Vůně chleba

Vůně chleba https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22173/vune-chleba-22173.jpg 4 26 10

Román o mladé ženě, kterou neblahé okolnosti přimějí vzít osud do vlastních rukou a začít úplně nový život. Ústřední hrdinka, středoškolská učitelka literatury, se se svým budoucím mužem seznámí na jedné oslavě. Během krátké doby se vezmou a ona kvůli němu opustí školu, aby se zcela mohla věnovat své nové úloze: být mu dokonalou ženou a reprezentantkou ve společnosti. Po sedmi letech pro ni celkem spokojeného života jí náhle manžel oznámí, že ho vše svazuje a že by nějaký čas neměli žít spolu. Žena jede pro radu ke své přítelkyni a u ní objeví příjemnou pekárnu, jejíž majitelka jí nabídne zaměstnání. Pečení chleba a pečiva je totiž její velikou zálibou od doby, kdy pobývala v Paříži. Když dostane tuto nabídku, uvědomí si, že by tak mohla najít nový smysl života i sebe samu a to jí pomůže k rozhodnutí, aby problém svého manželství konečně nějak vyřešila a začala znovu žít naplno a jinak.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Bread alone , 2001


více info...

Přidat komentář

knihovnička007
14.05.2017 2 z 5

Včera dočteno... kniha mi připadala taková... nemastná, neslaná, předem předvídatelná. První mne napadlo "není všechno zlato, co se třpytí".
Chápu Wyn, že jí dlouho trvalo, než se dostala ze šoku a začala fungovat sama za sebe, ale připadalo mi to chvilkama zdlouhavé a docela mi lezla na nervy, jak pořád brečela a byla na ostatní zlá. Je dobře, že po čase našla své místo na slunci.
Za happy end jsem ráda, knihu jsem dočetla, ale znovu už ji číst nebudu. Kniha je vhodná pro romantiky :)
Kdo má rád Francii, je tam i kapku vyprávění o této zemi :)

lucille48
19.07.2016 5 z 5

Hezké dílo, které jsem nakonec neodložila a jsem ráda, že jsem ho dočetla do konce. Odpočinková literatura pro ženy a dívky. Mě osobně chleba moc nezajímá, ale knihu jsem si přečetla ráda.


bookcase
11.07.2016

Krásný, pomalu plynoucí příběh o lásce, zklamání, naději a.... o chlebu. Skvělé čtení.

precisa
17.01.2016

Odpočinkové čtení, nicméně knihu jsem si s chutí přečetla za jedno sobotní dopoledne. Příběh předvídatelný, obohacený recepty.

d.a.s.a
15.12.2015 3 z 5

Obycejny pribeh s predvidatelnym koncem plny cernobilych postav. Ale prijemne a uklidnujici cteni v predvanocnim case. Hezky je motiv pekarny. Za vuni chleba davam 3*.

lstovick
17.09.2015

Knížka se mi líbila, zdánlivě klidný, obyčejný příběh, ale měl něco do sebe. Myslím, že byla docela dobře, lehce napsaná i s vtipem a neobvyklé prostředí - pekárna.

kuky921
20.10.2013 2 z 5

Knížka je nemastná, neslaná, prostě žádná úžasná knížka to není. Bohužel....

rose
26.01.2013 3 z 5

Hodně poklidné čtení, bez nějaké významné akce, docela milé, uklidňující. Kdo si potrpí na recepty, určitě si jich v knížce pár zajímavých najde. Ale uchvácená jsem nebyla, i když hlavní hrdince Wyn jsem docela držela palce, ať se jí podaří najít v životě ten správný směr.

RADOST
28.04.2012 4 z 5

Poklidné líčení hledání vlastního štěstí. Každý člověk je jiný a proto je rozdílné i to, co mu přináší uspokojení a pocit vnitřní vyrovnanosti. Kniha se mi líbila.

Agi
27.02.2012 4 z 5

Román o mladej, tuctovej Američanke, ktorú opustil manžel a tak sa pokúša uživiť ako pekárka. Vcelku príjemný kontrast k početným románom o úspešných a atraktívnych Američankách, ktoré riešia výlučne problémy s "pánom Božským" a prízemné existenčné starosti sa ich nikdy netýkali. Príbeh sa číta fajn - je ako vľúdne pohladenie zamúčenými rukami a ako bonus je do textu zakomponovaných niekoľko skvelých cukrárskych receptov.

Autorovy knížky

2003  77%Vůně chleba

Kniha Vůně chleba je v

Přečtených41x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce4x
Chystám se číst17x
Chci si koupit1x