Vývoj cukrovarnického průmyslu v českých zemích do roku 1872

Vývoj cukrovarnického průmyslu v českých zemích do roku 1872
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454078/bmid_vyvoj-cukrovarnickeho-prumyslu-v-ce-aLY-454078.jpg 5 1 1

Práce se zabývá historií cukrovarnického průmyslu na území Čech, Moravy a Slezska od počátků pokusné výroby cukru z řepy a javorové mízy v období kontinentální blokády až do převládnutí továrních výrobních forem za všeobecné hospodářské konjunktury na přelomu 60. a 70. let 19. století. Vývoj cukrovarnictví je sledován především z teoretického hlediska jednotlivých fází průmyslové revoluce. Práce proto podrobně líčí technický a technologický vývoj cukrovarnictví.... celý text

Přidat komentář

LadyMichelle
21.10.2020 5 z 5

Ačkoliv byla kniha napsána v minulém režimu, tak přesto podává ucelený přehled o vývoji cukrovarnického průmyslu v českých zemích. Časově je kniha rozdělena do kapitol dle fází průběhu průmyslové revoluce a je podložena archivními prameny a dobovou literaturou. I když se v knize najdou místa, které byly do práce zařazeny z hlediska podpory dělnické třídy, nepůsobí příliš rušivě a čtenář si zde mezi řádky dokáže vybrat to opravdu podstatné.