Ravenor: Návrat

Ravenor: Návrat https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/372269/bmid_ravenor-navrat-OkC-372269.jpg 5 44 6

Warhammer 40 000 - Ravenor série

< 2. díl >

Pro Ravenora a jeho tým je situace čím dál vypjatější. Při vyšetřování obchodu s nebezpečnou psychotropní látkou zvanou flex se dostávají po imperiální hierarchii stále výš a místní legenda o arciďáblu vybičovala obyvatelstvo do náboženského šílenství, směřující k jednomu z Ravenorových pomocníků, mladého telepata Zaela. Ravenor se teď musí víc než kdy jindy spolehnout na každého člena svého týmu, jestli chce zadržet vzedmutou vlnu Chaosu a zabránit katastrofě galaktických rozměrů. Na Eustis Majoris byly se skládají střípky prastaré technologické ohavnosti a všechno tu směřuje k tomu, že už brzy bude možná osud vesmíru záviset na jediném slově.... celý text

Literatura světová Sci-fi
Vydáno: , Polaris
Originální název:

Ravenor Returned , 2005


více info...

Přidat komentář

Ládja
06.02.2024 5 z 5

I kdybych nevedel, ze se dej odehrava ve warhammer svete, tak je cela serie nadstandartni sci-fi ktere ma vse co poradne sci-fi ma mit. Spokojenost...4,5*

thorir
17.10.2023 5 z 5

Druhá část trilogie o inkvizitorovi Ravenorovi. Ravenor a jeho tým pronikají při svém vyšetřování stále hlouběji do rozsáhlého spiknutí kultu chaosu. Text je o něco svižnější než v předchozí části, temnější, akčnější, víc warhammerovsky brutální, víc kultický. Naplno se projeví Cognitae, arcikacíř Zygmunt Molotch, démonická hrozba a mnoho dalších. Chaos tentokrát pronikl daleko, nákaza je extrémní a zasahuje vysoko v imperiální hierarchii. Exterminatus je nabíledni, inkvizice má tentokrát opravdu co dělat. Závěr je rychlý, krátký a nesmírně intenzivní. To vše za lahodného smíchu krvežíznivých bohů.


Alvari
19.03.2023 5 z 5

Ravenor a jeho společníci se vrací na místo činu - Eustis Majoris. Operace v plném utajení v Petropoli, jejíž temná zákoutí a obecně celkové vzezření, se mi líbilo ještě víc než v jedničce. Dočkali jsme se nástupu nových i starých nemesis a i nových spojenců. Postavy Belknapa a Unwertha mě dost bavili, jen trošku škoda mi přišlo upozadění Zaela, který tolik prostoru nedostal.

Solverino
28.02.2021 5 z 5

Tak pro mě nic zajímavé čtení, krásně surově technicistní. Úplně si plasticky představuju jak to tam musí vypadat, wow to by byl námět na seriál třeba pro Netflix!

OlafSveinsson
21.03.2019 4 z 5

Ravenor se vrací na Eustis Majoris, kde ve spletitém příběhu odhaluje nebezpečí, o kterých se nikomu ani nezdálo. Je to temné, perfektně zapadající do temné budoucnosti Warhammeru 40000, gradující ve strhujícím finále. Jediný problém mám se střídáním popisu z pohledu první osoby, samotného Ravenora, a vyprávění z třetí osoby, když vypráví o ostatních.

Velká Feferona
01.06.2018 5 z 5

Je to abnettovsky propracované a warhammerovsky bombastické (zvlášť teda ten závěr). A já tak nějak nevím, co víc si ještě přát. U předcházejícího dílu jsem si stěžovala, že obsahuje málo Ravenora. Nuže, ve dvojce byl tento nedostatek napraven k mé plné spokojenosti. Je to božan.
Co se mi naopak nelíbí je anotace - zavání spoilerem a navíc je zavádějící, ale to je vada na kráse, která sotva stojí za řeč.

Autorovy další knížky

Dan Abnett
britská, 1965
2011  82%Horův vzestup
2007  82%Démonova kletba
2013  87%Xenos
2006  84%První a jediní
2002  86%Ulrikova kladiva

Kniha Ravenor: Návrat je v

Právě čtených1x
Přečtených65x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce63x
Chystám se číst7x
Chci si koupit10x