Keď sa more upokojí

Keď sa more upokojí https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/425487/bmid_ked-sa-more-upokoji-8Yx-425487.jpg 4 23 4

William Wisting série

< 3. díl >

William Wisting vyráža v jeden hmlistý večer do terénu - pri lekárni v Staverne totiž našli ležať muža so strelnými ranami. O pár hodín neskôr a niekoľko kilometrov ďalej nachádza polícia zuhoľnatené ľudské pozostatky a keď more vyplaví ďalšiu čerstvú mŕtvolu, je skúsenému vyšetrovateľovi jasné, že zrejme čelia kriminálnemu prípadu netušených rozmerov. Wisting sa zahryzne do práce, hoci takmer nikto neverí tomu, že prípady nejako súvisia. Situáciu mu neuľahčuje ani fakt, že okrem neochoty vedenia musí zápasiť aj s veľkou zmenou v osobnom živote. Jeho manželka Ingrid je v Afrike, dcéra Line žije novinárčinou a on sa môže oprieť jedine o to, čo ho doteraz nikdy nesklamalo – svoj policajný inštinkt.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Premedia
Originální název:

Når havet stilner , 2006


více info...

Přidat komentář

ArwenAragorn
09.12.2023 4 z 5

80%
Wisting:
Zanadával, lebo si uvedomil, že nemá takmer nič. Nemá svedkov, motív, miesto činu a dokonce ani identitu obetí.
Jediné, čo mal, bol zlý pocit z toho všetkého.
________________________________________________________________________
Slušná detektivka, ale téma mě moc nezaujalo. Děj je hodně komplikovaný, neustále přibývá jmen, ale policisté se nemohou hnout z místa. Později zjistí Wisting, že se děje něco na daleko vyšší úrovni, než mu je příjemné. I tak se knížka nečetla špatně a k závěru je hodně dramatická.
Doporučuji

Matuko05
09.03.2020 5 z 5

Super detektívka. Nič extra výnimočné, no veľmi uveriteľné. Vidno, že Horst bol vyšetrovateľ a čerpá z reálnych udalostí. Príbeh je zamotaný, všetko nejakú príčinu a následok a všetko je nakoniec vysvetlené. Žiadne nezodpovedané otázky. Teším sa na ďalšiu.


MarianP
29.01.2020 3 z 5

Keď sa more upokojí je taká klasika od autora, ktorý siaha najmä po novodobých témach a dej knihy je, zdá sa, aj reálnou udalosťou. Kniha je uveriteľná, autor ako bývalý vyšetrovateľ isto čerpá zo svojich zážitkov, preto sa kniha odlišuje od množstva iných detektívok podobného žánru. Horst je super rozprávač, tento raz ma však kniha nejak extra nezaujala. Dej odsýpa, krátke kapitoly a veľa dialógov jej pridávajú na spáde, ale treba povedať, že autor má určite lepšie knihy, takže taký priemer...

jana277
16.01.2020 2 z 5

Prečítané, ale... Stále dokola tie isté konštatovania vyšetrovateľa,naťahovanie deja. Prišlo mi to ako prvotina nie veľmi skúseného spisovateľa. Alebo to bolo prekladom?
Čítala som od autora oveľa lepšie knihy.

Autorovy další knížky

Jørn Lier Horst
norská, 1970
2018  84%Poustevník
2016  78%Honicí psi
2018  82%Zaslepení
2014  72%Na zimu zavřeno
2019  80%Na dně