Vražda duše: incest a jeho terapie

Vražda duše: incest a jeho terapie https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/111289/vrazda-duse-incest-a-jeho-terapie-111289.jpg 4 9 3

Psychologická studie o incestu a možnostech jeho následné terapie. Švýcarská psycholožka popisuje těžká traumata a narušení psychiky obětí incestu. Uvádí stručnou statistiku zneužívaných v různých zemích, symptomy následných psychických poruch a metody léčby. Hledá souvislosti v dávné historii, pohádkách, dokonce i Starém zákoně. Vrací se i k historii incestu jako trestného činu. Ve své praxi se věnuje obětem domácího násilí. Text je doplněn několika kresbami pacientů. V závěru je seznam literatury. Kniha přináší informace zejména terapeutům, lidem trpícím následky incestu a jinými vážnými traumaty.... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Portál
Originální název:

Seelenmord


více info...

Přidat komentář

gabriela8704
12.12.2023 5 z 5

Právě dočítam. Kniha vysvětluje incest i sexuální násilí. Též se zabývá traumaty z koncentračních táborů a dlouhodobého strádání. Také vysvětluje, že i ženy jsou schopné využívat a to psychickým vydíráním či zneužíváním po psychické stránce. Je to komplexní řešení zneužívání lidí pro moc a pocit sebevědomí a majetnickych pohnutku. Neznám dílo, které by se lépe a více zabývalo touto komplexní problematikou.

VoKaty
30.09.2018 5 z 5

Výborný psychologický rozbor oběti zneužívání/incestu. S citlivým popsáním jejího prožívání a potřeb. A s respektem a hlubinným pochopením tématu pomoci a terapie.
Pro mě se jedná o top bezkonkurenční odbornou literaturu na toto téma.


Morrighan
29.10.2015 4 z 5

Nečetlo se mi to zrovna nejlépe a to ani v realitě toho, že se knihy tohoto tématu nikdy nečtou dobře. Některé informace mi připadaly mírně zcestné a nesouhlasila jsem, ale pořád musím uznat, že tam bylo dost věcí, které naopak přínosné byly.

Štítky knihy

psychoterapie zneužívání incest

Autorovy další knížky

Ursula Wirtz
švýcarská, 1946
2005  80%Vražda duše: incest a jeho terapie
2021  80%Zemři a vstaň

Kniha Vražda duše: incest a jeho terapie je v

Přečtených14x
Doporučených1x
Knihotéce5x
Chystám se číst11x
Chci si koupit5x