Vombat

Vombat https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492603/bmid_vombat-Gc6-492603.jpg 4 21 5

Potkal vombat vombata... až je jich plná kniha! Vombat je rozhodně jedno z nejroztomilejších australských zvířátek. A toho, kdo by o tom snad ještě pochyboval, definitivně přesvědčí Philip Bunting, autor téhle zábavné (a trošku praštěné) obrázkové knížky. Ta je totiž vombaty doslova nacpaná a budete si ji chtít předčítat pořád dokola!... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Wombat , 2020


více info...

Přidat komentář

lucakuca
13.03.2024 3 z 5

Velmi praštěná vombatkniha.
Jsou tam vombatblbiny, vysvětlené vombatjazykem, pro vombatíčky jak dělané, prostě bláznivě vombombastické.
Překladatel se opravdu vyblbnul :-)

Broukodrak
10.05.2023 4 z 5

Knížka je plná slovního humoru a nádherných obrázků. Po přečtení jsem byla zvědavá, jak vombat vypadá, takže jsme strávili půl hodiny koukáním se na videa o vombatech ze Zoo Praha. Věděli jste, že vombati kakají hranaté bobky? A že jednou se v zoo prodávaly pochutiny Vombatí čokoládové kostky? :)
Muselo být hodně těžké knížku překládat.


kristinica
07.05.2023 5 z 5

Ze sekce, co by mi moji rodiče nikdy nekoupili, protože je to kravina. Ale naprosto boží kravina, fakt jsem se nasmála, snad bude mít potomek stejný smysl pro humor.

Hanka_Bohmova
03.05.2023

Vombaten a vombata mají spolu... to už si musíte přečíst v knížce. Anotace má pravdu, je trošku praštěná. Překladatel projevil slušnou invenci, když všechny ty blbiny převáděl do češtiny.

muchomurka
28.04.2022 5 z 5

Skvělá knížka, velmi jsem se pobavila. Mám moc ráda slovní hříčky, vtipy a hrátky. A navíc ty ilustrace k tomu. Tohle se moc povedlo. Co bych knížce vytkla je, že je krátká. Snesla bych ji podstatně delší. A také pro děti, hlavně malé, to úplně není.