Volání polnice

Volání polnice
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/200502/mid_volani-polnice-0Ft-200502.jpg 4 7 7

Autor knihy, generál Dave Richard Palmer je přímým účastníkem vietnamské války, a jak sám píše, vojenské povinnosti ho donutili projít jižní Vietnam křížem krážem, z demilitarizované zóny na severu na poloostrov Ca-mau na jihu, od kambodžské hranice až po Jihočínské moře.Účastnil se vzdušných útoků v deltě i ozbrojených přepadení opevnění Viet-congu v džungli u Saigonu. V předmluvě Palmer upozorňuje, že kniha není pouhým výčtem vojenských tažení a bitev, ale že si klade vyšší cíl - přiblížit, jak se promítají politické záměry do vojenské činnosti a strategie.... celý text

Literatura naučná Historie
Vydáno: , Jota
Originální název:

Summons of the trumpet , 1996


více info...

Přidat komentář

Dandulka
05.02.2021 4 z 5

Vietnamská válka má ještě dnes své dozvuky. Trochu mi vadily ty podrobné popisy použitých zbraní. Na druhou stranu, knihu psal voják, tak se to dá i trochu čekat. Opět; podruhé bych ji už nečetla.

svickop
25.03.2015 3 z 5

"V předmluvě Palmer upozorňuje, že kniha není pouhým výčtem vojenských tažení a bitev, ale že si klade vyšší cíl - přiblížit, jak se promítají politické záměry do vojenské činnosti a strategie." A je to skutečně tak. Takže vcelku nudné, nezáživné čtení a kniha je spíše určena pro toho, kdo má tento vojenský konflikt dost nastudovaný. Jen nazapomenout na fakt, že je to psáno armádním generálem, takže objektivitu neočekávejte.


Štítky knihy

válka ve Vietnamu (1959-1975)

Autorovy knížky

Dave Palmer
americká, 1934
1996  83%Volání polnice