Poslední vlak do Londýna

Poslední vlak do Londýna https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501513/bmid_posledni-vlak-do-londyna-Vgw-501513.jpg 4 50 50

Vraždy v Cherringhamu série

< 5. díl >

Oblíbený starý loutkář Otto těsně před začátkem představení nečekaně umírá na srdeční infarkt. Bývalý policista Jack při poskytování první pomoci objeví na jeho těle zvláštní tetování, které se mu zdá velmi povědomé. Jack pojme vážné podezření, že loutkářova smrt nebyla pouhou nešťastnou náhodou. Spolu se Sarah se vydává po stopách zákeřného vraha.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Last Train to London , 2014


více info...

Přidat komentář

Pavlnka
předevčírem 4 z 5

Bylo to zajímavé a napínavé. Konec byl ukázkový.

janina66
28.02.2024 4 z 5

Tento další díl s naší sympatickou dvojicí mě velmi bavil. Zajímavé pátrání po minulosti zemřelého staršího loutkáře. Hezký a spravedlivý závěr.


pip11
02.10.2023 5 z 5

Další z příběhů z Cherringhamu a další povedená jednohubka, tentokrát o starém loutkaři. Knížečka tak akorát na jeden večer.

MiroslavKutík
01.07.2023 3 z 5

Pěkný zajímavý díl s originálním tématem a ten konec no paráda..

Aknel26
27.04.2023 4 z 5

Celá série je takovým milým návratem do dob bezstarostného mládí, kdy se mi naposledy povedlo, že jsem přečetla pět knih za pět dní.
Příběh zavražděného loutkáře se mi ale líbil méně, nepřišel mi originální, s tímto motivem jsem se setkala několikrát a vlastně jsem po většinu knihy čekala jen na to, jak se k vrahovi a jeho pohnutkám postaví dvojka vyšetřovatelů. Trochu klišé.
Dávám čtyři, aby procenta o tolik neklesla, ale je to tak na tři a čtvrt.

Nuttelka
23.04.2023 3 z 5

Tento díl je o mnohem lepší než díl předchozí. Konec byl docela i příjemně překvapivý. Ale pořád je to takové jednoduché a hlavně lehce neuvěřitelné, že případy rozlousknou místní amatérští "detektivové" :-) A celou dobu jsem si říkala: "Kurňa, proč se to jmenuje 'Poslední vlak do Londýna'?" :-)

Luna5000
12.02.2023 3 z 5

O knížku jsem projevila zájem protože jsem si myslela že by to mohlo být podobné jako Vraždy v Middsomeru. Musím říct, že jsem od toho čekala trochu víc a při čtení jsem si říkala, že po další ze série už nesáhnu. Jak jsem se ale blížila ke konci, příběh mě začal zajímat víc a víc a začínalo být zajímavé. Nebylo to nijak brutální, ale taková odlehčená detektivka, opravdu odpočinkové čtení. Líbilo se mi, že můžete při čtení přemýšlet a zkusit případ rozlousknout dřív než hlavní hrdinové. Knížka se četla dobře a nakonec to bylo milé čtení, ale kdyby knížka byla o něco delší, trochu víc stránek a trochu lépe to podat, rozhodně bych se nezlobila. Nicméně nakonec jsem změnila názor a další knížku z této série bych si v budoucnu klidně přečetla. Hodnotila bych tak 3,5 hvězdičky. Nakonec mi to trochu připomnělo i seriál To je vražda, napsala.

INCOGNITOREADER
19.12.2022 4 z 5

Další díl ze série. Je to odpočinkové čtení. Tento díl se dá číst naprosto samostatně a kromě hlavních dvou postav ničím nenavazuje na předchozí díly. Je to opravdu jako takový ten klasický televizní seriál, kde v každém díle se řeší uzavřený příběh. V tomto případě je příběh zajímavý a hlavně jeho pozadí a motiv pachatele, který se mi moc líbíl. Líbí se mi, že i na tak malém prostoru se dá rozehrát příjemná detektivka.

akinomV
26.10.2022 4 z 5

Oddechová série, kdy se těším na detektivní dvojici a příběh, který příjemně plyne. Vlastně mě trochu mrzí, že jsou to jen takové jednohubky, ráda bych četla delší příběh :-)

Danago
10.10.2022 4 z 5

Dobře napsaný příběh se zajímavou detektivní zápletkou. Jack i Sarah jsou sympatická dvojka. Kniha má spád , děj plyne rychle a plynule. Rozuzlení je zajímavé a věrohodné. I když je knížka ze série dá se pohodově číst samostatně.

zimolka
09.10.2022 4 z 5

Krátké ,příjemné příběhy.Skvělá série jako oddechovka.

babicka_amalka
09.10.2022 4 z 5

příjemná jednohubka na odpoledne nebo na večer :-)
teď jsem se dočetla, že takových jednohubek je v sérii vydáno už 43.... tak doufám, že naši nakladatelé budou ve vydávání tentokrát pokračovat :-)
ale zároveň se obávám, že při "rychlosti" vydávání těch knížek u nás se konce série nedožiju .... a to nepočítám, že jistě přibydou další nové :-(