Vyznání Mariánským Lázním v červnu a červnu v Mariánských Lázních

Vyznání Mariánským Lázním v červnu a červnu v Mariánských Lázních https://www.databazeknih.cz/img/books/66_/66453/vyznani-marianskym-laznim-v-cervnu-a-cervnu-v-marianskych-laznich-66453.jpg 5 17 4

Zpověď M. Horníčka o jeho vztahu k Mariánským Lázním není pouze autorovym vyznáním sympatií k městu, které poskytuje vzácnou "možnost zastavit se", ale je současně i jakousi rekapitulací jeho životních názorů a postojů. S moudrostí i humorem uvažuje autor o všedních a nevšedních věcech kolem nás, o kráse a umění, o poměru k lidem a vede nenásilně čtenáře k zamyšlení nad krásou a proměnlivostí světa.... celý text

Přidat komentář

Cagbel
30.09.2016 1 z 5

Můj názor je ten, že pokud by tato kniha nevznikla, vůbec nic by se nestalo. Dala jsem knize ale aspoň jednu * cca za pětinu jejího obsahu, který se dal číst (Goethe a Ulrika, Gončarov, Chopin apod.). Zbytek byly bláboly o něčem i o ničem. Ale jinak jsem měla Horníčka celkem ráda - např. v seriálu Byli jednou dva písaři si vedle pana Sováka nedokážu představit nikoho jiného.

učtese
07.06.2015 3 z 5

Hned po tomhle jsem četl J.K.Jerome - Dělat věci s rozmyslem je ztráta času a mám pocit, že se pan Horníček v této knize nechal příliš inspirovat stylem jak J.K.J tak jeho oblíbeným J.Thurberem. Měl jsem pocit že nám chce pan Horníček něco říct, ale chce na to jít oklikami a že nakonec v těch kličkách zůstal a to hlavní se mu tam nevešlo.


Patt
09.05.2013

Je to trošku silnější káva, doporučuju číst postupně.

vejnar
01.06.2012

Váhám mezi čtyřmi a pěti hvězdičkami. Je tu spoustu povídek a úvah, které si rád přečtu znova (mám je označené;), ale i pár stránek, které jsem kvůli faktografickým nezáživnostem přeskočil.

Kniha Vyznání Mariánským Lázním v červnu a červnu v Mariánských Lázních je v

Právě čtených1x
Přečtených26x
Doporučených3x
Knihotéce24x
Chystám se číst9x
Chci si koupit4x