Volání temnoty

Volání temnoty https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/530494/bmid_volani-temnoty-65aa496472687.png 4 5 4

Sbírka příběhů, které vás s napětím vtáhnou do děje a nechají s napnutým dechem vyčkávat, co se ukrývá ve stínech. Připravte se na dobrodružství, kde temnota skrývá odpovědi na otázky, jež bychom raději neměli položit. Na 175 stranách naleznete devět mysteriozních/hororových povídek a jednu báseň.

Přidat komentář

cornetka
23.04.2024 4 z 5

Povídky obvykle moc nečtu, ale když mě autor oslovil a viděla jsem tu parádní obálku, neodolala jsem. A dobře jsem udělala!

V knize najdeme devět mysteriózních a hororových povídek a jednu báseň. Obecně bych řekla, že se k nim hodí spojení “bojuj nebo uteč - přesně jak je to uvedeno v jedné povídce.

Autor umí skvěle vtáhnout do děje, vyvolat ve čtenáři emoce a vykreslit danou situaci. Všechno bylo opravdu tak reálné a zároveň děsivé. Povídky jsou plné napětí, tajemna a čtou se se zatajeným dechem. Jsem moc mile překvapena, protože mě povídky opravdu bavily a čtení jsem si užila - především ty delší se mi líbily víc.

Musím také zmínit, že autor vydal knihu svým nákladem - klobouk dolů.

GYROTOURBILLON
06.04.2024 4 z 5

Tak já se chytil na zajímavou obálku, nicméně některé příběhy byly opravdu super.
Líbil se mi hned první příběh, ale i další... Ta báseň, no nevím..
Nicméně, každý nějak začínáme, a jako první počin autora, proč ne, když už má člověk fantazií.


ja.s.knihou
05.04.2024 4 z 5

Kniha obsahuje devět povídek a jednu báseň. A musím říci, že na to, jaké jsem měla obavy, jsem si to užila. Kniha byla vydána přes vlastní náklad, takže se tam maličké nedokonalosti objevily, ale není to nic co by zkazilo celý příběh.

Za mě osobně byla báseň úplně nejslabší.
Všechny povídky až na jednu měly opravdu atmosféru, až jsem se i chvílemi bála. Některé byly více či méně brutální. Určité prvky se v jednotlivých povídkách opakovaly, ale nemyslím si, že to příběhu nějak škodilo. Jednu povídku i přes to, že byla krásně napsaná a zahřála mě u srdce, bych neřadila do žánru horor i přes to že se tam nějaké podivné věci staly.
Jako celek knihu vnímám pozitivně a dala bych jí 4*/5

wendys93
13.03.2024 4 z 5

Velká škoda, že si tohle autor vydal vlastním nákladem, což je za mě fakt škoda. Za jedno sou to fakt super atmosférický texty, který by si zasloužily náležitou pozornost a viditelnost v knihkupectvích a za druhý by se díky profi práci redakce vychytaly malinkatý mušky, na který sem občas narazila. Ne, že by kazily dojem ze čtení, to vůbec, jen by ta knížka byla ještě o chloupek lepší.
Nicméně, tohle sou horory podle mýho gusta. S plíživým budováním atmosféry, strachem o hrdiny i o sebe - páč člověk nikdy neví, co číhá ve zdech - s hustou atmosférou, která ale pomalu řídne a tak se vám hůř a hůř dýchá. Nebo to bylo tím tajícím se dechem, to fakt těžko říct. Ať tak či tak, tohle čtení sem si moc užila. A to sem na horory docela pes.

Autorovy knížky

J. B. Zmek
česká, 1990
2024  80%Volání temnoty

Kniha Volání temnoty je v

Přečtených6x
Knihotéce26x
Chystám se číst11x
Chci si koupit5x