Výprava za parádou

Výprava za parádou https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/25884/vyprava-za-paradou-25884.jpg 4 9 3

Autorka knížek Dárek pro Moniku, Karolinka a Výsostné území se věnuje i ve své nové próze dívčí hrdince. Její Šárka žije v dětsky jednoduchém prostém světě, do něhož právě začínají pronikat nové tóny: touha po samostatnosti, po pěkných věcech... A při tom si Šárka už také uvědomuje odpovědnost, s níž se musí připravovat na své vysněné budoucí povolání. I když je to ještě hodně daleko, jsou to první krůčky k dospělosti. Šárka udělá těch krůčků pár - a už klopítne, a to právě při své výpravě za parádou. Příběh se odehrává v rozmezí jednoho měsíce, proto má děj spád a zaujme od prvého okamžiku...... celý text

Přidat komentář

Aribana
24.04.2024

Po mnoha letech jsem vyštrachala tuto knížku za své knihovny. Ano, je vhodná spíš pro dospívající dívky, ale nijak neurazí, má spád a je celkem čtivá.

feyer
04.03.2021 5 z 5

V dětství jsem tuto knihu četl a moc se mi líbila. Je to dobově zabarvené (nemyslím to politicky), ale moc pěkné nenáročné čtení pro dívky v pubertálním věku.


Esmeralda168
22.07.2017 5 z 5

Krásná, pohodová knížka pro holky kolem 10 let, která se velmi dobře četla, nenudila, nechybělo ani napětí a dobrodružství. Zajímavý prázdninových příběh.