Vysoká škola bontonu

Vysoká škola bontonu https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/191659/vysoka-skola-bontonu-191659.JPG 4 15 5

Společenský katechismus Jiřího Gutha-Jarkovského je dodnes abecedou bontonu, v dnešní době však přece jen nepokrývá všechny okolnosti, do kterých se můžete při společenském styku dostat. Autorky nové ucelené publikace nabízejí pět set přehledných tipů, díky nimž se na večírku, v restauraci nebo mezi kolegy už nikdy nedostanete do trapné situace. Barva oblečení, jazykové prostředky, způsob pozdravu nebo jen pouhé gesto, na tom všem záleží možná více, než si myslíte... celý text

Přidat komentář

Lily101
09.08.2019 4 z 5

Mám tedy novější vydání z roku 2011. Za prvé: Proč se zrovna na tuto knihu prášilo tolik let? Asi jsem se bála náročnosti četby a možná jsem potřebovala k tématu “dospět”. Za druhé: Knížka se nedá číst v kuse á la několik desítek stran za den. Z časových důvodů jsem četla výhradně v MHD (Praha) a mohu doporučit.

Shrnutí: Kniha byla super, doporučuji! Čtivá a zajímavá, v jistých ohledech nadčasová (byť u pojednání s osobními vizitkami jsem se pousmála, byť aspoň mám povědomí o tom, jak to kdysi fungovalo) knížka, jež může být užitečným pomocníkem.

ladyba
04.06.2018 4 z 5

Příručky Ladislava Špačka jsou v tomto směru vyšším levlem, ale velmi oceňuji pár dobrých rad na stolování v různých zemích světa anebo vysvětlování terminologie ze světa módy... Tahle knížka stojí za čtení a pozornost.


Luccy78
16.05.2015 4 z 5

Perfektní pomocník společenského chování. Jsou zde základy i pro jednání s lidmi při obchodních schůzkách, společenských událostech, etikety při stolování, rozdíly ve stolování v cizích zemích a v poslední kapitole pod názvem "Šaty dělají člověka" se dozvíme vše o oblékání, co by v našem šatníku chybět nemělo, na jakou akci se hodí jaké oblečení a co náš styl oblékání o nás samotných vypovídá. Velmi příjemnou a jednoduchou formou získáme vědomosti, které se budou určitě jednou hodit a pak na konci každé kapitoly v kostce jednou větou upozorňuje na vyloženě faux pas, kterého by jsme se měli určitě vyvarovat.

Marčullkas
26.01.2014 3 z 5

Kniha ve které se dá neustále listovat a číst:)

lolle2311
05.12.2011

Některým lidem bych ji dala přečíst povinně! A nebo víte co? Dala bych ji všem! ;)

Štítky knihy

společenské chování

Autoři knihy

Marie Formáčková
česká, 1952
Michaela Zindelová
česká, 1950

Kniha Vysoká škola bontonu je v

Právě čtených1x
Přečtených23x
Doporučených1x
Knihotéce29x
Chystám se číst4x