Hořící andělé

Hořící andělé https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/364032/bmid_horici-andele-3Dl-364032.jpg 4 66 15

Will Jaeger série

< 2. díl >

V hlubině ledovce se odpradávna ukrývalo strašné tajemství. A nyní může uvrhnout svět do zkázy. Autor knih Příběhy skutečné odvahy a Vzhůru a hvězda pořadu Nutné k přežití vydává druhou knihu své nové dobrodružné série. Bývalý elitní voják, těžce zasažený únosem manželky se synem, stále nenachází klid. V zoufalé snaze najít a zachránit své blízké spojí síly s tajemnou organizací, o jejíchž dobrých úmyslech se musí teprve přesvědčit. A mezitím si jinde ve světě přítomnost podává ruku s minulostí: prehistorická mrtvola pohřbená v arktickém ledu pláče krvavé slzy. Ostrov zarostlý džunglí je zamořený vzteklými primáty, kteří uprchli z výzkumné laboratoře s pásmem ochrany čtvrtého stupně. V nitru hory se už sedmdesát let ukrývá mohutný hydroplán, napěchovaný nacistickým nákladem ve znamení neskutečného zla. Z afrického slumu je unesen chudý sirotek, jenž drží v ruce klíč k záchraně světa. Čtyři strašné cesty. Jedna nemožná stezka. A jen jeden muž se může pokusit ji zdolat. Will Jaeger. Lovec.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Jota
Originální název:

Burning Angels , 2016


více info...

Přidat komentář

bravefox
16.04.2024 5 z 5

Celá tato série je vlastně taková Bondovka. Je to dobrodružné, ti hodní vždycky všechno vyřeší a všechno dobře dopadne a záporák ostrouhá. Hlavní postava je zmožená životem, která ovšem zarputile bojuje za svoji věc a tak dále. Ovšem, čte se to opravdu skvěle, dialogy mě neskutečně baví a postavy jsou tak sympatické, že bych s nimi neraději skočila na pivko.

soupik2012
10.04.2023 3 z 5

Tuto knihu bych jako přímého pokračovatele série Will Jaeger, označila za chudého příbuzného. Let duchů byl zahalen tajemstvím, které jsem v této knize hodně postrádala. Přitom začátek nebyl vůbec špatný. Akorát se to všechno odehrálo příliš rychle a bez nějakých větších komplikací. Takže v podstatě nuda. Vytratilo se napětí a částečný strach jak to celé dopadne. Nejvíc mě bavila část prostřední, ve které se strne boj s pytláky. Bohužel můj celkový jinak vcelku pozitivní pohled na tuto knihu, velmi negativně ovlivnila závěrečná pasáž, která mi připomínala béčkové filmy s podprůměrnými herci. U závěrečné scény se žraloky už jsem se řechtala nahlas, jak je to pitomé. Audiokniha je povedená a načetl ji pan Luboš Ondráček.


Ivushaak
26.01.2023 5 z 5

Od začátku do konce je kniha nabitá akcí. Na rozdíl od prvního dílu, tady nejsou zdlouhavé (pro mě nezáživné popisy, až příliš odborných věcí). Konec byl možná maličko uspěchaný, klidně bych ho více rozepsala.

čef
06.05.2022 5 z 5

Tvrdě dobrodružný příběh s mnoha napínavými scénami vyprávěnými očima znalce. Dozvíme se tedy mnoho o zbraňových systémech, seskocích s extrémních výšek i nížek, boji v zamořených oblastech, slaňování, potápění atd. Také bojujeme s pandémií, ale zřejmě o hodně krotší než ta, kterou jsme právě absolvovali. Dobré čtení, víte tedy pro koho, že.

