Vždycky zaplatíš

Vždycky zaplatíš https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/482316/bmid_vzdycky-zaplatis-3mT-482316.jpg 5 7 4

Kdo zabil Beatku a proč? Odpověď budou hledat novináři Marek a Marta, kteří přitom budou řešit i svůj vlastní vztah, zatížený Markovou temnou minulostí. Volné pokračování románu Vysoká cena za lásku. Uplynulo několik let a téměř vše je jinak. Marek se vrátil do Brna jako zlomený muž, který přišel o rodinu, o práci, o přátele a který strávil několik let v base. Nenávidí se, uzavřel se do sebe a je mu jedno, co s ním bude. Protože ho nikde jinde nechtějí, pracuje jako reportér v bulvárním týdeníku, prohrabuje se špínou a skandály. Je cynický, drsný, nepřístupný a pro ránu nejde daleko. Jediná osoba, která na něj má nějaký vliv, je zelenooká Marta, krásná mladá kolegyně z redakce a tanečnice. Žijí spolu v Markově bytě, Marta je do Marka zamilovaná, jemu to vyhovuje, ale lásku necítí. Bojí se mít někoho rád, protože každý, koho kdy miloval, špatně skončil. Zlom přinese otřesný případ, ke kterému se Marek připlete. V okrajové části Brna v noci najde ve sklepení rozestavěného domu bestiálně zavražděnou malou holčičku. Jeho redakce se brutálního případu s nadšením zmocní a po Markovi se chce, aby pátral po pachateli a psal o tom články. A navíc se objeví otec zavražděné dívky, kontroverzní podnikatel, který Markovi nabídne spoustu peněz, pokud mu vraha dodá živého. A to jen proto, aby ho mohl zabít sám... Částečně inspirováno skutečnými událostmi.... celý text

Přidat komentář

MishaVi
02.02.2022 5 z 5

Volné pokračování Vysoké ceny za lásku je opět výborně napsaná kniha.
Na dvou rovinách autor vypráví osobní život hlavního hrdiny a zároveň rozmotává zločin, který byl spáchán velmi sadistickým způsobem. Dostanete se do Brna, Olomouce i na Slovensko do hor. Příběh je napínavý, vzrušující, plný erotiky, nenechá vás v klidu, cítíte asfalt a špínu města, vůni mokrého jehličí a koňské srsti. Čtete jedním dechem, protože chcete vědět, jak vše dopadne a závěr nenechá jednoho chladným.
Moc se těším na třetí díl s Markem.

katy238
28.01.2022 5 z 5

Titul Vždycky zaplatíš je volným pokračováním prvního dílu Vysoká cena za lásku autora Bohdana Dlouhého. Čtenář má opět šanci sejít se Markem Koudelkou, nyní však již jako s temným vlkem samotářem v ulicích Brna, který v sobě nese kus své minulosti. Jen mladičká Marta, odvážné děvče po jeho boku, tuší, jaký obrovský zápas v sobě životem obitý muž každý den svádí. Do tohoto každodenního boje o sebe sama přichází šílená zpráva.

Bylo nalezeno umučené dítě.

A je to právě Marek, který se jako vlk vydává po stopě.

Příběh patří do žánru tzv. romantického thrilleru, nedoporučuji však nechat se tímto obalamutit. Oproti předchozí knize autor děsivými scénami nešetří a naturalismus zobrazených situací může leckoho překvapit. I tak jsem však jen těžko knihu odkládala a hltala jsem jedno odhalení v příběhu za druhým. Autor se zde opírá o skutečné události, proto je možné, že některé části dějové linie vám mohou být povědomé. V knize je možné také najít vkusné erotické scény a v duchu prvního dílu také krásné výjevy ze slovenských hor. Děj si však stále zachovává dynamiku.

Pokud máte v oblibě českou scénu thrilleru, nejste puritáni a máte rádi v příběhu odhalení, která vše náhle otočí, neváhejte nad dalším příběhem Marka Koudelky. Je to opět jízda.


TamčaBard
12.01.2022 5 z 5

Druha kniha série trochu jiné detektivky / thrilleru. Mně se to moc líbilo. Je to strašně zvláštní pocit, když se děj odehrává na místech, která dobře znáte, v tomto případě v Brně a jeho okolí. Anebo na místě, které si úplně přesně dokážete představit - na Slovensku, blízko míst, kde jsem nachodila spoustu km. Temné stíny v minulosti hlavniho hrdiny, drastický čin pachatele i vzrůstající napětí míchají zajímavý koktejl, který je ke konci nutné vypít rychle. Takže jsem dočetla opět po půlnoci.

ahavelm
01.12.2021 5 z 5

Pokračování knihy Vysoká cena za lásku mě opět nezklamala. Je velmi čtivá a plná napětí. Velmi doporučuji.

Autorovy další knížky

Bohdan Dlouhý
česká, 1966
2010  85%Vysoká cena za lásku
2004  55%Architektura zahrady
2021  91%Vždycky zaplatíš
2023  100%Cena za návrat