Bitva o propast

Bitva o propast https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483023/bmid_bitva-o-propast-gdM-483023.jpeg 4 32 4

Horus posílá hvězdné pěšáky Nositele slova na planetu Calth, kde mají napadnout loajalisty Ultramariňáky. Kromě hlavní flotily tam směřuje i nová loď zkázy, která má být použita proti rodné planetě Ultramariňáků, Ultramaru. Malá útočná síla putuje vesmírem a warpem, aby tuto loď zdržela nebo zničila a Ultramariňáky zachránila.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Polaris
Originální název:

Battle for the Abyss , 2008


více info...

Přidat komentář

Solverino
21.09.2023 2 z 5

Tak tohle je IMHO slušný propadák. Nevydržel jsem moc dlouho, velmi primitivní záležitost, pod povrchem akce je duto a prázdno. Knihu jsem musel odložit, nedal jsem to... a to mám prakticky všechno z Warhammeru 40.000 i z klasickýho načteno. Tohle se fakt nedalo...

Alvari
10.08.2022 4 z 5

Bitva o Propast má svižné tempo a o akci tu není nouze. Příběh je to vcelku jednoduchý a přímočarý, ale nic, co by oslnilo. I tak mě to ale bavilo. Škoda jen, že postavy nedostaly větší prostor pro růst, protože jich tam bylo pár, které mi i z toho mála přišly zajímavé.


OlafSveinsson
15.01.2022 3 z 5

Spousta akce, spousta postav, spousta dějových linek, ale nijak hluboce propracovaný příběh. Ale zase pěkně zpracovaná hloubka zmatení a smutku loajálních Astartes. Celkově mi to ale přišlo dost uspěchané a nedotažené.

KrutorDávač
22.12.2021 5 z 5

Bitva o Propast to má složité protože se rozhodně netrefí do vkusu každému, záleží jak k ní přistupujete. Já jsem před ní byl mnohokrát varován, že je to jedna z nejhorší knih v rámci Horus heresy. Neměl jsem tudíž žádná velká očekávání...a nakonec jsem byl příjemně překvapen. Postavy jsou sice jen lehce načrtnuty a ani o pozadí příběhu se moc nedozvíme, ale děj je nabitý akcí, skvělá je interakce mezi jednotlivými legiemi která dokresluje chmurnou atmosféru, stejně tak jako popisy lodí a vesmírných bitev.
Já byl spokojen.

Autorovy další knížky

Ben Counter
britská, 1979
2013  88%Galaxie v plamenech
2021  73%Bitva o propast