Vlk se vrací

Vlk se vrací https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/439148/bmid_vlk-se-vraci-Vsc-439148.PNG 5 2 2

Cílem autorů této brožurky je změnit převážně negativní pohled na vlka u nás. Seznámí čtenáře s mýty a pohádkami o vlcích, s vlčími instinkty, chováním vlků a jejich sociálním cítěním. Čtenář se dozví o nutnosti návratu vlka do naší přírody a o důležitosti a možnostech jeho ochrany. Vydal Český svaz ochránců přírody za podpory WWF Österreich, Lesů České republiky s.p. a Ministerstva životního prostředí ČR. Hlavním editorem je Petr Stýblo.... celý text

Literatura naučná Příroda, zvířata
Vydáno: , Český svaz ochránců přírody
Originální název:

Wolf - Rückkehr eines Mythos


více info...

Přidat komentář

Skallarix
17.05.2020 5 z 5

Velice kraťoučká brožurka vydaná Českým svazem ochránců přírody za podpory WWF Österreich, Lesů České republiky (s.p.) a Ministerstva životního prostředí ČR, která se snaží vyvrátit mnohé mýty ohledně vlků, kterých se lidé po generace dogmaticky drží.
Jako literaturu faktu bych toto široké veřejnosti asi nedoporučoval, přece se jen jedná o krátkou brožuru. Ale takovým chovatelům dobytka, sedlákům, paradoxně i některým myslivcům, kterým pravděpodobně jde jen o trofeje a ukojení (čehokoliv) střelbou na vše živé, kteří stále volají po likvidaci této šelmy a kteří neustále se snaží bránit návratu vlků do jejich přirozeného prostředí nepodloženými a prázdnými argumenty, těm ano. Otázkou ale zůstává, zda-li jsou tito lidé schopni přijmout i fakta a zbavit se dogmat.