Výherce

Výherce https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501413/bmid_vyherce-mtk-501413.png 4 15 7

Rozdává peníze plnými hrstmi, miliony denně, střeží ho stovky tisíc očí – sedmnáct let v bezchybném, prakticky neprůstřelném systému. Pavel, muž známý z televizních obrazovek jako moderátor losování největší loterie v zemi. Vzorný manžel a otec, příležitostný diskžokej a vášnivý rybář, jemuž nedělá problém rozdělit se u řeky s bezdomovcem o svačinu. Jackpot závratně stoupá a celková cifra se blíží půl miliardě. Celonárodní šílenství vrcholí a vsadit si chtějí i ti, kteří nikdy žádnou sázenku nepodávali. Sázejí i zaměstnanci firmy Loterie, sází i Pavel. Říkají si, kdybychom vyhráli, nikdo by nám neuvěřil, že je to poctivé. Jenže náhoda si umí pořádně zašpásovat. Román Výherce nabízí unikátní pohled do zákulisí televizního losování oblíbené české loterie a s humorem a nadsázkou vypráví příběh o tom, že peníze mohou štěstí přinést pouze v případě, když člověk není opojený jejich leskem a zná jejich skutečnou cenu…... celý text

Přidat komentář

hzd
05.01.2024 5 z 5

Moc se mi knížka líbila. Nemohla jsem se odtrhnout, jak jsem byla zvědavá, jak to dopadne.

Dandy1
14.12.2023 3 z 5

Pan Burda mě svou prvotinou mile překvapil. Doufám, že ještě něco někdy napíše.


Danago
21.11.2023 5 z 5

Kniha mě velmi mile překvapila. Z českého a zároveň velmi zajímavého prostředí loterie. Autor čtenáře nutí se zamyslet nad problémy, které by jej běžně ani nenapadly.
Závěr velmi dojemný a povedený. Cekově jsem byla v průběhu knihy několikrát dojatá. Velmi povedená kniha.

libuse6749
19.05.2023

Každý určitě někdy přemýšlel na tím, co by si pořídil, kdyby vyhrál v nějaké loterii pořádný balík. Já sama tohle snění miluji, domeček v Itálii, cestování, čas na zvelebení domova....i spoustu času na čtení.

Právě příběh o Pavlovi, který je znám z televize jako moderátor losování největší loterie v zemi, přináší nahlédnutí pod pokličku tohoto cinkajícího byznysu.

Kniha je čtivá jednohubka ze netradičního prostředí, kde naprosto přesně poznáte svého souseda, kamarádku nebo tchyni. Moc se mi líbily pasáže, kde moderátor je atakován návrhy známých na prozrazení čísel, co padnou nebo jiné geniální plány na výhru. Stejně tak rozumy, že jde jen o podvod a jackpot nebo jiné velké výhry nikdo nikdy nevyhraje.

terryaknihy
29.11.2022 4 z 5

Tak tohle byl moc hezký příběh, který v sobě skrývá hned několik poselství. Nápad, že člověk, který 18 let uváděl losování loterie u Sazky napíše knihu z tohoto prostředí, mě celkem rychle zaujal. V podstatě mi bylo milým překvapením, jak veškeré věci popsal a s jakou čtivostí dokázal pan Burda vymyslet příběh, který by své čtenáře donutil k zamyšlení. Moc se mi líbily hlavní postavy a ten konec byl dojemný.

mag097
28.11.2022 4 z 5

V příběhu se s hlavním hrdinou, moderátorem losování Loterie vypravíme do zákulisí tohoto pořadu, které autor moc dobře zná, jelikož losování sám moderoval.

To je podle mě všechno, co z děje potřebujete vědět. Pokud hledáte oddechovou knížku, u které se zasmějete ale zároveň i trochu zamyslíte, mohl by vám Výherce padnout do noty. No, kdo z vás někdy nepřemýšlel, co by dělal, kdyby vyhrál loterii?

V knížce se proplétají lidské osudy, hrdinové dělají přešlapy a peníze hýbou dějem.

Knížka se četla víc než dobře a mohla by zaujmout i případného nečtenáře, který hledá oddechové čtení s netradičním námětem.

Já sice nesázím, ale několikrát jsem během čtení přemýšlela, co bych s výhrou dělala...a jak vidíte na fotce, na cestování by se nějaká ta částka určitě vyhradila

eva3992
23.10.2022 4 z 5

Kniha, která se odehrává v neobvyklém prostředí. Hlavní hrdina Pavel už sedmnáct let uvádí na televizních obrazovkách losování Loterie. Kromě toho je manžel, otec, rybář a nemá problém se u řeky podělit s bezdomovcem o svačinu.
Román nás zavede do zákulisí televizního losování a s humorem nám přibližuje několik lidských osudů.

Jelikož sám autor osmnáct let uváděl losování loterijních her Sazka, zná skvěle toto prostředí a v příběhu nás tak zavede do míst a situací, které by si běžný člověk neuměl ani představit.

Je to příběh ze života a o životě. Nejen o loterii a rybaření. Lidské osudy jsou různé a někdy nás zavedou tam, kam bychom ani nechtěli. Celý příběh je překvapivý, vtipný i napínavý. Na konci byl dokonce i dojemný.

Při čtení si však dávejte pozor, po celou dobu budete mít veliké nutkání si teď hned jít vsadit Já odolala, ale nevím, na jak dlouho.

Kniha je příjemnou oddechovkou, u které můžete vypnout a nechat se unášet do říše fantazie, co by, kdybyste vyhráli.

Autorovy knížky

2022  87%Výherce

Kniha Výherce je v

Přečtených18x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce38x
Chystám se číst18x
Chci si koupit4x