Vozíčkov

Vozíčkov https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508064/bmid_vozickov-Eyc-508064.jpg 4 3 3

Zbyněk je rváč upoutaný po pádu z kola na vozík. S ranou osudu se pere houževnatě. Jeho poutavě vyprávěný příběh tvoří základní osu knihy. Aby toho nebylo málo, jsou v knize i medailonky dalších inspirativních lidí na vozíku.

Přidat komentář

tanuki
29.12.2022 5 z 5

Pokud bydlíte ve větším městě, určitě potkáváte lidí na vozíku poměrně dost. Každý jeden z nich by mohl vyprávět příběh plný bolesti, smutku, překonávání obtíží a touze nevzdat se, pokračovat v životě dál a vytřískat z něj co nejvíc. Zbyňkovo vyprávění je zaměřené především na mladší čtenáře, ale své si v něm najdou i dospělí. Nenadálý pád z kola Zbyňkovi zamíchal kartami a některé z nich z balíčku natrvalo odebral. Teď je však potřeba pokračovat dál. Nejde to snadno, bolí to uvnitř i navenek, ale důležité je se nevzdávat a překážky překonávat, ne si kvůli nim jen stýskat.

Zbyněk se nepřestal dívat ke hvězdám a dokázal věci, které jsou i pro většinu zdravých lidí nepředstavitelné. Kniha je inspirací pro všechny, kteří něčím podobným prochází, ale také varováním pro ostatní - dávejte na sebe pozor, neriskujte zbytečně tam, kde to není potřeba. Stačí lusknutí prstů a vše se může nenávratně změnit. Úrazům se dá v rozumné míře předcházet. Buďte rozumní...

Štítky knihy

vozíčkáři

Autoři knihy

Markéta Vítková
česká, 1979
Zbyněk Švehla
česká, 1975