Přestaň se bát

Přestaň se bát https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/487136/mid_prestan-se-bat-nVs-487136.jpg 4 18 3

Tři detektivní novely s vyšetřovatelem Lubošem Neumannem, který se na konci knihy stane provozovatelem penzionu U Tří modřínů. anotace Vyšetřovatel Luboš Neumann se v detektivkách Ivety Svobodové jako policajt narodil a jako policajt v nich už zůstane. Je hlučný, osobitý, nenechá se od případu vyšachovat, dává přednost faktům a logice před dojmy a povrchním míněním. Je to empatický hrdina, dobře komunikuje s lidmi a má kolem sebe spolehlivé přátele — kolegyni Kamilu, patologa Jeníčka, šéfa kriminálky Dittmara, psychiatra Semeráda a k nim patří i Lubošova žena Alena. Kniha obsahuje tři napínavé novely Postavení mimo hru, Přestaň se bát a Stíny minulosti. Zločiny se odehrávají vždy uvnitř nějaké rodiny, i když to zpočátku vypadá, že pachatel přišel odjinud.... celý text

Přidat komentář

Ava365
06.01.2024 1 z 5

Bohužel nedočteno. Mrzí mě to, nechce se mi dávat tak nízké hodnocení tuzemským autorům, ale tohle vypadalo, jako když se žákyně základní školy pokusí napsat detektivku. Kostrbatý sloh, postavy působící nereálně a dialogy jak z jiného světa, takto se snad nemluvilo ani před sto lety. A k samotnému příběhu se ani nemá cenu vyjadřovat. Pravopisné chyby vypovídají leccos i o práci odpovědného redaktora. Jednu hvězdičku dávám za moc hezkou obálku.

Fanda74
20.11.2022 2 z 5

Tři detektivní povídky, které mně moc nenadchly. Za prvé je téměř od počátku jasné, kdo je pachatel, takže je tam minimální odhalování pachatel a jeho motivace, a pak mi vyloženě vadil "takový ten ideální, pozitivní svět", ve které se tedy objeví nějaký zločinec, ale jinak se mají všichni rádi, všichni jsou skvělí a pozitivní. Mně to nevtáhlo a postavy mi byly vcelku nesympatické.


Janule08
20.01.2022 4 z 5

Moje první kniha od této autorky a jsem velmi mile překvapena. 3 případy v jedné knize. Hodně čtivé, nemohla jsem se odtrhnout. U vyvrcholení prvního případu jsem byla nervózní jako aktéři příběhu, úplně mě to vtáhlo. A to je pro mě známka dobrého příběhu a skvělého autora. :)

Autorovy další knížky

Iveta Svobodová
česká, 1965
2020  80%Misionář
2013  63%Stíny minulosti
2018  67%Podivné přátelství
2003  80%Přestaň se bát
2022  78%Jako přízrak