Výsostné území

Výsostné území https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/113317/vysostne-uzemi-113317.jpg 4 16 5

Román ze studentského prostředí je určen především dívkám. Hrdinky, dvě devatenáctileté vysokoškolačky, nežijí jen pro svůj citový vztah, ale musí zdolávat obtíže studia jazyků. Jejich cesta do výsostného území pravého citu vede zklamáním a životními zkouškami a padají při ní mnohé romantické představy

Přidat komentář

Květinka008
12.03.2024 4 z 5

(SPOILER) Jak jsem psala už u jedné knížky Lenky Lanczové - opravdu nic nestárne rychleji než literatura pro mládež... A to je Pražáková ještě o generaci starší. V době, kdy knížka vyšla, jsem se teprve učila číst, v pubertě mě minula, i tak by to byla historie spíše z mládí rodičů. Ale některé věci se nemění - zásoby od maminky na studentský privát, lyžáky a poznávací zájezdy se školou (byť ne do Moskvy a na Kavkaz :-) ), mejdany se studenty jiných vysokých škol a cestování noční tramvají domů, brigády, první lásky, nejistoty, osamostatňování i finanční tlaky na rodiče, kteří se snaží studentovi zaplatit vše, co potřebuje, a ještě mu trochu přilepšit. Navíc tady téma kluka s postižením, dilema vztahu s ním - které paradoxně řeší spíš okolí... A NÁDHERNÉ ILUSTRACE!

Nofar197
08.12.2022 4 z 5

Magda a Irena - dvě vysokoškolačky z Moravy, pro které osud v jejich devatenácti letech připravil dost nelehké zkoušky. Knížku jsem četla na konci osmé třídy a snad ještě budu mít příležitost.


Jessica007
31.03.2020 4 z 5

Tento dívčí román jsem četla jako -náctiletá. Líbil se mi, ale nepatřil k mým nejoblíbenějším.

h2220
05.09.2019

kniha o dvou spolužačkách z Valašska, studující v Pze. líčí životní osudy, jejich každodenní trable. .- príběh se odehrává z části v Pze, částečně u rodičů na Moravě. řeší zejména osobní vztahy, lásky mladých studentek .... v poslední části řeší situaci, kdy jedna ze studentek, Irena, si má vzít za manžela chlapce - fyz. hendikepovaného... pěkné čtení na letní dovolenou. doporučuji.

Jája92
09.01.2018 4 z 5

Nemůžu si pomoct, ale Magda mi byla v mnoha případech nesympatická. Tou svou naivností a bezmeznou láskou ke Zdeňkovi. Na druhou stranu u 19ti leté holky se něco takového dá nejspíš očekávat. V knize se však objevily i závažnější témata a to přidalo knize na zajímavosti. Trable obyčejných lidí, každodenní situace, které mohou potkat každého z nás.