Vojenský a policejní odstřelovač

Vojenský a policejní odstřelovač https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/122719/vojensky-a-policejni-odstrelovac-oUL-122719.jpg 5 3 2

Příručka přesné střelby pro armádní a policejní odstřelovače. První dvě kapitoly výjimečné knihy Mikea Laua jsou hloubkovou sondou do vývoje odstřelovačských pušek americké námořní pěchoty (M40A1) a americké pozemní armády (M24). Třetí kapitola pojednává o taktické pušce současných policejních odstřelovačů. Poté následuje řada kapitol, které se zabývají věcmi důležitými pro dnešního profesionálního odstřelovače: zakázkovou odstřelovačskou puškou a zaměřovacím dalekohledem; terminální (cílovou) balistikou; vnitřní balistikou; vývojem odstřelovačského náboje ráže 7,62x51 mm; srovnáním nábojů ráží .308 Winchester, 5,56 mm/.223, .338 Lapua, .50 BMG a dalšími; vnější balistikou; odhadováním vzdálenosti a seřizováním mířidel; střelbou vzhůru a dolů; odhadováním větru a seřizováním mířidel; pohyblivými cíli; vedením odstřelovačského deníku; taktickými scénáři a odstřelovačskými soutěžemi.... celý text

Literatura naučná Vojenství
Vydáno: , Naše vojsko
Originální název:

The Military and Police Sniper , 1998


více info...

Přidat komentář

Perseus
09.04.2016 5 z 5

Od této knihy jsem měl velká očekávání, když jsem si ji kupoval a musím říct, že se mi více méně splnila. Kniha obsahuje prakticky vše co odstřelovač může ke střelbě potřebovat, jako výpočet vzdálenosti, odhad předsazení na pohyblivý cíl, střelba za větru, základy balistiky, typy nábojů atd. Informací je skutečně velké množství. Skutečnou lahůdkou pro zájemce o odstřelovací zbraně je historie základních odstřelovaček USMC a Armády tj. M40A1 resp. M24 SWS, včetně používaných puškohledů a jejich ovládání, a velmi základní popis výroby zakázkové pušky M40 (autor pracuje ve firmě TBA, která je staví). Kniha se věnuje pouze střelbě, takže nečekejte žádné popisy maskování, plížení, taktiky a podobně.
Jedinou nevýhodou knihy může být fakt, že byla vydána už v roce 98 (originál) a tudíž jsou některé informace již zastaralé a taky fakt, že se jedná o cizí (americkou) publikaci. To znamená, že některé informace, návody a postupy u nás lze jen těžko provést či pochopit, protože kniha byla vytvořena pro americký trh.
Přesto všechno se jedná o velmi hodnotnou knihu, která nemá u nás konkurenci, protože žádná podobná u nás na toto téma nebyla dosud vydána. Takže pokud se zajímáte o přesnou střelbu, odstřelovače atd. je pro vás neocenitelná.

svickop
21.03.2015 4 z 5

Z knihy je jasně patrno, že její autor je puškař a dělá na zakázku kvalitní flinty, dokonce se v knize můžete dočíst, že se omlouvá za zpožděné objednávky. Ale k věci. Chcete se naučit střílet? Něco málo vědět o základních nábojích, základy vnější a terminální balistiky? Je pro Vás záměrná osnova Mil-Dot španělská vesnice a nevíte jak předsadit za větru nebo na pohybující se cíl? Tahle kniha Vám řekne, jak nato. Zbytek je na vás.


Štítky knihy

příručky policie profesionální voják odstřelovači, snajpři

Autorovy knížky

2004  93%Vojenský a policejní odstřelovač

Kniha Vojenský a policejní odstřelovač je v

Přečtených5x
Knihotéce9x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x