Na život a na smrt

Na život a na smrt https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/473665/bmid_na-zivot-a-na-smrt-ezf-473665.jpg 4 49 14

Stojí na nesprávné straně... a to se neodpouští Soukromé „očko“ Kira Vanceová tráví své dny sháněním důkazů pro své klienty – obžalované i žalující strany v soudních procesech – a skvěle se vyzná ve složitém labyrintu právního světa v Houstonu. Zrovna se rozhodla zastavit za svým starším „parťákem“ a mentorem Olliem, který u svého top klienta Brocka Logana, bohatého majitele právnické firmy, probírá novinky k poslednímu případu. Jenže všechno se zvrtne, do domu krátce po Kiře dorazí i převlečený zabiják – a výsledkem je mrtvý Ollie a postřelený právník. Kira, nezávislá mladá žena, toho času úplně bez peněz, které jí měl vyplatit zemřelý parťák, dostává od Brocka Logana nabídku práce, která se neodmítá. Jednak jde o velkou finanční částku a pak to znamená pokračovat v práci, kterou započal její milovaný Ollie. Evidentně smrtelně nebezpečné. Brock Logan najme bezpečnostní agenturu, tu nejlepší v oboru, a Kira musí přijmout skutečnost, že bude mít ve dne v noci po boku ochranku. Na starost ji dostane Jeremy, bývalý mariňák, co toho moc nenamluví, ale který z duše nenávidí nespravedlnost a bezpráví. Přestože se Kiře vůbec nehodí, aby se jí někdo při jejím soukromém pátrání neustále pletl pod nohy, přítomnost Jeremyho je jí víc než příjemná. A Jeremy z ní nemůže spustit oči. Mezi oběma to jiskří, ale když zemře další nevinný člověk, je jasné, že vše musí stranou a začíná boj. Na život a na smrt...... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Her deadly Secrets , 2019


více info...

Přidat komentář

soukroma
02.09.2022 2 z 5

Měla mne asi ta anotace varovat, zase něco "pro ženy", romantika místo pořádného thrilleru. Nicméně jsem se do knihy dala a ze začátku to vypadalo drsně a zajímavě s vraždou a pokusem o vraždu, ale když do poloviny se vlastně vůbec nic nestalo, nic se nezjistilo, vyšetřování se nikam neposunulo, jen se protivná hlavní hrdinka, soukromé očko, pořád potýká s přidělenou osobní ochrankou, tedy do půlky se nepotýkala tělo na tělo, ale už to k tomu spěje, zatím ji přitahuje drsňák a v klidu nechává jeho kolega správňák, jak o tom tak stále dumá, tak prostě usuzuji, že už nechci vynaložit další čas na dočtení.

Kešu1981
05.06.2022 5 z 5

Skvělá detektivka s prvky romantiky. Čtivé, napínavé, ani trochu nenudí, tleskám. Snad se dočkáme překladu i dalších knih od této autorky :o)


narisa
02.06.2022 4 z 5

Přečtená jako druhá kniha od této autorky a mně se moc líbila. Skvělá detektivka propojená s romantikou. Kira byla sympatická postava, která až moc pracuje. Jeremy byl také zajímavou postavou, ale autorka u něj mohla jít víc do hloubky. I tak skvělé oddechové čtení. Ráda si přečtu další knihy od této spisovatelky.

annettka1098
25.03.2022 3 z 5

NA ŽIVOT A NA SMRT je klasické krimi, ve kterém je hlavní linkou vyšetřování případu.
Kniha má jednoduchý styl vyprávění, který se dobře čte. Nenajdete tu přeskakování v čase, pouze jsou některé kapitoly zaměřené více na Kiru a některé na hlavní policejní vyšetřovatele. Vše do sebe ale zapadá a tvoří celek. Přestože již anotace "upozorňuje" na milostnou linku, je poměrně nenásilná, takže mě nerušila. Celou knihu jsem Kiře fandila, a to jak ohledně vyřešení případu, tak v lásce.
NA ŽIVOT A NA SMRT doporučuji jako oddychovku.
HODNOCENÍ: 70 %

genduna
31.01.2022 3 z 5

Trochu laciné téma - láska soukromého očka s bodyguardem, ale budiž. Kniha měla relativně rychlý spád, četla se dobře.

