Vyznání lásky

Vyznání lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/272566/bmid_vyznani-lasky-dGj-272566.jpg 5 2 2

Antologie milostných dopisů. Amor jako tajemník lásky a český galanthomme : nejúplnější sbírka milostných dopisů pro všeliké případy s navedením, kterak ve společnosti se chovati jest, jakož i s doplňkem obsahujícím milostné básně, akrosticha, verše do památníku, společenské hry, květomluvu a.t.d. /

Přidat komentář

Jana283
13.03.2020 5 z 5

Četla jsem jako dívka. Mnohé jsem v tu chvíli ještě nemohla pochopit, mnohá krásná slova jsem se naučila zpaměti...
Po letech otvírám a čtu znova. Znovu jsem tou dívkou, která čeká na svá první vyzvání lásky.... To je kouzlo knih.

Nočnípták
23.09.2018 4 z 5

Na začátku knihy jsem si myslela, že si jen tak počtu v zamilovaných dopisech známých osobností. Jak jsem se spletla. Nejen, že hodně jmen jsem neznala, ale četba byla víc než zajímavá. Dopisy jsou doplněny krátkými údaji o pisateli, takže dopředu víte, jak která láska dopadla, jestli byla šťastná, nebo nešťastná. Nad některými dopisy jsem se dojímala, nad některými skoro plakala. A to přiznávám, že četbu zamilovaných románků zrovna nevyhledávám. Ovšem vyznání lásky Jiřího Wolkera nebo Bohumila Kubišty, kteří brzy poté zemřou, ta dovedou zabolet u srdce. Nebo dopisy dívek vojákům, kteří si je již nemohou přečíst.
Ke konci knihy je dopis VZPOMÏNKA NA TEBE od Julia Rosenberga manželce Ethel. Napsal jej po vynesení rozsudku. Tehdy jsem nedokázala číst dál. Musela jsem knihu odložit. Zbytek jsem dočetla až za dva dny. Na tento dopis budu myslet ještě hodně, hodně dlouho.