Warhammer 40,000: Marneus Calgar

Warhammer 40,000: Marneus Calgar https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/486026/bmid_warhammer-40-000-marneus-calgar-MH7-486026.jpg 4 42 8

SÁGA WARHAMMER 40 000 PŘICHÁZÍ DO MARVELU! V ponuré temnotě vzdálené budoucnosti existuje pouze válka. Marneus Calgar, legendární velmistr kapituly Ultramariňáků, vede své elitní vesmírné mariňáky proti největším hrozbám, které ohrožují lidstvo, v galaxii pohlcené nekonečným konfliktem. Scenárista Kieron Gillen (Uncanny X-Men, Journey into Mystery, The Wicked + The Divine) vrhá čtenáře po hlavě do příběhu 40K a představuje jim dosud neodvyprávěný příběh původu Marnea Calgara – od jeho počátků na Nova Thulium a kampaní v Černých křížových výpravách až po odhalení záhady Černého oltáře. Tehdy se znovu vynoří smrtící hrozba z Calgarovy minulosti, aby ohrozila přítomnost systému Ultramar! Komiks je plný nových i fanoušky oblíbených postav a nabízí vedle podmanivého pohledu na vznik vesmírných mariňáků tolik dalších tajemství, že by se nevešly ani do Hromového jestřába. Pro dlouholeté nadšence je jeho četba nutností – a zároveň jde o dokonalý základ pro ty, kteří vstupují do univerza WARHAMMER 40 000 poprvé! Obsahuje sešity Warhammer 40,000: Marneus Calgar č. 1–5, jejichž autory jsou Kieron Gillen, Jacen Burrows, Guillermo Ortego a Java Tartaglia.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Warhammer 40,000: Marneus Calgar , 2021


více info...

Přidat komentář

Rilian
17.09.2023 4 z 5

Do světa Warhammeru teprve pronikám, nicméně tento comics mě bavil. Jako obvykle je nenajdete nic jiného než válku. Určitě jej docení začátečníci i mírně pokročilí. Ačkoliv je příběh přerušován informačními okénky o fungování Impéria, před četbou bych přece jenom doporučoval shlédnout na youtubu pár videí o loru světa Warhammeru. Každopádně Warhammer v comicsovém formátu funguje a těším se, pokud vyjde další díl. Škoda jenom vysoké ceny, což je u nás problém všech comicsových publikací.

SedllY
04.07.2023 4 z 5

Klasický W40k. Komiks má dost podobností s první knihou o Ragnarovi, Hvězdný vlk.


Covenant
31.10.2022 4 z 5

I když spíše tíhnu k Warhammeru s Gotrekem a Felixem, přičichl jsem k WH40K s Ragnarem. Také jsem viděl nějaký filmeček před deseti lety (Ultramarines), vím o strategických PC hrách, ale hlavně jsem hrál Warhammer 40000: Space Marine. A proč sem tahám tuto hru? Protože jsem si při hře užil nejen rotomeče, ale především vizualizace (deset let stará hra a pořád vypadá dobře). Takže mohu porovnávat s tímto komiksem, kde je také mariňák v krásné modré. Co se tedy týče kresby a kolorizace, jsem velmi spokojen. U příběhu je to slabší. Zde jasně vede dějová linka výcviku, nad přítomnou situací se stejným schematem - někoho rozsekat, rozstřílet a teď se vraťme k vyprávění o mém dospívání (souhlasím s komentářem "adevr"- s tím nahuštěným technofontem, jsem měl také problém). Jinak mě hlavní postava zaujala a její cynické poznámky bavili. Při soubojích mi zábavné, drsné hlášky, zabrnkaly na nostalgickou vlnu filmů z osmdesátek. Výcvik byl, ale mnohem zajímavější a vtipná mi přišla např. i snižující se čísla v okénkách. Objasňování historie a zařazení jednou za čas na jedné straně, také nebylo k zahození. Občas i s vtipným citátem (...koukám, že slovo "vtipné" používám častěji, než tam humoru bylo - tak to uzavřeme). Komiks je na prohlížení mnohem víc než na čtení, ale i to čtení bylo dobré.

