Vyhnanec

Vyhnanec https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/55659/vyhnanec-55659.jpg 5 110 110

Každé tajomstvo je raz odhalené. Aj Torakovo strašné tajomstvo, ktoré skrýval celé dva mesiace. Torak nosí proti svojej vôli znamenie Požierača duší a musí za to tvrdo platiť. Stáva sa štvancom – taký je zákon klanu. Sám, na úteku, bez vernej kamarátky Renn a svojho brata Vlka, zápasí o prežitie pri nehostinnom Jazere, v strašidelnom tŕstí a na tajomnom Ostrove Skrytých bytostí. Prenasledovaný lesnými klanmi a sužovaný chorobou duše, musí čeliť ešte strašnejšej hrozbe, ktorá otrasie celým jeho svetom.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Enigma
Originální název:

Outcast , 2007


více info...

Přidat komentář

mataaskorice
17.06.2023 5 z 5

Všechny knížky ze série Letopisy z hlubin věků mají rychlý rozjezd, což vítám. Obvykle mě na četbě čehokoli nového příliš nebaví počáteční uvedení do děje. Tak to tady nehrozí. Tento díl mě bavil možná o krapet míň než díly předchozí, ale i tak je to skvělé počtení, při němž se čtenář stane stopařem, pozorovatelem přírody, součástí Ducha světa s jeho živými i mrtvými, přítelem Toraka, Renn a Vlčka, kterým drží palce v nebezpečných situacích, do kterých se dostávají. Báječná knižní série!

anibeni
17.08.2022 5 z 5

Stále velmi čtivý příběh... i když tento díl mi přišel možná o malinko slabší než díly předešlé, neubralo to na napětí ani zvratech v ději... Torak i Renn dospívají a Pojídači duší jsou stále kolem nich..


NemmamSlov
19.03.2021 4 z 5

Toraka zužuje tetovanie požieračov duší. Vďaka nemu sa stáva vyhnancom a všetky klany ho zavrhli, dokonca aj Havraní klan Fin-Kedinna. Chce chybu napraviť a znamenie si vyrezať, no les opäť ohrozuje Hadia čarodejka, jedna z požieračov duší. Hľadá Toraka a chystá sa ovládať jeho moc túľavých duší, no hrdinovi pomáha jeho brat so svorky vlk a jeho priatelia Ren a Bale.

Z tejto časti som bol trošku sklamaný. Vadili mi neustále detinské hádky. Áno. Viem, že je to zamerané pre young adult, ale predsa niektoré úseky si mohla autorka odpustiť. Z druhej strany, príbeh sa posúva, požierači odhalujú svoju moc, dokonca svoju tvár a vznikajú nové zápletky. Myslím si, že zaslúžené 4*.

Ailee
06.03.2021 4 z 5

Další skvělý a čtivý díl. Avšak konec tentokrát trochu pokulhával. Bylo tam moc rozporů ve stylu "Ne, tohle neudělám!", ale v dalším odstavci jako kdyby na své zatvrzelé odhodlání postavy zapomněly a vrhly se do toho po hlavě. To je jen obrazně řečeno, abych nespoilerovala. Trochu to kazilo napětí. Ale jinak není co vytknout. Ten svět z dávné minulosti je překrásný.

Eremites
02.05.2017 4 z 5

Další díl této mimořádné série za námi (čtu společně se syny, aby nedošlo k mýlce, že o sobě píšu v množném čísle).
Tentokrát příběh temný jako samotná noc duše. Bolestný. Osamělost a zoufalství Toraka jsou autorkou popsány tak autenticky až bolí u srdce.
Složité období dospívání a z toho pramenící nejistota v sebe samého i druhé. Zrada mezi nejbližšími a těžké znovunalezení důvěry.
V tomto díle je hlavním hybatelem děje Renn a její čarodějné schopnosti. Nenápadné poselství autorky, že i když hraje v dobrodružství hlavní roli mladý muž, bez ženského elementu se neobejde.

Katy25
13.03.2017 5 z 5

Velmi mě zaujala