Všechny chutě severní Indie

Všechny chutě severní Indie https://www.databazeknih.cz/img/books/90_/90344/vsechny-chute-severni-indie-90344.jpg 5 7 3

Všechny chutě severní Indie se snažila okusit cestovatelská dvojice Lenka KoukolováPalloti a její manžel Massimo na půlroční cestě, kterou podnikli v první polovině roku 2008. Lenka Koukolová-Palloti je výborná a vtipná vypravěčka, upřímná i kritická pozorovatelka, všímavá a předsudků prostá cestovatelka.

Přidat komentář

Metroušek
02.10.2021 3 z 5

Na prvotinu slušné a poctivé dílko, které z první ruky popisuje nesnadné cestování Indií. Ovšem nafotit za půl roku tak fotogenickou zemi jakou je Indie tak bídně, to je na pováženou. Zdejší hodnocení je poměrně nadsazené, a je vidět, že hodnotící nemají dost načteno.

intueri
25.07.2021 5 z 5

Opravdu přepestrý kolorit "všech chutí" Indie.. Lenka s manželem popisuje své půlroční putování Indií (částečně i Nepálem) s lehkostí, vtipem a opravdovostí.
Navštěvují známá místa: Tádžmahal, Palác větrů Havá mahal, pevnost Méhrángarh, ášram Haidakhan, Váránasí, Dárdžiling, ovšem i méně známé destinace. Bez zázemí cestovní kanceláře (jen s výbavou lonely planet v rukou) se přepravují stejně jako místní obyvatelé vlaky, autobusy, rikšou i pěšky..spí v hotýlcích, houstelech, u domácích.. jí dostupná jídla a statečně se perou s dostupným hygienickým standardem.. poznávají a zažívají nezkreslenou místní kulturu, zvyky, spiritualitu, ale i nepříliš příjemný zájem o "bílé turisty"..
Děkuji autorce za velmi příjemné představení Indie...


Grymovi
01.04.2018 5 z 5

Pěkně napsaná kniha o jejich cestování po Indii, kdy cestovali po své cestě, mimo hlavní turistická místa.
Pěkně popisují místní kulturu, přírodu.

Štítky knihy

cestopisy vlastivěda

Autorovy knížky

2010  94%Všechny chutě severní Indie

Kniha Všechny chutě severní Indie je v

Přečtených14x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce2x
Chystám se číst3x