WHOLE30 – průvodce zdravotním restartem, který vám přinese svobodu v jídle

WHOLE30 – průvodce zdravotním restartem, který vám přinese svobodu v jídle https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/271738/bmid_whole30-pruvodce-zdravotnim-restart-Wa6-271738.jpg 4 38 11

V knize Jídlo na prvním místě, která se stala bestsellerem podle žebříčku New York Times, Hartwigovi objasnili vědecké pozadí svého přístupu k jídlu a výživě, který vychází z paleostravy, ale výrazně ji vylepšuje a také demýtizuje. Po nasbírání nepřeberného množství zkušeností čtenářů první knihy nyní přicházejí s knihou Whole30.... celý text

Literatura naučná Kuchařky Zdraví
Vydáno: , Jan Melvil
Originální název:

WHOLE30: The 30-Day Guide to Total Health and Food Freedom , 2015


více info...

Přidat komentář

georginaa
25.02.2023 3 z 5

Zkoušela jsem pár receptů. ale není to pro mě a docela to vyjde draze na mé poměry. Věčně hlídat kolik to má čeho, je to zoufalé v obchodě stále něco kontrolovat a přitom z půlky tomu nerozumět. Pro mě je to stresující, je to hlavně i z důvodu, že jsme vychováni k vaření jinak a těžko se s tím člověk smiřuje co může a nemůže.

hana17.1.
15.07.2021 3 z 5

Nesouhlasím s myšlenkami výzev na 30 dní apod. Ale pro poznání svého těla to může být přínosné. Kniha mě poměrně i namotivovala, jde z ní energie, jen je zde často předhazocán americký styl života a výživy.


madem
07.12.2020 2 z 5

Nesouhlasím s myšlenkou tohoto 30denního programu, ale oceňuji na knize, že je dobře zpracovaná, zní velmi nadšeně a pozitivně.
Jednotlivé recepty mě často přišly nepoužitelné, ale spíše mě zaujaly některé kombinace potravin.

kneslova
03.06.2019

Pokud se člověk necítí dobře, tak určitě vhodná kniha na rozpoznání potravní intolerance. Pro odpůrce - je to program pouze na 30 dní, není to dieta ,pak se přidávají další skupiny potravin a zjistíte co tělu prospívá.

nemer
07.04.2019 odpad!

Celý slavný program Whole je neskutečně vykonstruovaný nesmysl, absolutně neodpovídající vědeckým poznatkům. Ovšem další výborný návod, jak se stát anorektikem či anorektičkou. Tyto šílenosti se "zakázanými" a "povolenými" potravinami nelze doporučit ani psovi.

martinkaLLL
21.04.2018 4 z 5

Další pokračování knížky, která vás dostane do obrazu co se týče jídla. Super.

LadyHip
27.02.2018

Whole30 je propracovaný restart pro tělo a zdraví. Tohle není jen kuchařka nebo návod na hubnutí. Je to ucelený program, kdy víte co, jak a proč. Kniha mi byla průvodcem v náročnějších chvílích, protože odložit cukr není zas taková psina, alespoň pro nás čokoholiky. Nevím, jestli bych doporučila tuhle knížku každému, ale samotné whole30 rozhodně.

tereza8
02.01.2017

Pro všechny, kteří přemýšlejí o jídle a chtějí udělat něco pro své zdraví.

Eldar80
31.12.2016 3 z 5

Narozdíl od Jídlo na prvním místě je tahle kniha určena pouze lidem, kteří se rozhodnou podstoupit program Whole30. Zatímco výše zmíněná kniha je užitečná pro rozšíření znalostí, tak celá tato kniha se věnuje pouze Whole30 a ničemu jinému. Dalo by se říct, že první polovina knihy je teoretický úvod do restartu a druhá polovina obsahuje recepty. Nějaké recepty obsahuje i teoretická část, ale jedná se spíš o základy přípravy jídla podle Whole30. Tohle je velké pozitivum pro lidi, kteří vařit neumějí, protože kniha je tak přístupná i pro úplné začátečníky ve vaření - nebo tak aspoň na mě působila. Co se mi nelíbilo, tak zopakování některých pasáží z Jídlo na prvním místě a potom aspoň z mého pohledu dost blbě seřazené kapitoly v knize. Třeba kapitola pro vegetariány a vegany je až na straně 120, ale mě by smysl dávala hned někde na začátku. Co se týče receptů, ty jsem pouze prolistoval, zkrátka mě zajímalo co jsem vlastně na Vánoce dal mámě za dárek. Dojmy jsou rozporuplné, myslel jsem, že receptů bude víc a teoretická část se mi zdála příliš obsáhlá a jak jsem napsal, kapitoly zvláštně seřazené. A pak můj čistě osobní pocit je, že ve městech nebude nejspíš se sháněním surovin problém, ale na běžné moravské vesnici, kde místní obchod zůstal sortimentem někde v 80. letech...
Kniha se tak dá doporučit pouze těm, kteří jsou skutečně odhodlaní se do restartu pustit a všem kdo mají nějaké zdravotní problémy a chtějí zjistit, zda nepochází ze špatného stravování. 65/90%

Ajaiwik
17.01.2016 odpad!

Přečetla jsem si úvod a po zjištění že kniha zavrhuje mléčné výrobky nadšeně dál četla. A došla k totálnímu zavržení luštěnin a vychvalovaní masa a živočišných tuků. Fuj. Odsuzují sóju kvůli možnosti narušení hormonální rovnováhy a doporučují maso z velkochovů, které hormony jen kvete. Po tomhle jsem prestala číst a uz jen dolistovala. Je to vlastně dobrý průvodce proteinovou dietou, proto lidé zhubnou. Ale neni to k trvalému stravování, tolik živočišného jidla by nezvládla ani kočka. Předáním, ake prostě mě to naštvalo. Stejne jako odsouzení pohanky nebo quinoy, které jsou bezlepkové, pro ,,obsah lepku a dalších nebezpečných bílkovin.'' A další dávno vyvracené mýty.
A když se přenesu přes faktické nesrovnalosti, styl jakým je hniha napsaná je hrozný. Člověk zaplatí balik za sice tlustou, leč neustale se opakující knihu, která v každé druhé větě mluví o hubnutí. Anorexii už mám za sebou, ne, díky. Raději budu vegan.

ElenaM
05.12.2015 5 z 5

Jsem překvapená a nadšená. Čekala jsem recepty z nedostupných surovin, ale je to naopak. V knize jsou poměrně jednoduché recepty z dostupných surovin. Kniha je sice dražší, ale za ty peníze to rozhodně stojí, pokud vás tento směr stravování zajímá. Nachází se v ní úvod do programu WHOLE30, jídelníčky, nákupní seznamy a přehled všeho, co je dobré a špatné jídlo včetně zodpovězených nejčastějších otázek.
Už kniha JÍDLO NA PRVNÍM MÍSTĚ nasadila vysokou laťku a tahle ji určitě dorovnala. Je přehledná, jednoduchá, obsahuje spoustu obrázků a skvělých receptů.

Štítky knihy

zdraví zdravá výživa

Autoři knihy

Melissa Hartwig
americká, 1974