Vlak do Paříže

Vlak do Paříže https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488683/bmid_vlak-do-parize-Fma-488683.jpg 4 80 22

Hannah a její přítel Simon jsou na cestě vlakem do Amsterdamu. Doufají, že stihnou svatbu Simonovy sestry. Co však netuší je, že jejich vlak se má v noci rozpojit. A tak se stane, že jedna jeho polovina pokračuje do Amsterdamu, zatímco ta druhá, ve které je Hannah, míří o pět set kilometrů dál – do Paříže. Hannah zůstane sama, bez svých zavazadel i bez Simona, a nezbývá jí tak, než strávit celý den v Paříži čekáním na další spoj. Ještě horší, než uvíznout sama v cizím městě, je ale uvíznout v cizím městě s otravným Francouzem. Série nešťastných náhod ji svede dohromady s pohledným, ale nepříjemným Léem, který Hannah vyčítá své vlastní zpoždění. Jenže jak společně potulují městem světel, Hannah začíná přemýšlet, zda ji tato nečekaná zajížďka přece jen nevede tím správným směrem...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Uncoupling , 2021


více info...

Přidat komentář

iveta3689
24.04.2024 3 z 5

Autorka má zvláštní styl, chvíli jsem se s ním sžívala. Rozběhne situaci, ale ta hlavní hrdince něco připomene a začne se odvíjet historka z minulosti. Kdyby byl děj přímočarý, bude to jen krátká povídka. Všechny odbočky jsou sice zbytečné pro nějaký posun, ale nejsou otravné. Nakonec jsem si na ně zvykla a nebylo to špatné. Není to nijak převratná kniha, ale je to celkem milé čtení. 3,5/5*

gattousti
17.03.2024 3 z 5

A vite, co? Ja nemela zadne ocekavani je. Touhu po nenarocnem milem hezkem cteni a tu mi tato kniha poskytla je pravda, ze mi ze zacatku Hannah hodne lezela v zaludku, nemam rada tyhle pritelkyne alias koule u nohy pro muze, ale nakonec jsem knihu zavirala s usmevem a prijemnym pocitem davam o hvezdicku min, ale oddychove cteni pekne..


alzbeta2843
26.12.2023 2 z 5

Mala som tak trochu iné očakávania od tejto knihy. Tak trochu som sa nenachala nalákať knižným marketingom, kedy knihu prirovnávali k Prázninám v Ríme, avšak tento príbeh sa odohráva v Paríži. Musím však povedať, že som celkom sklamaná. Hlavní hrdinovia mi boli nesympatickí a nevedela som sa cez to preniesť počas celej knihy. Asi chápem pointu knihy, ktorou má byť pesimistka Hannah a večný optimista Leo, ale mne jej poaha vôbec nesadla a i príbeh mi prišiel nedomyslený.

hlavajda93
02.11.2023 4 z 5

Pěkná kniha, i když tím, že se to v podstatě odehrávalo během 2 dnů, tak občas poněkud rozvláčné, ale zajímavé sledovat, jak člověku 1 den a 1 náhodné setkání může změnit život a Hannah si uvědomila spoustu věcí o svém vztahu i o sobě.

Janizoun
21.07.2023 5 z 5

Moc pěkná kniha, s moc pěkným názvem a také s moc pěknou ilustrovanou obálkou. Je v ní příjemné, oddychové čtení pro ženy s milým příběhem. Hannah je čerstvě třicetiletá žena, které nepříjemné okolnosti s cestováním vlakem dávají šanci změnit její život. Jak její příběh a celé cestování dopadlo, jestli "může zlomek vteřiny změnit Váš život", jak se píše na obálce knihy, jsem si moc ráda přečetla. Myslím, že by se příběh mohl líbit ženám všem věkovým skupinám. Mně se líbil moc i když mi už klepe na dveře ....át let.

