Dosah spásy

Dosah spásy https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/512393/bmid_dosah-spasy-fKy-512393.jpg 4 20 5

Duchové z tanithských Prvních a jediných už byli příliš dlouho mimo první linii. Proto se zaradují, když se jim naskytne mise, ve které mohou dokonale využít svoje schopnosti. Cíl: tajemný Dosah spásy, vzdálená a nedobytná pevnost ukrývající tajemství, která by mohla změnit průběh kampaně v Sabbatiných světech. Její přepad se prakticky rovná sebevražedné misi a Duchové možná byli příliš dlouho v záloze a zpohodlněli. Plukovníka komisaře Gaunta a jeho Duchy, pronásledované přízraky z minulosti a jejich úhlavním nepřítelem, možná čeká jejich hvězdná hodina… nebo jejich poslední mise.... celý text

Literatura světová Válečné Sci-fi
Vydáno: , Polaris
Originální název:

Salvation's Reach , 2011


více info...

Přidat komentář

KrutorDávač
04.07.2023 5 z 5

Že by jednou Danu Abnettovi došli nápady a osud Gauntových duchů se naplnil? Ale kdeže! Vždycky budou nová bojiště, nové úkoly, další další vojáci k zmasakrování. Vždyť v temnotě budoucnosti není nic než válka... A pořád je to parádní řežba!

thorir
03.05.2023 5 z 5

"Zvyknete si, že jakmile dojde k překlopení, zůstanou průzory zakryté. Naučíte se ignorovat všechno, co je venku. Zvyknete si na nenávistný řev empyreanu, divoké krupobití bubnující na trup a zuřící ohnivé bouře, větry o síle tajfunu, nebo škrábání drápů na okenicích průzorů. Zvyknete si na šepotání, otřesy a rachocení, nečekané poklesy intenzity světla, vzdálené podzemní dunění, sny, kroky na prázdných chodbách, pocit, že se propadáte stále hlouběji do vlastního podvědomí a spalujete pro pohon lodi svou příčetnost."

Další díl, další pecka, další nářez. Tíživá atmosféra předchozího dílu je ta tam, tento je o poznání živější. Gauntův pluk dostává nové posily, objevují se nové postavy a noví padouši. Čtenář pozná něco z pozadí fungování pluku a plukovního trénu. Autor nechává čtenáře dlouho, předlouho tápat v temnotách. Co je tajemný Dosah Spásy? Co je cílem mise? Proč jsou tak specifické požadavky na zbraně? A je toho víc? Autor i Gaunt si vše nechávají pro sebe. Součástí mise je též účast tří Hvězdných pěšáků, jejich interakce s vojáky imperiální gardy patří k tomu nejzábavnějšímu z knihy. S ubývajícími stránkami jsem měl neodbytný pocit, že kniha snad přece musí mít pokračování, jenže pak následuje super intenzivní, akční, krvavý, rychlý závěr. Celý ten svět mě stále neskutečně fascinuje.

""Jsou tu i jiná místa", řekl. "Krypty a sklepení, ne příliš vzdálená od koleje dědictví, ale oddělená. Tam se ukrývá skutečné zlo. Obsahují artefakty. Vynálezy. Knihy, které je třeba zatížit a připoutat řetězy a ve kterých se dá číst jen s chirurgicky upravenýma očima. Takovým věcem se musíte vyhýbat.""


R.Nevřivý
25.04.2023 4 z 5

Abnett prostě umí skvěle psát! Většina příběhu se odehrává během příprav a transportu na misi, která může zvrátit průběh celého křížového tažení Sabbatinými světy. Známé postavy dostávají větší hloubku a ty nové možnost se nám představit. Výborně se tady pracuje se vztahy uvnitř regimentu a také jeho praktickým fungováním a soužitím s trénem civilistů. Abnett totiž dokáže i do tak ponuré budoucnosti Warhammeru 40 000 psát sympaticky lidské charaktery. O to více pak vynikají pasáže s nelidsky dokonalými válečníky Adeptus Astartes.
Finále knížky je samozřejmě neuvěřitelně akční a adrenalinem napěchovaná bitva, která nešetří nikoho a vyvolává silné emoce.
Nevěřil bych, že čtu už třináctý díl, jak mě pořád tahle série dokáže bavit!
Naprostá spokojenost!!

RomanP_CZ
18.04.2023 5 z 5

Skvělá atmosféra, zase jiné prostředí... přečteno na jeden zátah (jak jinak u této série) :)

Velká Feferona
11.04.2023 5 z 5

Jak to ten chlap jenom dělá? Skoro bych si myslela, že třináctý díl prakticky jakékoli série musí být zoufale mizerný (už prostě proto, že třináct je FAKT HODNĚ dílů na jakoukoli knižní sérii), ale u Gaunta jako by to bylo naopak - čím vyšší číslo, tím je vyšší i kvalita a tohle bylo skutečně výborné. Báječné na odreagování, všeho akorát (na můj vkus možná až trochu příliš mezilidských vztahů), dobré tempo, zajímavé nové postavy. První dojem z Felyxe nic moc, ale krucipísek, asi i jeho budu mít nakonec ráda.

Autorovy další knížky

Dan Abnett
britská, 1965
2011  82%Horův vzestup
2007  82%Démonova kletba
2013  87%Xenos
2006  84%První a jediní
2002  86%Ulrikova kladiva