Vůbec nic

Vůbec nic https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/373372/bmid_vubec-nic-4YG-373372.jpg 3 28 11

Od autora knižní předlohy filmu Intimita Waldo, slavný filmový režisér, je kvůli stáří a nemoci uvězněn ve svém londýnském bytě. Je slabý a frustrovaný, opečovávaný svou půvabnou, o hodně mladší manželkou Zee. Ale v okamžiku, kdy pojme podezření, že Zee si začíná milostný románek s Eddiem, který je jeho „víc než známý a méně než přítel už přes třicet let", je Waldo přinucen jednat: rozhodne se pár odhalit. Nejprve se ale chce ujistit, že podezření není jen výplodem jeho fantazie, a pokud ne, přijde na řadu pomsta…... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Slovart (ČR)
Originální název:

The Nothing , 2017


více info...

Přidat komentář

Gracian1964
16.09.2022 3 z 5

Krátky román od slávneho spisovateľa. Nerobilo mi to problém dočítať, i keď ma to až tak nevzalo. Je to o starom mužovi, slávnom filmovom režisérovi, odkázanom na pomoc druhých, keďže je na vozíku. Manželka mu zahýba s opatrovateľom, režisér to vie a spriada pomstu. Zároveň sa ho manželka pokúša zlikvidovať, aby jej viac nestál v ceste. Oveľa viac sa mi páčil román Budha z predmestia.

SynD
16.08.2021 odpad!

nudné a ohavné


-Pečivo-
13.11.2019 3 z 5

Průměrný průměr. Pan Karel je velmi starý, je na vozíčku a nejmenuje se Karel. A taky je tak trochu zelenina. A je bohatej! Protože byl za mlada režisér, nebo producent nebo něco takovýho.

A jelikož je zelenina a není teda úplně okurka, začne si jeho o dvacet let mladší manželka domu vodit Jaroslava, aby se ji staral o zahradu. No a Karel je pozoruje, nahrává si je na iPad a plánuje a provede odvetu. Ale ta odveta byla stejně napínavá, jako když zápas doma skončí 7:1.

5/10. Naskledanou.

anansie
23.07.2019 1 z 5

Nedočteno. Myslím, že těch pár stránek, které jsem zvládla, včetně obálky, byly až až. Opravdu nezaujalo.

Palivo
10.04.2019 3 z 5

Haleluja. Vítejte v myšlenkovém brojleru. Tentokrát se podíváme na zoubky Hanifa Kureishiho (česká výslovnost Arnošt Angrešt). Vůbec nic je o tom, jak se starej páprda na vozíčku doslechne z vedlejší místnosti, že mu mladý hřebec drandí jeho legální buchtičku, aka manželku. hešteg #hororskopičiny, to nechceš kemo. Rozehraje se tedy myšlenkové Rychle a zfunile, ve kterém se děda posouvá po bytě a nahrává na svůj iPad všechny vzdechy co zaslechne, přičemž jen nadává a sleduje, jak si mladý hřebec kromě važíny přivlastňuje i jeho boty, pásek, vatu a další fíčurety. Naštěstí má nedobrovolný cyklista aka vozíčkář za lubem a vymyslí pořádnou odvetu.

Arnošt Angrešt píše velmi svižně, dialogy vodsejpají a sem tam se hodí i nějakej příjemnej bonmot o životě (Nachčiju ti do pusy a tvojí hlavou si vytřu prdel), ale ve finále jde jen o slabomyslnou povídku o tom, jak se jeden dědula nedokáže smířit s tím, že jsou na světě vždy dvě auta na jedno parkovací místo. No bože.

6,5/10

erik385
26.03.2019 2 z 5

Čakal som od takého oceňovaného autora knihu na úrovni, dostalo sa mi plážové čítanie, ktoré strávi aj najjednoduchší čiateľ, navyše písané štýlom, akoby to zbúchal na wécku narýchlo na zakázku... kniha vážne skoro o ničom, ale dočítal som ju... škoda, lebo začalo to celkom dobre...ale potom sa z toho stal, ehm - "příběh do kapsy"...

TomTomis
20.12.2018 3 z 5

Surové vyjádření nevěry, jak se jeví umírajícímu muži, co má mnohem mladší manželku. Děj novely není příliš komplikovaný a točí se neustále kolem hlavních aktérů. Postavy mi nepřijdou sympatické, ale to asi byl záměr autora. Na některých místech jsem si říkal, že jednají psychopaticky.

intelektuálka
10.12.2018 4 z 5

Vůbec nic pěkného - to bych zde napsala - ve mně kniha nezanechala...

Ovšem netýká se to spisovatelské profese - pan Kureishi psát dovede...

Týká se to mých pocitů, co se týká muže a ženy...

Muž, který si vezme ženu o 20 let mladší, a když zůstává starý, nemocný a impotentní, zjištuje, že jeho žena má milence...

Může se takto láska změnit v nenávist ? V neschopnost domluvit se s člověkem, kterého jsme milovali?

Toto není první kniha od autora, ale žádná z nich nebyla tak syrová a pesimistická...neodsuzuji, ale nechápu, proč má autor tento pohled.

Attia
17.11.2018 4 z 5

Moje pocity balancovaly na hraně mezi naprostým znechucením a čirou fascinací...

Emily483
26.08.2018 3 z 5

Nic moc zaživné čtení aspoň pro mě. Časem to byla docela nuda, ale dá se to přečíst. Čekala jsem sice od toho víc. :)

RoseDadas
16.07.2018 4 z 5

Není to jedna z těch knih, od které byste se nemohli odtrhnout, ale něco do sebe přeci jen má. Kureishi dokáže psát chytlavě a zajímavě, nad jeho slovy je třeba se pozastavit a zamyslet. Dvacet kapitolek na sto dvaceti šesti stránkách uteče velmi rychle. Je pravda, že Vůbec nic, ve mně po dočtení zanechalo jakési prázdno, užila jsem si to, ale nemám potřebu se ke knize brzy vracet a číst znovu. Tím vás samozřejmě nechci odradit, jen poukazuji, že je to čtivo pro specifické čtenáře. Vyvarujte se však předčasnému odsouzení a zkuste knize dát šanci. Nebyl to ztracený čas a jsem moc ráda, že jsem mohla zabrousit do trochu odlišnějších, kontroverznějších vod.

Štítky knihy

anglická literatura

Autorovy další knížky

Hanif Kureishi
britská, 1954
1996  84%Buddha z předměstí
2000  76%Intimita
2008  69%Gabrielův dar
2009  74%Láska ve smutné době
2018  54%Vůbec nic

Kniha Vůbec nic je v

Přečtených32x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce11x
Chystám se číst10x
Chci si koupit1x