GoodGames
16.02.2022 4 z 5

Warhammer 40,000: Marneus Calgar je skvelý komiks ako pre fanúšikov tak aj pre nových čitateľov, ktorí tento svet nepoznajú. Príbeh obsahuje dve časové linky, kde sledujeme mladého Calgara a jeho ťažké začiatky a potom tu máme prítomnosť a dospelého Calgara ako ultramariňáka. Dynamické, pútavé, brutálne a krvavé. Skvelý komiksový Warhammer a dúfam, že sa tu dočkáme aj ďalších komiksov zo sveta vzdialenej budúcnosti, kde existuje iba večná vojna.

adevr
16.02.2022 4 z 5

Není to špatné, ale štve mě to střídání fontů textu, třeba ten ,,technosluha" se opravdu blbě čte. Titěrné, tenké a nahuštěné písmo, jen aby se, zbytečně alibisticky, vešlo do bublin i to jeho klikání a cvakání.
Jinak prostě, ,,Warhammerovka" ve formě komiksu, jako vyšitá, a mohu ji doporučit i pro nefanoušky tohoto světa, protože je i hezky nakreslená.

robin9739
13.02.2022 4 z 5

Po vizuální stránce není co vytknout. Svět Warhammeru má úžasný vizuál, můžeme ho znát z počítačových her, nebo také deskových. Tvůrci komiksu tento potenciál využili na sto procent a servírují nám dechberoucí krvavou a velmi explicitní podívanou. Obrovské zbroje Ultramariňáků jsou úchvatné a jejich výzbroj je smrtící. Je radost si jen tak prohlížet tu krvavou spoušť co za sebou tito vesmírní mariňáci zanechávají. Samotný hlavní představitel vypadá stylově má takový drsňácký devadesátkový vzhled.

Samotný příběh je zajímavý, máme zde dvě dějové linky – přítomnost, kde Marneus Calgar řeší současnou krizi a vzpomínkovou linku, kde výpravy svůj příběh o zrození sebe sama a odhaluje svou brutální minulost. Líbí se mi, že komiks spoustu věci vysvětluje, například geografickou a geopolitickou situaci v galaxií, seznamuje nás s kodexem Ultramarináků. Navíc se dozvídáme také o tréninku a způsobu přijímání nových mariňáků, takže se jedná o komplexní dílo.

Závěrem bych chtěl říct, že tento komiks určitě doporučuji. Zarytí fanoušci Warhammeru 40000 budou spokojení a nováčci se dozví vše potřebné pro to, aby mohli začít objevovat krásy tohoto světa a objevit spoustu nových brutálních výzev. Navíc je toto dílo zaobalené v úchvatné a drsné kresbě, na kterou je radost pohledět.

PKoubič
03.02.2022 4 z 5

Příběh je napsaný dobře a drží si tempo i s prolínáním časových linek. Ale na druhou stranu není ničím originálním a je i trochu předvídatelný.
Pro naprosté nováčky se jedná o ideální seznámení s univerzem Warhammer 40k. A pro ty znalé se podle mě jedná o příjemné zpestření v podobě komiksu.

MisaNuff
30.01.2022 4 z 5

Mám před sebou anglické vydání, které jsem četl před pár měsíci - snad někomu můj komentář pomůže udělat si názor. Takže hned ze startu - je to dobré, doporučuji. Vizuálně je to vážně dobré, přehledné, pořádně krvavé. Není to něco, co by člověk ukazoval kamarádům (Lady Mechanika, Upíří rytíř), ale je to určitě srovnatelné s topkovým mainstreamem, přece jen je to Marvel. Dějově - přebal má pravdu, užijí si to jak fanoušci WH40K, tak i úplní nováčci. Kniha je plná výpisů z kodexu, které vysvětlují úplné základy, což je obrovské plus. Sledujeme Marneuse Calgara na jeho "rodné" planetě, vzpomíná jak se z něj stal mariňák během řešení současného problému. Protože je to WH40K, tak je vše velké a krvavé. Vesmír WH40K je naprosto úžasný, takže je kniha plná loru, odkazů, různých narážek apod., které fanoušky potěší a nováčky navnadí zjistit víc (och jak by bylo fajn být tímto vesmírem nepolíben a opět moci poprvé zadat WH40K do YT a propadnout se do nekonečných videí). Není to něco, k čemu by se asi člověk vracel 5x za rok, ale na několik přečtení v průběhu let to určitě bude stát. Doufám, že u nás bude mít zasloužený úspěch a vyjde postupně celá řada.