Křižovatky osudu

Křižovatky osudu https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509176/bmid_krizovatky-osudu-63de94048ba2e.jpg 4 6 1

Wonder Woman série

< 8. díl

NOVÁ MISE… A NEBEZPEČNÝ NOVÝ NEPŘÍTEL! Diana z Themysciry je více než jen hrdinka známá jako Wonder Woman. Je také královnou Amazonek a od smrti Área je také bohyní války! Ale je tu minimálně jedna osoba, která si myslí, že si tento titul nezaslouží. Jmenuje se Aigeus a je přesvědčený o tom, že bohem války by se měl stát on… I kdyby to znamenalo, že kvůli tomu musí zabít Dianu! A zatímco Aigeus útočí ze stínů, Dianu trápí ještě jeden problém. Donna Troyová byla zrozena, aby byla nemilosrdným vrahem, ale Diana s ní cítí zvláštní spřízněnost. Chce Donně překonat svou minulost, ale když ta ze svého vězení na hoře Olymp uteče, obává se Wonder Woman nejhoršího – Jak velkou destrukci může Donna Troyová ve světě lidí napáchat?... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Wonder Woman, Volume 8: A Twist of Fate , 2016


více info...

Přidat komentář

fvalek
23.04.2023 3 z 5

Nevěřil jsem, že po konci Azzarellova příběhu bude Wonder Woman New 52 dosahovat takové kvality a minulý díl mě o tom taky zrovna moc nepřesvědčil, ale v Křižovatkách osudu se vracíme ke všemu, co Azzarello tak skvěle začal, a uzavíráme příběh přesně v tom stylu, v jakém jsem to očekával. Meredith se její podíl na téhle sérii povedl, i když se vyhýbá Azzarellově hororové a temné lince, která byla na začátku tak originální a nevšední. Sice se pak uchyluje k nějakým klasickým stereotypům a předvídatelným klišé, ale jako celek to pokračuje hezky.

Samotná zápletka sice není tolik zajímavá, ale navazováním na předešlé linky a reálie to vynahrazuje. Pokusy zabít Dianu jsou tak nějak klasika, která nepřekvapí, ale ani se neomrzí. Souboje a intriky bohů jsou stálice. Originální a hezká část je příběh Donny Troy, to se mi líbilo hodně. vše doplňuje dodatečný a od děje odtržený příběh s Cheetah, který asi ani neoslnil, ani nějak moc nezklamal. Asi bych si ani nevšiml, kdyby tam nebyl.

Co mi trochu vadilo bylo nedovysvělené finále, zejména proč byla bohyně míru tak vyšinutá a jak to vlastně ten Zeus myslel, protože takhle vznikl jen takový argument kruhem - dopadlo to tak, protože to tak Zeus naplánoval. Dějové perpetuum mobile - je to tak, protože to tak je. Taky mi přišlo, že finále dost spěchá a je zakončené tak nějak bez emocí... Chtěl bych vidět pokračování Donny, rozhovor mezi Dianou a Áreem, Hérou a Apollonem apod. Ale měl by být ještě jeden díl, tak tomu dám šanci. :)

Štítky knihy

komiksy

Autorovy další knížky

2023  89%Úklady vrtkavé štěstěny
2022  78%Válkou rozervaná
2023  83%Křižovatky osudu

Kniha Křižovatky osudu je v

Přečtených7x
Knihotéce3x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x