Vozík a vězení je pro každého

Vozík a vězení je pro každého https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/174965/vozik-a-vezeni-je-pro-kazdeho-174965.jpg 4 11 4

Drama ženy, která onemocněla Guillan Barrého syndromem, autoimunitním onemocněním, při němž tělo samo ničí nervovou tkáň. Autorka postupně ochrnovala, až se dostala do stavu, kdy mohla pohybovat pouze očními víčky. Byla uvedena do umělého spánku, přičemž sny z tohoto období se podobají hororu. Po probuzení ji čeká bolestivá léčba protkána bezmocí. Přesto si autorka zachovává nadhled a podobně jako Betty McDonaldová líčí svůj příběh s humorem a ironií, bez známek sebelítosti a nářků. Zlomem je pobyt v rehabilitačním ústavu v Kladrubech, kde už není nouze o pikantní a legrační historky a dostáváme se zde do světa plného fyzického i psychického vypětí, ale i velké naděje na uzdravení.... celý text

Přidat komentář

Sarance
26.12.2023 5 z 5

Těžko se mně to četlo, není to tak dávno, kdy jsem prožívala něco podobného, číst to bez zkušenosti, tak možná nevěřím, jak je to pravdivé.

limetka2008
29.01.2020 5 z 5

Silná výpověď o vůli žít a nevzdat se, psaná s osobitým humorem. Do Kladrub jsem jezdila za kamarádem, který se také octl na vozíku, mně se chtělo brečet a on se nevzdával a ještě povzbuzoval i mne. Snad i proto mne tak kniha tak oslovila.


Tetalee
04.05.2019 5 z 5

Kniha se četla hezky...mám rada takovéhle životní příběhy, leč smutné...

Zorka
26.05.2014 4 z 5

Závažné téma napsané v úžasně pozitivním slova smyslu. Když je touha žít a člověk si najde smysl života v tom, co zvládne nebo zvládnout chce, je to vždy ten nejlepší lék. Trápit se tím, co už dělat nemůžu, ještě nikomu nepomohlo. Knížku rozhodně doporučuji všem, kteří se řídí i v těžkých životních situacích heslem, jež v knize, pokud se pamatuji, také zaznělo: "Hlavně se z toho neposrat."