Kenan
01.07.2023 5 z 5

Příjemná oddechovka s jednoduchým příběhem. Hannah je se svým snoubencem na cestě vlakem do Amsterodamu, kde se koná svatba jeho sestry. Nedopatřením, při rozpojení vlaku, nakonec vystoupí v Paříži. Bez kufru, bez peněz a navíc ji vzniklou situaci ztrpčuje jeden drzý Francouz. Všichni víme, kterým směrem se bude tento příběh ubírat, ale tato kniha byla pro mně hlavně oslavou Paříže. Moc ráda jsem si užila procházky krásným městem spolu s hlavními hrdiny. Přes jednoduchou, předvídatelnou zápletku mi kniha přinesla, co měla. Nenudila mně a ráda jsem s ní strávila svůj čas.

pip11
18.04.2023 5 z 5

Moc krásný příběh odehrávající se převážně v Paříži, která je zde skvěle vyobrazena. Moc jsem si užila toulky tímto městem s tak skvělým průvodcem :)

JHoralka
11.04.2023 4 z 5

Milá kniha, která se krásně četla super oddechovka

Protože já věřím, že je lepší být pravdomluvný, i když je to těžké. I když to lidi někdy nechtějí slyšet.

Aracely
03.04.2023 5 z 5

Jedním slovem nádhera!
Jen tak letmo jsem se koukala u kamarádky na obsah, trochu si ji prolistovala a najednou jsem věděla, že tu knihu musím také mít! Prve jsem přeskočila úvod a dostala jsem se ke scéně na nádraží... Už jen tato scéna mě nutila si knihu přečíst...

Zároveň jsem dostala velkou chuť cestovat vlakem do Paříže :-).

Už ale ne uvíznout v cizí zemi, sama, bez ničeho ještě s takovým protivným, arogantním Francouzem...
Což se nakonec ukáže jako požehnání nebo prokletí? :-)

Hannah se mi moc líbila a i nabručený Leo.
Leo fungoval jako takový detektor lži, neprošla u něj žádná, ani mírná lež nebo zatloukání. Za to byl ale nejupřímnější hrdina, kterého jsem kdy v knize spatřila...
Hannah mi byla sympatická, i když trochu nejistá, potřebovala najít sebe sama...

Konec mě překvapil. Žádný kýč jak bič.
Máme tady šťastný konec, ale musíme si na něj počkat...

Patane
25.03.2023 2 z 5

Knížka mě zaujala zápletkou. Ale to je tak vše. Mohl to být hezký příběh, ale postavy jednají dost chaoticky a dost si protiřečí. Hvězda navíc za popis Paříže a celkem hezký konec. Jinak zklamání.

Naďa2411
12.03.2023 5 z 5

Prvotina této autorky mě zaujala od první do poslední stránky. Hrdinka Hannach po celou dobu hledá sebevědomí, pochopení druhých. Děj je o lásce, zradě, hledání se. Většinu prožijete imanigárně v Paříži,možná i proto se mi děj líbil, chystám se tam. Fandila jsem Hannach, ať si utřídí své myšlenky a doufala v konec, tak jak je na obálce napsáno: i zlomek vteřiny může změnit život.

petulkapeta
25.02.2023 4 z 5

„Protože já věřím, že je lepší být pravdomluvný, i když je to těžké. I když to lidi někdy nechtějí slyšet.“

Tahle kniha byla o upřímnosti, pravdě a lásce, ale hlavně o Pařiži. Hned bych tam vyrazila a prošla ty mista jako Hannah,kor když měla tak skvělého průvodce.

Péťa Z.
12.01.2023 4 z 5

(SPOILER) Nakonec se mi knížka líbila.
Mám jedinou výtku snad jen k přeskakování ze současnosti do minulosti. Většinou to na mě působilo jakoby násilně, účelově.
A pak se autorka zase vrátila do přítomnosti, ale bylo to někdy tak zvláštní, že jsem vlastně přemýšlela, jestli pořád Hannah mluví o tom, co se stalo, nebo už vysvětluje, jak se to má teď...
Zkrátka mi to leckdy připadalo ne úplně čtivě napsané.

Líbí se mi nápad, že v příběhu nejde o ztroskotání vztahu kvůli nevěře.
Jde taky o sondu do vlastního vnitra, nalezení sebedůvěry a přehodnocení chování, které Hannah praktikuje, protože si myslí, že to okolí vyžaduje.

Líbí se mi i ten konec. Sice dost pochybuju, že by se to takhle mohlo stát, ale bylo to zajímavější, než kdyby se ti dva po pár hodinách líbali...

