Vráťte mi moju dcéru

Vráťte mi moju dcéru https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/280223/bmid_vratte-mi-moju-dceru-eAP-280223.jpg 4 29 8

Osemnásťročná francúzska židovka Candice sa počas prázdninového pobytu v Londýne zamiluje do princa Saddáma, člena saudskoarabskej kráľovskej rodiny. Oboch spája vášnivá láska, zásadné kultúrne aj náboženské rozdiely však ich vzťahu neprajú. V roku 2001 sa im narodí dcéra Haya. Netrvá dlho a Candicin rozprávkový princ odhalí svoju pravú tvár. Naivná mladá žena roky znáša jeho nadvládu, násilie, až ju jedného dňa hrubo odtrhne od jej dcéry a uväzní v paláci. Pomocou francúzskeho ministerstva zahraničných vecí sa Candice dostáva von z krajiny, v ktorej jej hrozí trest smrti, a púšťa sa do neľahkého boja o dieťa. Šanca je mizivá, úrady majú zviazané ruky, proti nim stojí člen váženej kráľovskej rodiny.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Rendez-moi ma fille , 2011


více info...

Přidat komentář

medlovice
03.03.2020 4 z 5

Je to vždycky stejné. Jak šablona. Hezká, veselá dívka potká zábavného bohatého snědého prince , Ten rozhazuje peníze , nabízí blahobyt , lásku ale lže, lže všem , jí do očí lže a je nevěrný. Pak je tu ropucha , matka prince nebo jedovatá sestra , přítelkyně, samý jed.
Pak naivní divka otěhotní, princovi odpustí a narodí se krásné dítě.
A pak je konec, žádné žili spolu v lásce. Začne boj o dítě , únosy, slzy strach.
Candice za záhadných okolností zemřela a Haya bude muslimka, jak jinak.
A zítra, možní ještě dnes se jiná krásná mladá dívka seznámí se snědým princem a začne to znovu.

myšpa
01.12.2018 3 z 5

Smutné, ale bohužel už ze začátku se dalo če- kat, jak bude Saddam reagovat.


knihomolka_eli
18.01.2018 3 z 5

Občas si prečítam aj knižku s takouto smutnou tématikou...no táto knižka pre mňa nebola tak dobre napísaná, ako iné, čo som čítala. To, že sa čitateľ dozvie ako to cele dopadne už na prvých dvoch stranách mi nevadilo, ale slovenska verzia mala veľmi zvláštny preklad, veľmi ma rušilo časté používanie fráz ,,slovom" ......slovom.... atď. Hlavná hrdinka podľa mňa nebola celkom normálna, ťažko veriť, že sa dá takto zmanipulovať zdravý, sebavedomý človek, ktorý si cení sám seba a svoj život. Osobne po tom, čo jej vyviedol ,,muž jej života" už v začiatku ich vzťahu, by som to v momente celé ukončila a žiadnu dcéru by som s ním ani nemala. A pri tom, ako som stále uvažovala či je toto vôbec možné, mi bolo neskutočne ľúto malého dievčatka v rukách bláznov a tyranov, ktoré za nič nemohlo a prišlo o podstatnú časť svojho detstva - ktoré by malo byť bezstarostné.

SilviaKovacikov
28.09.2017 5 z 5

Výborná kniha, pútavá, no smutná. Žiaľ, ľuďom sa stávajú aj takéto nepríjemné veci. Silný príbeh.

qydko
05.09.2016 4 z 5

Skoro bych řekla, že se v poslední době kniha stává aktuálnější a aktuálnější... mrazivý příběh.

Ennie
10.02.2016 4 z 5

Kniha ze života. Pokud létáte v oblacích, tahle kniha Vás vrátí zpátky na zem. Aneb život není pohádka a né každému vyjde život s princem. Doufala jsem, že tenhle (životní) příběh bude mít alespoň trochu šťastný konec.

Melaanie
02.05.2014 4 z 5

Knížka se mi líbila i když to nemělo vůbec dobrý konec. Hlavní postava udělala mnoho chyb ze kterých se měla poučit, chápu, že byla velmi zamilovaná, ale veškeré náznaky ukazovaly, že on se nezmění a bude se to nebezpečí jen a jen stupňovat. Její život vyhasl a my se můžeme jen dohadovat, kdo nebo co za tím stojí.

Werungle
04.06.2013

Uffff... Hodně mě to zasáhlo, zvlášť když autorka za podivných okolností zemřela :-(