Vrabec: Příběh skauta

Vrabec: Příběh skauta https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/355314/bmid_vrabec-1Cl-355314.jpg 4 19 7

Legendární komiks Václava Šorela s názvem Vrabec o mladém skautu Janu Nováčkovi, který touží stát se pilotem a přispět za války k osvobození Československa, začal vycházet nejprve v časopise ABC. Nyní se po letech vrací v knižním vydání, ve kterém se čtenáři konečně dočkají celého a rozšířeného příběhu o dobrodružné a nebezpečné cestě českých letců přes Polsko a Francii až do Velké Británie, kde konečně svým umem a odvahou mohli přispět ke konečnému vítězství nad nacisty. Napínavý komiks o mladém hrdinovi je doplněn také řadou dobových fotografií a obrázků nejčastěji využívaných letounů.... celý text

Přidat komentář

Štěpinambura
05.05.2023 5 z 5

Nádherné zasazení do druhé světové války. Doporučuji hlavně školám.

PanPredseda
14.02.2022 5 z 5

Moje dětství s ábíčkem. Hltal jsem Šorelovo Plastikové modelářství a na zadní straně ábíček pak Šorelova Vrabce. Jen jsem neměl všechna čísla, takže si pamatuji díl, ve kterém Jenda Nováček se dvěma letci ukradli z německého letiště Storcha, ale následující ABC jsem neměl, tudíž jsem se k tomu, jak příběh dopadl, dostal až teď.
Komiksový příběh je doplněn psaným úvodem a závěrem, dobovými fotkami a bokorysy letounů. Vzhledem k tomu, co se s komiksem dělo, jsem rád, že vlastně vůbec jako kniha vyšel.


ondrej.b
15.06.2021 3 z 5

Pěkné, ale dovedl bych si představit celý příběh více rozvinutý, přesahující do celé války, i s těmi událostmi, které jsou popisovány už bez komiksu.

p3tris
12.04.2021 4 z 5

Středobodem knihy je samozřejmě komiks, ale jak bylo u autora zvykem, není to zdaleka všechno. Nedílnou součást tvoří i části popisující letectví v Československu před válkou nebo činnost našich perutí v Británii. To celé doplněné bohatou fotodokumentací a pěknými bokorysy s popisy letounů.
I když je příběh fiktivní, klidně by se mohl stát. Včetně trochu klišé "mileneckého románku" s krásnou Francouzskou Marion (pravděpodobně autorovo oblíbené jméno). Svou logiku má i to, že se nedočkáme žádného dobrodružství v kabině Spitfiru nebo Hurricanu, ale příběh končí odesláním Honzi Nováčka do výcviku. Vrabec je totiž skoro ještě chlapec. Jeho další osudy se dozvíme jen zkratkovitě z textu.
Kdo má rád ostatní Šorelovi knihy nebo komiksy z ABC, tahle "jednohubka" ho určitě nezklame.

Ladys
29.11.2020 5 z 5

Četl jsem synkovi a musím uznat, že jsme si to užívali oba.
Jednoduchý, napínavý, přímočarý příběh o válečných dobrodružstvích českého pilota začátečníka.
Náckové, noční akce, útěk ze země a vůbec napínavá atmosféra dobře kresleného komiksu. No strhlo mě to stejně, jako mého kluka.
Super počin a fotky skutečných letounů a českých válečných hrdinů jen knize přidávají další plusovém body.
Díky autorům za tuto poctu letcům.

Turlogh
03.09.2019 5 z 5

Nádherný komiks o dobrodružstvích Jana Nováčka, skauta, vlastence, pozdějšího pilota R.A.F. z dílny pánů Šorela a Petráčka. Klobouk dolů před nimi! Vytvořili úžasný příběh z druhé světové války. Všem doporučuji k přečtení! Dá se sehnat za dobrou cenu na netu. Kdo nepřečte, udělá zásadní chybu! Howgh.

J.books
28.09.2018 3 z 5

Zajímavý příběh