knihovna1
02.01.2022 3 z 5

Kniha byla takový průměr. Bavila by mě více, kdyby se řešil jiný případ. Na knize se mi líbilo její tempo a dobře se četla. Její hrdinové byli moc sympatičtí, ale sklouzlo to někam, kam jsem nechtěla ...

biki
13.12.2021 3 z 5

(SPOILER) Nedá se říct, že by to bylo úplně špatné, ale kniha na mne působila dost nevyváženě. Úvodní zápletka i následující detektivní pátrání mě zpočátku skutečně zaujaly. Líbila se mi houževnatost Kiry při pátrání, co se vlastně doopravdy stalo a jaký byl motiv pachatele, ale na druhou stranu mě dost štvala její tvrdohlavost, když odmítala pomoc. Jeremy s ní měl opravdu svatou trpělivost. Co se mi ale moc nelíbilo byl směr, kterým se nakonec příběh začal ubírat - ty úplně prvotní motivy mi přišly dost krkolomné až přímo nelogické, a také bezprostřední, údajně chladnokrevní a zkušení pachatelé vypadali jak dvojka amatérů. Abych pravdu řekla, nejsympatičtější z celé knihy se mi zdála dvojice detektivů Spearsová x Diaz.

stesti.s.knihou
02.12.2021 3 z 5

Hlavní hrdinka, soukromá detektivka Kira, je svědkem vraždy svého parťáka. Ten zrovna pracoval na případu, ve kterém se mu podařilo objevit zásadní informace - a kvůli tomu byl pravděpodobně i zavražděn. Jediný, kdo o případu něco ví, je právě Kira, proto se rozhodne v pátrání pokračovat, aby Ollieho smrt nebyla zbytečná, a vypátrat, na co zásadního její parťák přišel a stálo ho to tak život. Sama se tímto však dostává do ohrožení, proto jí je přidělen bodyguard Jeremy, jehož zájem udržet Kiru na živu se brzy stává osobním.
Jedná se o thriller s romantickou dějovou linkou, což je příjemné zpestření, avšak nic unikátního. Kniha mě při čtení bavila, ale je to přesně takový ten příběh, na který pravděpodobně po dvou týdnech zapomenete.
Nicméně příběh byl napínavý, bavila jsem se u něj, thrillery ozvláštněné milostným napětím mezi hlavními protagonisty jsou vždy příjemným zpestřením :D

alzbeta4340
19.10.2021 5 z 5

A to se mi to líbilo. Jako thriller bych knihu rozhodně neoznačila, je to spíš nenáročná detektivka okořeněná romantickým očekáváním. Četla se mi velmi dobře.
Autorka není tak známá, ale já bych ji stylem psaní klidně přirovnala k Julii Garwood a její FBI sérii. Všem čtenářkám těchto knih určitě doporučuji.

VasnivaCtenarka
23.09.2021 4 z 5

Čtivost této knize se rozhodně nedá upřít. Něco tak pohodového a příjemného jsem v rukou už dlouho neměla. Kniha, ačkoliv co se romantické zápletky týče byla celkem hezky předvídatelná, mne bavila už od první kapitoly. Laura Griffinová, autorka knihy Na život a na smrt, nám předala v písmenkách příjemnou zápletku takovým krásným způsobem, že oči budou jen plynout po písmenkách a vy budete celý příběh krásně nasávat. Zkrátka jej dokážete přečíst za jedno odpoledne – tak jako to bylo v mém případě.


Musím rovněž také pochválit samotnou promyšlenost děje. Budete spolu s Kirou a Jeremym stejně jako s policií pátrat po vrahovi a pozvolna budete odkrývat zápletku. Občas budete překvapení, jindy vám souvislost dojde… ale ať už se při knihách sami za sebe snažíte odkrýt zápletku a vypátrat vraha nebo jen čekáte, jak si s celým případem poradí hlavní hrdinové – v obou případech si čtení této knihy užijete.