Jerry H
28.02.2022 4 z 5

Méďa Béďa překvapil, pěkné, čtivé s rychlým spádem, je vidět, že ví o čem píše. Bod strhávám za celkovou "uvěřitelnost", ale stejně je to pro mě borec.

mulderka
03.10.2021 3 z 5

Originálnější námět pro dobrodružný thriller už snad ani nešlo vymyslet... potomci nacistů se s pomocí vražedného superviru pokouší nastolit Čtvrtou říši pro pár vyvolených a nějaké ty "podlidské" otroky. Zpracování na dost průměrné úrovni, časové údaje mi taky zrovna neseděly /pokud se má děj knížky odehrávat někdy kolem roku 2016, milý Jaegerův dědeček a většina účastníků válečných událostí by museli mít hodně přes 100 let/... Oceňuju ale, že Will Jaeger není tak docela neprůstřelný, nehořlavý a neutopitelný superhrdina, jaký se nabízelo, že by být mohl... A přiznávám, že na rodinně založené dobrodružné týpky si docela potrpím ;-)
Vzhledem k faktu, že podobných oddechovek už jsem měla možnost přečíst metráky a dost z nich mě bavilo podstatně víc, hodnotím /možná o něco lepším/ průměrem.
Pan Grylls má určitě fůru schopností a dovedností, které ovládá líp než psaní fikce - věřím, že jeho knížky z oblasti literatury faktu by mohly být daleko čtivější. Asi mu dám v tomhle žánru ještě šanci :-)

Kami33
20.12.2020 5 z 5

Tak zatímco u předchozího dílu jsem váhala, zda je za pět hvězdiček, tady jsem si jistá. Napínavé, hezké.

ZetHolda
08.03.2020 4 z 5

Zacatek trochu kostrbaty, nez se seznamime s postavami. Pak zacina jizda, ktera skonci na posledni strance. Uvedene teorie jsou opet snadno k uvereni, Will Jaeger presne vi, co ma delat a cely jeho tym stoji pri so e v do rem i zlem.

stopař
14.09.2019 5 z 5

Parádní jízda.....

Madelisi
14.09.2019 3 z 5

Pěkná oddechovka, u které se nemusí myslet a je třeba se nechat pohánět dějem.
Když se člověk zamyslí, tak dojde k závěru, že je vše nesmírně překombinované. Zničit celý svět? A nacisté čekající na příležitost se znovu vynořit? To je jak zápletka ze starých časů.
Plusové body nicméně dostává Jaeger a jeho tým supermanských bývalých příslušníků speciálních jednotek.

Hany.Honey
03.03.2019 1 z 5

Gryllse mám asi víc ráda jako dokumentaristu, romanopisec mi moc nesedí, ale je možný, že se mu bude dařit líp a líp. Já teď bohužel říkám, za mě ne. ☺

Crozz
28.10.2018 5 z 5

Naprosto perfektní kniha, Grylls opravdu umí psát. Takovýhle knížky se čtou sami.

niknikita
27.10.2018 5 z 5

Myslím si, že Bear Grylls ví o čem píše, proto jen stěží lze rozeznat hranice mezi možnou realitou a fikcí, proto jsou jeho příběhy až děsivě skutečné a jeho postavy brilantně vykreslené. Je vynikající vypravěč a dokáže čtenáře uchopit hned na první stránce.Napínavé až do samého konce a opět jedna z knih, s níž se nerada loučím. Děkuji, Medvěde.

Hell_Rihova
09.05.2018 4 z 5

Kniha byla opět skvělá, stejně jako předchozí díl. Mohli jsme opět vidět napětí od začátku do konce, protkané dobrodružstvím. Nejvíce se mi na knize líbily vykreslené vztahy mezi postavami, jak spolu lidé stojí bok po boku v boji na život a na smrt. Knihu doporučuji všem milovníkům dobrodružných thrillerů.

p.pavlina
25.03.2018 5 z 5

Skvělá kniha. Napínavá od začátku do konce. Skvěle popsané prostředí, emoce i postupy, kterými postavy jednají. Vřele doporučuji k přečtení.