Vrásky z indické lásky

Vrásky z indické lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/461944/bmid_vrasky-z-indicke-lasky-VIW-461944.jpg 5 13 13

Indie je vřelá jako mámino nejměkčí objetí, ale i surová a přísná jako domina v latexu. Dojemná jako příběh o Bambim, ale taky syrová jako třeba právě Bambiho máma po setkání s lovcem. Nebezpečná stejně jako brněnský Cejl v noci a vibrující, bzučící a ve svém vlastním tempu žijící jako ten nejnarvanější lidský úl světa. Indie je překvapující, pohlcující a dost možná jiná, než si myslíš. Indie je prostě magie. Stále nemáš představu, co se pod těmito slovy skrývá a jaká Indie vlastně je? Nevadí. Hrábni do těchto stránek a já ti přiblížím tento prapodivný svět ve světě z pohledu obyčejného chlapa. Ve svých vzpomínkách tě protáhnu uličkami slumu v Dillí, kde jsem od nejchudších z nejchudších pochopil princip skromnosti. V Himálaji dostaneme od mnichů lekci respektu. Aby nám v Manali došlo, že ne každý si jej zaslouží. Zlatý chrám v Amritsaru nám převypráví pohádku o tom, že dobro v lidech stále existuje a na poušti v Pushkaru ti snad stejně jako mně dojde, že svět nespasíš. Gháty Váránasí nám přinesou svědectví o tom, jak hořkosladká může být smrt. A Bombaj? Tam nám v Dharaví Indie definitivně zlomí srdce. Ale třeba ji budeš i nadále milovat. Stejně jako já.... celý text

Přidat komentář

MarN
09.10.2022 5 z 5

Autor má můj velký obdiv, za to že tuto cestu podnikl a zvládl, a že z ní vznikla tato kniha. Je tak chytlavá, že se četla sama.
Líbí se mi, jak autor dokázal otevřeně popsat své pocity a myšlenky během cest a přiblížit čtenářům život v Indii a její krásné i stinné stránky.
Krásné fotky jsou jen bonus této úžasné knížky.

Katka2382
02.05.2021 5 z 5

Super cestopis nebo spíš popis cesty.
Člověk má pocit že je tam taky.
Doufám,že autor neskončí u téhle jedné knihy.


filip.h
18.04.2021 5 z 5

Neskutečné, nádherné čtení. Nejsem žádný vášnivý čtenář a nečtu desítky knih za rok. Tahle mě ale polapila a zhltnul jsem ji během víkendu.
Prvních asi 20 stran jsem měl trochu problém se sblížit s formou vyprávění, ale pak už to jelo samo :-) Rozhodně nejde o nudný popisný cestopis, autor se nebojí otevřít duši a s některými zážitky jde až na dřeň. Ona Indie si o to sama říká. Sám jsem kdysi Indií pocestoval podobným způsobem. Soudě podle této knížky se moc nezměnilo a to je dobře. Indie je svá a kdo ji nezažil na vlastní kůži, asi nepochopí.
Teď, po dočtení, bych nejradši autora vyhnal zpátky a donutil jej napsat pokračování. Styl, kterým píše, mě přes počáteční odstup vtáhnul a pustil mě až s poslední přečtenou stránkou. Cením si té upřímnosti a otevřenosti.
Tahle recenze (moje první vůbec) je poděkováním za zprostředkovaný zážitek.

yellow
25.03.2021 5 z 5

Naprosto skvělý cestopis psaný autorovým hodně originálním a neotřelým stylem. Zápisky z autorovy cesty jsem četla již dříve na webu, takže koupě knížky byla jasná volba. Jen mě mrzí, že se do ní nevešlo víc fotek. Jsou úžasné.

Makimaki
16.02.2021 5 z 5

Opravdu čtivej, originální cestopis. Já se teda přiznám, že některý slova jsem musela googlit a některá souvětí číst dvakrát, ale jinak fakt výborný zápisky z Indie. S autorem bych klidně zašla na skleničku, protože očividně máme stejnej pohled na ten pos*anej svět! :D

Krisacka
10.02.2021 5 z 5

Vrásky z indické lásky nejsou cestopisem, na jaký jsem zvyklá. A je to jen dobře, protože v tom množství blogů, článků o cestování a rádoby cestopisů/průvodců, které u nás vydává každá druhá hvězda, bude totiž vyčnívat.

Čím? Autor píše pro mne originálním, až svérázným stylem a jazykem. Místy je text poeticky zasněný, jen aby autor v dalším odstavci své čtenáře zase srazil k zemi syrovými dojmy z cest. Vulgarismy mi nevadí, beru to tak, že odráží autorovu mluvu.

Asi největším překvapením pro mne bylo, že autor v knize otevírá bolestivé otázky nejen tamní společnosti. Už jen díky tomu tento "dojmopis" stojí nad prvoplánovými, někdy dost povrchními cestopisy, které se točí jen okolo toho, co a kde úžasného zažít.

A pak ty úžasné fotky! Jen škoda, že jich není více.

Autorovy další knížky

David Havel
česká, 1987
2021  98%Vrásky z indické lásky
2021  %Průměrný děti historie