z-domu-a-zahrady-109604.jpg 4 21 21

Každodenní drobné příhody sourozenců Matěje a Hanky dokreslují vyšívané ilustrace E. Volfové. Pro čtenáře předškolního věku. Velký starý dům se zahradou, dvě děti, Matěj a Hanka, táta a máma. Malé příběhy, pozorování, křehká dětská fantazie, vzorky a výseky všedních dnů, koloběh ročních období, myši, zahrada, pěstování dýní, půda, schovávačky, hádky, strach a především domov... Obyčejné věci, které se dětským pohledem stávají neobyčejnými.... celý text

Přidat komentář

Bonda
11.09.2022 5 z 5

Po četbě mám pocit, jako bych nahlédla do života rodiny žijící ve starém domě na vesnici. Rodiny, která nepotřebuje plastové hráčky ani televizi, ale moudře nechává děti hrát si s všedními předměty a vlastní fantazií. Tou bohatou fantazií dětí a také tím, že vypravěčem je chlapec a děj se odehrává hlavně na domácí zahradě, kniha připomíná starší knížku Kluk s míčem. V Domě a zahradě se zdá být chlapec trochu mladší - je víc soustředěný na svou rodinu. Kluk s míčem stojí o přátelství mimo rodinu a objevuje svět za hranicemi zahrady. Ilustrace v Z domu a zahrady jsou podobně přírodní jako svět, který popisuje; jsou sestavené z otrhaných ústřižků a nití, nehledané, inspirované dětskou tvorbou. S textem se krásně doplňují. Skoro pětileté dcerce se knížka líbila, zejména místa, kde děj řídí fantazie a stává se tak fantastický. Ze všeho nejvíc ocenila mrkev rostoucí vysoko do nebe.

PavkaHu
19.06.2021 5 z 5

Kouzelné vyprávění o životě, který z pohledu malého kluka rozhodně všední není - je plný kouzel, fantazie a tajemných návštěvníků.


bibi.r
22.11.2015 3 z 5

Občas jsem příběhu nerozuměla.
Výtvarná stránka knihy je skvělá.

petrulka
17.05.2014 4 z 5

Kouzelná, něžná kniha pro malé čtenáře s velkou fantazií.