Neočekávaný robotí exodus

Neočekávaný robotí exodus https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/421904/bmid_neocekavany-roboti-exodus-uPY-421904.jpg 4 30 6

Cestovatelé William a Meriwether se vracejí domů z expedice, ze které přinášejí podivuhodné objevy. Místo slávy je ale čeká nepříjemné překvapení. Na jejich výpravu se zapomnělo. Zmizela dokonce laboratoř i vědci. Průzkumníky čeká útěk před recyklací, během něhož nacházejí nečekané odpovědi. Poskládají si nápovědy o tom, co se stalo městu a kdo byli lidé? A hlavně – najde Meriwether nový klobouk? Druhý díl robotího putování se věnuje ekologii a druhům smutku. Komiksově pojatá kniha nezapomíná ani na dobrodružství a humor.... celý text

Přidat komentář

Xcom
18.06.2022 4 z 5

Druhý díl jsem si moc užil má to takovou temnou atmosféru

Ikkju
14.03.2022

(SPOILER) Robůtci vzájemným láskyplným otesáváním v minulém dílu vytvořili nerozlučnou dvojku a zvláštně vykolejený stav města po návratu je definitivně stmelil.

Na první čtení jsem vůbec nezabral šponu, teprve podruhé jsem se dokázal naladit na jemnou linku knihy. Na konec příběhu jsem zvědavý, na založení nové civilizace by trumberům chyběla výrobní linka, na odstřelení "zdroje" a tím i robotího fašismu odhodlanost. Nebo ne?

DODATEK: Na knihy navazuje interaktivní projekt, ve kterém vás robotí trumberové provedou základy umělé inteligence a práce s ní. Více na https://roboti.gg/


broskev28
12.12.2021 5 z 5

Souhlasím s komentáři jonasr1 a Jass. Trochu jiné, už ne tak akční, ale pořád originální, zajímavé, vtipné, a hlavně vážnější. Přesto, nebo právě proto, jsem byla velmi spokojená a určitě doporučím všem, kdo četli předcházející díl.

"Myslíme si, že s batůžkem na zádech odhalujeme tajemství veškerenstva. Přitom tápeme ve tmě se zavázanýma očima. Ať objevíme cokoli, pořád nám většina věcí zůstane skryta. Nikdy nepochopíme, co se kolem nás skutečně děje. Hrajeme slepou bábu s vesmírem. Možná bychom měli následovat Meriwethera. Spokojit se s povrchem a dál nepátrat. Být povrchní a šťastní."

popeluška
06.12.2021 5 z 5

Druhý díl byl opět moc hezký. Maximálně jsem si ho užila....ilustrace dotvořily krásný pocit ze čtení.

jonasr1
05.12.2021 4 z 5

Po prvním dílu to vzalo trochu jiný nádech, takový přemýšlivý, na úkor akce. I tak se mi to moc líbilo. Snad bych řekl, že je to pro hodně starší děti nebo pro hravé dospěláky.

Jass
17.03.2021 4 z 5

Ke druhému dílu jsem už přistupovala s tím, že vím co čekat, takže zklamání podobného typu, které se dostavilo u prvního dílu se tu nekonalo. I tenhle odlišný přístup mi ztěžuje utvoření názoru na to, jestli je tenhle díl skutečně lepší než ten předtím, nebo jestli je to jen výše zmíněným. Přesto... myslím, že je tenhle díl lepší. Zatímco první díl žádná příliš závažná témata neřešil, tento jich řeší hned několik - smutek, ekologii... Některé scény byly až nečekaně silné (Stephen a Albert) a znovu dostáváme štědrou dávku vtipných zkratek - kampas, JZD,... Celkově velmi důstojné pokračování a další díl si rozhodně přečtu. (Pokud tedy bude... doufám, že bude!)

Štítky knihy

pro děti od 10 let pro chlapce

Autoři knihy

Jindřich Janíček
česká, 1990

Kniha Neočekávaný robotí exodus je v

Přečtených40x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených3x
Knihotéce11x
Chystám se číst7x
Chci si koupit1x
dalších seznamech3x