Vznešené království: Rytíř

Vznešené království: Rytíř https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/275369/bmid_vznesene-kralovstvi-rytir-Eol-275369.jpg 3 20 3

Vznešené království série

1. díl

Příběh rytíře Lorna Askariana, o němž někteří říkali, že využil pomalého umírání krále a neoblíbenosti královny a přivedl království na pokraj zkázy, protože se vydal bojovat proti nepřátelům a nedbal na nebezpečí rostoucí rebelie. Jiní tvrdili, že zachránil království a plnil pouze rozkazy krále, který ho neprávem uvěznil. Vyzdvihovali Askarianovy osobní kvality a loajalitu do poslední chvíle, neboť bojoval proti nepřátelským a intrikujícím lidem jak na politickém, tak na bitevním poli. Ať už je pravda jakákoliv, ať už se rozhodnete věřit čemukoliv, rytířův příběh vás určitě zaujme.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Brána
Originální název:

Haut Royaume: Le Chevalier , 2013


více info...

Přidat komentář

kalache
29.05.2019 3 z 5

...ale jo,celkem se to dá,jenom na koně se mlaská ústy,nikoli luská prsty...

Mentiri
15.01.2016 odpad!

Nechápejte mě špatně, autor napsal knihu, kterou bych obvykle asi nehodnotila. Celkem klasické Fantasy (ne zrovna můj styl), které sice připodobňují k mým oblíbeným Písním ledu a ohně, což je hodně přehnané označení, protože s tou ságou má tato kniha společné jen velké množství postav, se kterými tento autor moc neumí pracovat. Pramálo se zapojí do děje někdo jiný, než Lorn, který mě po většinu děje nesmírně nudil. Spolu s tím bych ráda vzala v potaz, že některá rozhodnutí hlava jednoduše nebere. Ale to všechno stranou. Všechno bych vydržela, až na to, co vám řeknu.
Na cizích portálech hodnotící knihy má toto dílo dobré hodnocení, tak bych hledala zakopaného psa u českého nakladatelství. Mám takový vlezlý pocit, že se nikdo neobtěžoval text po překladateli upravit. Není možné, aby v průměru jednou za pět stran chyběly uvozovky u přímé řeči, nebo aby byly uvozovky dány před to, co si někdo myslí. Je hrozné, že spousta vět byla poskládána takovýmto způsobem - cituji: "Radši si ale měl nicméně odpočinout..." nebo (a to je moje nejoblíbenější!) "Třásl se chladem u ohně. Přiložili na něj další dřevo, ale bylo to k ničemu.". Také mě dost překvapila některé slova jako třeba: "Sloupy zatápějící se v přítmí.." "Pravá ruka spočívala na knoflíku meče v pochvě, jako na knoflíku hole..." Může mi někdo říct co znamená slovo: parie? " S Lornem bylo jednáno jako s pariem." A takto bych mohla pokračovat ještě hodně dlouho. Na to mi zbývá jen jedna otázka totiž: Vážně?
To je asi poprvé, co píšu něco takto záporného, ale věřte mi, ta kniha pro mě byla utrpením a dočetla jsem ji jen pro to, abych věděla, jestli se něco stane. Bohužel ne. Na konci jsem se radovala i když jsem měla nejspíš smutnit.
Za mě jedno velké NE!


Banchie
12.01.2016 5 z 5

Kniha je od záčátku, až do konce samé překvapení :) moc se mi líbila vřele doporučuji.

Autorovy další knížky

Pierre Pevel
francouzská, 1968
2016  74%Prokletí Černé královny
2009  76%Meče kardinála de Richelieu
2015  65%Vznešené království: Rytíř