Autorčin knižní debut je vcelku vydařená oddychovka. :⁠-⁠)

Kristulda
31.12.2022 4 z 5

Příjemná oddychovka, splnila účel a já se ani chvíli nenudila.

kalinkacz
25.12.2022 3 z 5

Vlak do Paříže byla přesně taková oddechovka, jak jsem očekávala.
Bylo to čtivé, milé, vtipné, místy sice dost nereálné, ale mně ty postavy i prostředí Paříže sedly.
Jako jasně, nemůžete od toho čekat nej knihu roku, ale na vypnutí fajn letní odpočinkovka.

bookcase
26.10.2022 5 z 5

Mně se to moc líbilo, bylo to přesně podle mého gusta.Námět, který známe už tolikrát zpracovaný knižně i ve filmu, přesto baví. Užila jsem si to.

Peyka
08.10.2022 2 z 5

Přečetla jsem tématicky, a to ve vlaku. Naštěstí to trvalo jen pár cest. Anotace byla zajímavější než samotná knížka.

Příběh je velmi jednoduchý, spíš až naivní. Hlavní hrdinka mi šíleně lezla na nervy, jak byla neorganizovaná a roztěkaná.

S každou stránkou jsem věděla, co přijde. Velmi prvoplánové. Chemie mezi hlavními protagonisty nefungovala, vyústění ploché a ani trochu realistické.

Literatura může být oddechová, ale zároveň chytře napsaná. Tady mi fakt jen utíkala ta cesta vlakem.

Zároveň jsem četla v originále a autorka se mermomocí snažila upravit Léovu mluvu, aby zněl jako Francouz mluvící anglicky, nicméně za mě se to moc nepodařilo. Strašně mě iritovalo, jak používala velice spisovný jazyk, takhle nikdo nemluví. Jakožto milovnice francouzké kultury a Francie obecně (procestovala jsem skoro celou zemi) jsem čekala svěží a sofistikovaný obraz Paříže.

Celkový námět a vlastně samotný konec jak vystřižený z filmové trilogie "Před úsvitem..."..(Ethan Hawke a Julie Delpy).
:( hodnocení tak na 50%.

intelektuálka
28.09.2022 4 z 5

Pěkné odpočinkové čtení o toulkách po Paříži, i když nechtěných....

Myslím si,že by mi vůbec nevadilo ocitnout se nečekaně v tomto krásném městě, plném historie a kultury a procházet se v něm .... ale to časové omezení jednoho dne i tak dokázalo přinést spoustu informací....

Takže pozor na oddělené vagony - mohou vás zavést bůhvíkam .... a možná i změnit váš život ....

VerčaM91
13.09.2022 5 z 5

Úžasná oddechový knížka, hezky se čte...krásné popsání Paříže...zamýšlí se pak člověk nad svou spontálností, zda je k druhým lidem upřímný a má plnohodnotné vztahy....jediné co se mi zdálo unáhlené bylo ukončení vztahu na závěr knihy

VasnivaCtenarka
05.08.2022 4 z 5

Velmi se mi líbí, jak autorka Lorraine Brown popisuje Paříž. Je znát, že všechna ta místa, která v knize zmínila, nejspíše opravdu navštívila. Krásně popsala v celé knize jeden jediný den v Paříži.

Vlak do Paříže je celkem jednoduchá kniha, ale moc hezky promyšlená a naplánovaná tak, že je naprosto uvěřitelná. Zpočátku jsem měla k oběma hrdinům trošku negativní postoj – oba byli na sebe celkem nepříjemní a kousaví, ale čím déle spolu trávili čas a čím více se poznávali, tím více jsem je poznávala i já a na konci jsem je už oba měla ráda.

A to jejich loučení?! Bylo mi z toho smutno… tak smutno!

Tempo v knize bylo přirozené a příjemně rychlé. Pořád se něco dělo, pořád někde byli a pořád se spolu bavili. Hluchá místa jsem tam nezaznamenala, což bylo také velmi příjemné. Děj tedy utíkal a než jste se nadáli, měli jste přečtenou půlku knihy.

Tahle kniha je opravdu takové příjemné letní počtení k vodě, k moři a na dovolenou. Je to nenáročné a odpočinkové čtení, které se vám určitě bude líbit. Je to milé a laskavé. Samozřejmě i předvídatelné, ale to vůbec nevadí. I tak si knihu užijete.

Štítky knihy

Paříž romantika

Autorovy knížky

2022  73%Vlak do Paříže

Kniha Vlak do Paříže je v

Právě čtených1x
Přečtených112x
Čtenářské výzvě14x
Doporučených4x
Knihotéce94x
Chystám se číst143x
Chci si koupit29x
dalších seznamech5x