Na knize můžu rovněž také ocenit absenci hluchých míst. Nové informace se nám pozvolna odkrývají a vše na sebe krásně navazuje. Jedna informace doplňuje druhou a tím se vše postupně odkrývá. Hluchá místa v knize nečekejte…. jen kdyby ten Jeremy tak neotálel a prostě si tu Kiru konečně “podmanil”, když už to tak jiskří! Jakožto romantická ženská jsem se nemohla dočkat, až…… však víte co :-)

Ať přemýšlím jak přemýšlím, nemohu přijít na žádné zápory, které by mi znepříjemnily čtení tohoto příběhu. Domnívám se, že se Lauře Griffinové podařil další pěkný příběh, který vás sice nijak zvlášť nepřekvapí, ale i tak je to takové milé počtení, které vás potěší.

Knihu mohu rozhodně doporučit každému čtenáři. Nečekejte žádné velké WOW, ale i tak si to, alespoň myslím, hezky užijete a budete se při čtení bavit.

bookbug_cz
20.09.2021 3 z 5

Romantický thriller? Ahaaaa - co to jako je? No, tady už jsem to pochopila už jen z anotace. Příběh vypráví osud soukromé vyšetřovatelky Kiry Vanceové, která se až mistrně orientuje v tvrdém právnickém světě. Knihu startuje incident v bytě jejího vedoucího a mentora Ollieho, kam dorazí nájemný zabiják a ona je shodou okolností zrovna u toho. Ollie zemře a jeho bohatý klient Brock Logan bojuje se střelným zraněním. Ten následně Kiře nabízí jeho nedokončenou práci, která se v jejím světě v žádném případě neodmítá. I když tak trochu páchne po smrti. Pro bezpečí jí i celého týmu najímá bezpečnostní agenturu a Kira se musí smířit s tím, že bude mít neustále za zadkem bývalého mariňáka Jeremyho Owena.
Jestli hledáte typické hrdiny romantických příběhů - bad boye, za kterého mluví jeho činy a ne slova, pak jste na správné adrese. Jeremy je tichý, mužný, komplikovaný zastánce spravedlnosti. Jiskření mezi ním a Kirou je víc než zřejmé, ale nepodléhají touze a jdou si za svým v řešení případu. Bad boy a drsňačka - ha!
Setkáváme se zde s různými postavami (a není jich málo), což mi překvapivě nevadilo a skvěle jsem se v příběhu orientovala. Trochu jsem byla zklamaná, že zde převažovala detektivní práce z tak 90 procent a romantika šla tak trochu stranou.
Čtení probíhá lehce, stylově jednoduše a já jsem spokojená. I když jsou na scéně mnohem lepší thrillery, v tomhle byla i romantika, tak se to nepočítá a vlastně je to první thriller tohoto typu, který jsem kdy četla. Oddechová literatura jak vyšitá!

veruptackova
02.09.2021 3 z 5

Nejvíce se mi na knize líbilo jiné prostředí než je u krimi nejběžnější. V tomto příběhu sice figuruje i policie, nicméně odhalit pravdu se snaží hlavně Kira a její bodyguard.

Přebal sliboval thriller pro ženy a já tak trochu čekala erotický thriller. Nenechte se zmást tak jako já. Tohle je spíše krimi s kapkou erotiky a možná i lehce romantiky.

Pokud hledáte thriller, u kterého vypnete a bude se snadno číst, mohu Vám Na život a na smrt určitě doporučit.

Zomy
20.08.2021 3 z 5

Knížka mě příliš neoslovila. Jako romantický thriller to má zásadní slabiny. Na romantiku je tam (pro mě) málo lásky a budování vztahu, na thriller je to opravdu málo napínavé.
Rozhodně bych to nesrovnávala s knihami Julie James, jejíž díla jsou vtipnější, chytřejší i zamilovanější.

Ale na jedno líné odpoledne jde o příjemnou oddychovku, to zase jo.

mikika
14.06.2021 4 z 5

u téhle anotace čekáte romantiku od první stránky, a pak jste příjemně překvapení, že tu má větší důraz pátrání a detektivní linka. houstnoucí dusno mezi hrdiny je jen takový bonus.

Štítky knihy

vraždy detektivní a krimi romány láska erotika romantika osobní strážce thrillery pro ženy

Autorovy další knížky

Laura Griffin
americká
2019  82%Oko za oko
2021  72%Na život a na smrt