Vše o matce a dítěti

Vše o matce a dítěti https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/197308/vse-o-matce-a-diteti-197308.jpg 5 1 1

Praktické rady rodičům zaměřené na péči o dítě od narození do tří let věku. Autorka je slovenská pediatrička, matka dvou dětí. Poskytuje informace o vhodné životosprávě v těhotenství, pobytu v porodnici a rady, jak se starat o miminko - vykoupat, oblékat, nakrmit apod. Podrobně rozebírá problematiku kojení. Věnuje se umělé výživě u dětí, které nemohou být kojeny. Seznamuje s výživou v prvním roce dítěte, zejména klade důraz na to, aby děti nebyly vystaveny alergenům. Informuje o tělesném a duševním vývoji dítěte, preventivních prohlídkách u dětského lékaře, o očkování. Nechybí pokyny k poskytnutí první pomoci při úrazech a náhlých onemocněních.... celý text

Literatura naučná Zdraví
Vydáno: , J. Otto - Ottovo nakladatelství
Originální název:

Všetko o matke a dieťati , 2011


více info...

Přidat komentář

knihamouder
19.09.2014 5 z 5

Můj nej rádce a průvodce prvním těhotenstvím, kojením i péčí o miminko. Rodila jsem v porodnici, kde byla super péče o matku i dítě, ale na dnešní moderní dobu se zapomíná na kojení. Jako nezkušená matka jsem se v tom pěkně plácala a při tom jsem chtěla pro svého drobečka to nejlepší. Díky této knize jsem se rozkojila a vydržela kojení celý rok. Kniha popisuje jak správně držet dítko i samotné přiložení k prsu. Skvělé rady doprovází krásné obrázky i fotografie.
Také jsem se nechala inspirovat při pořizování věcí pro miminko.
Naleznete fáze vývoje dítěte, vše o očkování, nácvik na nočník, první pomoc u dítěte a spoustu dalších zajímavých informací.

Štítky knihy

těhotenství péče o děti porod

Autorovy knížky

Lucia Vajdová
slovenská
2011  100%Vše o matce a dítěti