Všechno zlé je k něčemu dobré

Všechno zlé je k něčemu dobré https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/58588/vsechno-zle-je-k-necemu-dobre-58588.jpg 4 46 13

Jenny Harrisová čeká každým dnem miminko a vůbec jí nevadí, že ho s přítelem Deanem ani tak rychle neplánovali. Dean se sice chová podivně a stále více odcizeně, ale to se jistě po narození dítěte změní. Jenomže jedné noci si odskočí pro cigarety a domů se už nevrátí. Z budoucího manžela se stává zčista jasna pouhý dárce spermií. A Jenny druhého dne porodí. Přes noc se z ní stává svobodná matka se vším, co se s tímto stavem pojí, s nevyspáním, s problémy s kojením, se záchvaty pláče (dceřinými i jejími), takže nemá v podstatě ani kdy se zabývat zlomeným srdcem. Není to tak, jak chtěla, je to tak, jak to je (oblíbené rčení její matky) a Jenny zjišťuje, že je sice vyčerpaná a někdy i nejistá, ale že úděl svobodné matky nemusí nutně znamenat samotu a zoufalství. Když se pak jednoho dne na jejích schodech nečekaně znovu objevuje Dean a chce ji i s dítětem zpět, musí si Jenny jednou provždy ujasnit, zda se chce vrátit ke svému starému životu (jak o něm kdysi snila), nebo jestli dá přednost novému životu, který si sice těžce, ale v podstatě šťastně pro sebe vydobyla…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Jota
Originální název:

The Bright Side of Disaster , 2007


více info...

Přidat komentář

mataaskorice
07.01.2022 4 z 5

Knížka se mi líbila. Nebyla to úplná pecka, ale osobně ji oceňuji na víc než na současných 73%. Děj je předvídatelný, text se čte dobře, je nenáročný. Ale na druhou stranu vyprávění nepostrádá takovou tu úplně obyčejnou lidskost. Postavy jsou osobité, reálně běžné, se svými slabinami, příběh bez příkras, snad až na dokonalost Gardnera, který se postará i o nějaké to dojetí. Nejedna čtenářka si možná řekne, že hlavní hrdinka Jenny je pěkná trubka, když se nechává oblbovat někým takovým jako je Dean, jenže holek, které se lepí na typy bad boys, by bylo... A i v tom vnitřním konfliktu citů a rozumu je Jenny věrohodná. Co se týče mateřství, pozná se v tom určitě nejedna novopečená prvomamina, která čelí realitě, jež je tolik odlišná od těhotenských očekávání :-)

Toňula
27.05.2019 4 z 5

Čtivý příběh o peripetiích novopečené maminky, která kromě vyrovnávání se s novou životní rolí,musí čelit problému nečekané samoty - přítel ji opustil, nejlepší kamarádka dává přednost nové lásce..Přesto se s novou situací pere statečně a přes počáteční nepřízeň osudu nalézá novou lásku a nová či staronová přátelství. Lidský příběh nepostrádající humor i citlivost.


Liduka
06.08.2017 4 z 5

Skvělá kniha, u které jsem zavzpomínala na to, jak byly začátky péče o dítě těžké. Určitě doporučuji přečíst nastávajícím maminkám.

stafbul
02.08.2016 5 z 5

Super knížka pro těhotné, které se bojí, jak všechno budou zvládat. Má to příběh, je to ze života, je tam popsáno, jak to bylo náročné po porodu, je tam také ale uklidnění, že se to časem usadí a je tam samozřejmě romantika, což všechno taková hormony rozháraná těhule potřebuje. A já ji četla netěhotná a taky se mi moc líbila. Právě proto, že si ji zase ráda přečtu až těhotná budu, tak jí dávám pět hvězd a ponechávám si ji ve své knihovně.

deedulka
02.07.2016 3 z 5

Příběh o těhotné Jenny, kterou opustí její přítel a do nové etapy svého života se tak musí vrhnout jinak, než počítala. Je tam místo pro každodenní peripetie novopečené matky i trochy romantiky s klukem od vedle. Příjemné odlehčené čtení na odreagování.

Ivanule
12.12.2015 4 z 5

Oddechová kniha o těhotné dívce,zasnoubené se svým přítelem,který je takový no takového bych doma nechtěla ani za nic:D,děj byl celkem jasný od začátku,mladá maminka,přítel k ničemu,a soused:)ale jako kniha u které chcete vypnout a přečíst si něco naprosto nenáročného můžu rozhodně doporučit,za mě se líbila,ráda si takové knížky přečtu:)a na to,že je to autorčina prvotina se jí povedla

makca
27.08.2015 5 z 5

Super knížka, velmi čtivá, krásný příběh :)

sfaticata
29.09.2013 5 z 5

Moc se mi líbila. Možná proto, že jsem se v hlavní postavě neuvěřitelně viděla, co se mateřství týče. Vtipný, romantický, ale ne přeslazený. Super.

Oli1104
30.01.2013 4 z 5

Je to takovy oddychovy zensky roman, nezarmouti, ale ani nic neda.

danuska
11.01.2013 3 z 5

Taka priemerna kniha, ani nejak extra zaujimava, ale zase nie uplne zla. Uz si ani nepamatam skoro o com bola, takze nejaky dojem nezanechala.

Verymach
05.10.2012 4 z 5

Hodně čtivá kniha,moc se mi líbil příběh a všechno,jen ten dobrý konec byl až moc krátký:)

bookcase
02.02.2012 5 z 5

Tahle knížka se mi líbila hodně, námět i ten dobrý konec :)

kroftik
06.12.2011 4 z 5

Tak tedy co je dobré a co zlé...Z celkového hlediska je dobrá kniha samotná. Reálný život těhotné holčiny. Při čtení mě každá další stránka ujišťovala o tom, že takhle to fakt skutečně bývá. Přítel skutečný "záporňák". Ignorant a hajzl, kterých jsou všude mraky. Poměrně detailně popsaný porod a prvních pár dní po něm. Na druhé, pohádkové straně neskutečný "klaďas" anebo nově přistěhovaný soused. Tím se dostávám k tomu zlému. Je to tak trapné klišé, které sesadilo knihu z výborné na dobrou. Zpočátku jsem měla pocit, že to není jen oddychový románek pro holky, ale knížka s trochu hlubším příběhem. Časem se mé nadšení vytratilo. Bohužel. Na závěr svitla naděje...vypadalo to, že příběh přece jenom nabere reálný závěr ze života a ejhle... happy end. Ach jo...